Quote:
Originally Posted by vityu
A bontással nem is kell számolni. Erős saccolással meg tudod mondani, az éplistájából, hogy mennyi épület lesz az amire számíthatsz, hogy el is fogja bontani, ott beállítasz egy bontási ablakot egy attól kicsivel több épületre, majd még egyet, ha netán mégis többet bontana, akkor utána tudj menni. És innentől a dolgod már csak, hogy figyeld a pontlistát.
|
Ez így nem igaz. Játszottál már 1/A-ban?
Egy ellenfél 1 épülettől egészen 1000 épületig akármennyit bebonthat.
Nem tudsz azzal számolni, hogy bontja-e az összes kocsmáját, tanyáját, vagy bármit. Tippelsz a bontással, aztán vagy bejön, vagy nem.
Ez szerintem százszorta nagyobb bizonytalanság, mint az a hihetetlenül kis mértékű változás, amit egy élőhalott 10%-nyi felfedezése jelenthet.
Quote:
Lerengetik... ki rengeti le? Meg ezt is illik a pontlistáról észrevenni, és menni utána.
Az ellenfél játékos agyi kapacitását megfelelőnek gondolva szerintem nem küld ki 1 tábornokot ha nem fér be csak 5-tel... Édemes mindig a maxszal számolni.
|
Érdemesnek nyilván érdemes, de előfordulhat olyan eset, mikor nem tudod mennyivel számolj. Van amikor én sem küldök ki minden tábornokot, sőt, van amikor kettőt is otthon hagyok, ha egy ork küld 3 sereget akkor sem biztos, hogy egyenlően osztja el a tábornokokat, és bizony egy tábornok különbség sokkal többet számít, mint az a maximális változás, amit 10%-nyi föld felfedezése okoz.
Quote:
A hektárarányos hadibónusz ugyanolyan rossz megoldás, mint a szintenkénti... 1 bónuszra van szükség, amitől jobban vihető lesz a hulla 5-től 2ig. Olyna, mint ami az óriásnak van, erősítés nélkül megállja a helyét minden csoportban, úgy, hogy nem változik nála semmi, sem a katonák ereje, sem a védelme, sem a tekercseinek százaléka, sem a fogyasztott kaja mennyisége, semmi...
|
Igyekezz érveket felsorakoztatni, mert ezek a sorok nagy semmik, csak foglalják a helyet, és hátrébb viszik az egész ötletelést.
Mindenki véleményét tiszteletben tartom, aki megérveli miért tartja egyik vagy másik megoldást jobbnak, de károgni mindenki tud, azzal nem vagyunk előrébb.
Tőlem aztán lehet fix haderőbónusz, de álljon elő valaki komplett javaslattal, amely elősegíti, hogy ez ne legyen túl nagy előny a hulláknak az ötödik, vagy akár a negyedik szinten, és állítson hatásos ellenérveket a hektárarányos hadibónusszal szemben.