Eddig visszatámadásra csak úgy volt lehetőség, ha időben észrevetted, hogy jönnek, és volt otthon akkora sereg, hogy szembeküld. Mivel mindenki kicentizi az indítást, arra idő sosem volt, hogy védő részről a piacon vegyenek a tagok pacikat, és vissza is indíthassák. A körváltási szünet bevezetése előtt volt néhány másodperc a klán támadás észlelésére és szembemenésre. Ezt a lehetőséget a körváltási szünet elvette.
Ha jól olvastam lehetőség lenne, hogy körvált után még nagyjából 10 másodpercig 2 körön maradjon a támadó fél, és csak utána frissüljön a klánlista, így ha van otthon sereg akkor szembe mehetsz, de piacolásra nem ad elég időt 10 másodperc.
A klánlista frissítő gombnál pedig ha jól értem, akkor látom, hogy jönnek szembe, 1 körre van a támadó sereg, klánpontszámban a körvátásban lévő frissítés miatt már mondjuk 5-re, akkor bont a klánom a támadó alá, nyomok egy frissítést, hogy 2 körre legyek és szembe mehetek vele, mielőtt az ütés beérne. Az eddigiekhez képest ez azért óriási előny lenne, gyakorlatilag van majd 1 óra arra, hogy a klántagokat gép elé rántsd, és piacra küldj mindenkit vásárolni, ha meg se fogod az ütést, a visszatámadás nagy eséllyel sikeres lesz.
Itt lenn a 2 kör táv nem újdonság, de gondolom fentebb ha 2 körre bontottak hozzád, akkor nagyjából 1 órád volt arra, hogy felkészülj, bármikor indulhatnak ellened. Most a támadó is frissítene körvált előtt fél perccel, és mire látod, már a serege 1 körre van hozzád. Ilyen szempontból nézve is, a védőnek ez sztem kedvezőbb visszatámadási lehetőséget ad, mint az eddigi volt.
A frissítés anyagi vonzata elég fogós. Ha nagy összeg 500 milla körüli egy frissítés, akkor azt kisebb klánok nem biztos, hogy kifizetik egy támadás kedvéért…
Bár itt olvasom, hogy szegény támadó klánoknak mekkora kockázatot kell vállalni, azért annak semmiképp se örülnék, ha gyengítenének a klán védelmen. Ha ez a frissítős dolog magával hozná, hogy erősíteni kell a támadókon, akkor inkább maradjon minden a régiben.
|