Megpróbáltam a lehetetlent

Összegyűjteni az ötleteket
1. Legyen eltörölve a szintenkénti hadbónusz, és a vérszomj varázslat is, cserébe kapjon
(1+terület*0,1/100) haderő bónuszt (mivel bárki gömbözi, így a területét nem tudja eltitkolni)Magyarul kétszáz hekin: 20%-ot kapna (a mostani 30helyett, ez gyengítés, de ott el van vele. 300hekin jutna el 30%-ra. (Olyan mint most, csak támadás mellett védelemre is jár)
2. minden tovabbi szinten +2 ferohely es +5% toli/vari rezisztancia.
3. kapjon (anyagi) kedvezményt a leégetett házak visszaépítésére, amely kedvezmény körönként csökkenne és mondjuk 24óra alatt elfogyna.
Tehát ha leégetnek 120házat, akkor ebben a körben ennyit tudok kedvezményesen építeni. A következőben már csak 115, 24óra múlva pedig 0-t.
4. mivel buta népség és emelett halottak is ezért a katonák képzése/átképzése gyorsabb mint a többi fajé (minden katonai egységet 8 kör alatt képez)
5. az ellene irányuló Minden tolvajakció a távolság függvényében a szokottnál kevesebb hatást ér el, mint bármely más fajnál.
6. férőhelye szintenként növekszik: a 4. szinten +10% , a 3. szinten +20%-kal, a 2. szinten +30%-kal, míg az első szinten +40%-kal.
7. a katonai morál (csak a katonai morál!) 75% helyett 85%-hoz közelít vagy vesztes csata után nem esik annyit vissza.
8. ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb (legalább 2x-se), mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor az ellene irányuló minden katonai, mágikus és tolvaj akció 50%-al kisebb hatékonyságú, amíg ez az állapot fennáll.
9. A hullától szerzett földet (hulla kivételével) mindenki csak üres hekiként kapja meg.
Mert fertőtleníteni kell a bacis házakat, barakkokat amit persze csak égetéssel lehet elérni. Ha már ingyen föld legalább az épület ne legyen ingyen.
10. A szövetség varázsolhasson rá védelmet, ezáltal az MF-ről szövetségi tagságra váltott hulla nem igazán gyengül. Szövetséges által kölcsönkért hulla védelem pedig fertőzze meg a támadó ellenfelet pestissel, amennyiben a hulla segítség éppen a védőnél tartózkodik.
11. gyújtás elleni rezisztencia *fogalmam sincs hány % nem lelem a hszt-t.
12. ha szövibe lép mardjon meg neki az "mf" búnusz (minden szövitag után +10%)
13. tripla szintenkénti hadibónusz.
Ennyit találtam az utóbbi 10-en valahány oldalaon. Sok számolgatós gyökvonásost nem raktam bele mert egyrészt nem is értettem meg hsznként válltozott is. ha valami fontosat is kihagytam akkor elnézést kérek érte.
Valezius ötletét magam is jónak tartom és most már sikerült is úgy-ahogy megértenem.
Azt értem, hogy a hadbónuszt lineárisan kapja terülhez kötve, csak az nem derült ki számomra belőle, hogy mi van ha kitámad?A bónusz érvényes a támadó és a védekező egységekre, ez oké. De, hulla révén -az esetek többségében- vakon megy full sereggel. Ha van is védelme az annyira elég , hogy egy totál részeg félelf tovalj bandát lepattintson. A korábban említett bónusszal is. Mert gömbözni bárki tudja. Mindenki láthatja hogy mivel és mennyivel megy. Ha a seregei meg kint vannak akkor ami otthon maradt az vélhetően még mindig kevés, a többi fajhoz képest.