Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Én pont a lépcsők kérdésére akartam megoldást.  De tényleg bonyolult egy kicsit. Miután felkeltem, nem volt az.  Lehet akkor még friss voltam.  Egyébként Gyuláé nekem is tetszett. Csak nekem is az a gondom, hogy lehet, hogy 1 fatelep az 1 fatelep,de katonát egyszerűb előállítani 30.000 kein, mint 3.000-ren, ezért a 30.000-res sokkal több bányát tud csinálni adott idő alatt, tehát az a bizonyos 1 fatelep már nem is 1, hanem inkább 10 fatelep. Az meg 10x annyit termel. 10x akkora termelés, 10x akkora pénz. 10x akkora pénz, 10x annyi katona. És máris exponenciálisan növekvő ütemben termel a nagy, amíg a kicsi leragadt az 1 fatelepnél.
|
Gee amennyivel kevesebb katonát termel egy ország annyivel kevesebb bányát is tud tartani, mivel az igy szerezhető bánya 15%-ban maximálva.
Hasonló ország felépités mellett, csak a katona termelésre hagyatkozva a 3k hekis törpe, ugyan annyi idő alatt épiti ki a 15% bányáját mint a nagyobb hektáron lévő kollégája. Értelemeszerüen ez darabszámban kevesebb lesz a 3k hekisnél, mint a nagy orinál.
Szokott még érv lenni hogy a nagy topos ország a többiektöl elsakadva milyen sokat és kényelmesen termel. 3 k hekin meg nem érdemes átépiteni. Szerintem igen, mert a nagy toppos elszakadt ország ha a bányáival ment fel akkor nem fogja ezt a lehetőséget használni. Ha meg üresen ment fel, akkor csak 15% bányája lehet amivel termel. Egy kisebb törpét is fel lehet épiteni 15% bányával teljesen életképesre, úgy hogy megvédje magát vagy akár támadjon is. Tehát százalékosan ugyan úgy termel mint a nagy törp kollégája.
Ennek a változtatásnak az a gyakorlati haszna szerintem, hogy ha a törpinek egy olyan offenzivában kell részt venni, mikor szüksége van még arra 15% termelő épületre is, akkor bátran bonts le, barakkositson, majd ezután van lehetősége vissza húzni a bányáit.