View Single Post
Old 11-13-2007, 09:20
Cricketkate Cricketkate is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 90%
Default Sült husi szalonnás kelbimbóval

Kb 0,5 kg hús (én pulykával szoktam csinálni, de lehet másnak jobban bejön valami négylábúval)
Kb 0,5 kelbimbó
Nagyjából annyi szelet vékony szelet füstölt szalonna, ahány kelbimbónk van (lehet venni ilyen szeletelt bacon-t. az a tuti)
Kb 0,5 dkg krumpli
vaj vagy margarin vagy olaj a pirítgatáshoz, ki mit szeret
5-6 gerezd fokhagyma
só, bors

A kelbimbót sós vízben puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A szalonnaszeleteket akkorára vagdossuk, hogy körbeérjék a kelbimbókat, majd minden szalonnadarabba egy kelbimbót göngyölünk, és fogpiszkálóval megtűzzük. A krumplit meghámozzuk, és felkockázzuk. A vaj (margarin, olaj) felében pirosra sütjük, közben a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Másik lábasban a kelbimbótekercseket szintén vajban (margarinban, olajban) átsütjük, majd a burgonyához adjuk, és még 5 percig sütjük. Közben olajban a tetszés szerin felszeletelt vagy felkockázott húsokat szép aranyszínűre pirítjuk, majd sóval, borssal meghintjük. Ha minden kész, finálé gyanánt szépen egymás mellé pakoljuk a tányéron a kelbimbókat, krumplit és husit.

Isteni finom, érdemes kipróbálni, és ha nem 52 embernek főzöd, egész hamar megvan.
Én kb 25 kelbimbós adagot gyártok le kb háromnegyed óra alatt. Nem nagy kunszt Viszont nagyon jól néz ki a tűzdelt kis gombóckákkal. Asszonypajtások elvarázsolására szerintem tökéletes Én legalábbis tuti nagyon elérzékenyülnék, ha az Emberem ilyen vacsival várna
Reply With Quote