Thread: Szmogriadó
View Single Post
Old 01-13-2009, 10:43
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Ha nem értesz hozzá, kérlek ne írj összeesküvés elméleteket erről! Ennél nagyobb hülyeséget kitalálni is nehéz.
A szélerőművet itthon gyakorlatilag el lehet felejteni. Vízerőművet szintén. Ipari fogyasztóknál megnézném ki hogyan napkollektorozgat gáz helyett. Atomerőművet meg nem lehet csak úgy építeni, nagyon erős korlátozások vannak vele kapcsolatban.
Az pedig egy külön téma, hogy kellenek gyorsindítású erőművek is kiszámítható teljesítménnyel, a legjobbak pedig gázosak.

Az mondjuk tény, hogy EU-s elvárás a megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználása, de igen szerencsétlen helyzetű hazánk földrajza ebből a szempontból, nem ilyen egyszerű a megoldás.
Feltételezem, totál igazad van, hogy nagytermelőket, meg erőműveket nem lehet szél-nap-stb energiával működtetni.

De a lakossági felhasználást igenis lehetne! Ezer milliárdokat költ el az állam arra, hogy még jobban kiszolgáltatottak, és még jobban függők legyünk másoktól.

Ha ezt a pénzt arra fordították volna, hogy az egyszerű lakosokat leválasszák a gázelosztókról, meg a villamosenergia hálózatról, és mindenkinek felszerelnének a tetőjére egy napkollektort, ahol pedig lehetséges, ott a kert sarkába egy kis szélfogó kereket, esetleg termálhő-kihasználásra alkalmas berendezést, stb stb, akkor brutálisan nagy réteg leválna a gázról, a távfűtésről, és a villanyról.

Ezek a hatalmas megtakarítások elegendőek lennének arra, hogy a nagyfogyasztók, meg gyárak, erőművek, stb, nyugodtan mehetnének az atomerőműről, meg nyugodtan lubickolhatnának a magyarországi gáztározókban felhalmozott tartalékban.

Továbbá nem fűtenének be az emberek minden szarral, amit találnak otthon, ergó nem lenne egyik napról a másikra gázválság, és nem lenne szmog sem. Következésképpen szmogriadó sem...

Mivel a te tudásod pláne elismerem, erről nagyon szívesen elbeszélgetek veled privátban. Kérlek, legyen az az első, hogy leírod nekem egy zöldben, hogy mi az, ami ebben akkora nagy hülyeség, hogy te azt mondod rá, hogy még kitalálni is nehéz ekkorát... Én például összetett kézzel csókolnám össze azt, aki becsönget, és közli velem, hogy leválaszt a villanyról, leválaszt a gázról, és leválaszt a távfűtésről, majd a tetőmre szerel egy napkollektort, és beállít a sufniba egy aggregátort, és mindezt állami támogatásból megteszi nekem, tehát nekem ez egy fillérbe se kerül... Hát... Imába foglalnám a nevét az elkövetkező 30 évben, naponta 4x. Az is biztos. Úgyhogy kérlek, világosíts fel, hogy miért elképzelhetetlenül nagy baromság Magyarország lakosságának a megújuló energiaforrásokra való áttérése, amire én az általad beidézett hozzászólásomban írtam?!
Reply With Quote