Sziasztok még sosem írtam erre a fórumra. Oly sok finomságot és ötletet lehet itt olvasni.
Leírom nektek az életem első mákos bejgli sütését.
Először is elővettem a szakácskönyvet.
Mivel karácsonyra készültünk kinyitottam a bejglinél.
Figyelmesen elolvastam a hozzávalókat.
És szép sorjában, lépésről lépésre, ahogy írva van a nagykönyvben,
megalkottam életem első bejgliét.
Majd írta a szakácskönyv helyezzem a tepsibe és még 20 percig pihentessem.
Olyszépen mutatott még tojással is megkenegettem, hogy szép sült legyen a teteje.

Hagytam hagy pihenjen még egy kicsit sütés előtt.
Letelt a 20 perc izgatottan haladtam a tepsi felé, és rémülten láttam,
az én drága bejglim annyira elpihent hogy a 4 rúd szinte egybeolvadt.

Elsirattam szegény hozzávalókat, hogy ez most mind kárba veszett.
De aztán mérges lettem és fogtam az egészet kiborítottam a deszkára.
Összegyúrtam, vissza a tepsibe, be a sütőbe, lesz ami lesz.

Finom lett. Szép magas.
Megérkeztek a vendégek, és dicsérték milyen finom mákos kockát tudok sütni.

Én meg csak hallgattam bölcsen, hogy ha tudnák, hogy ez bejgli akart lenni, már nem dicsérnének annyira.
