View Single Post
Old 09-21-2007, 16:50
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Na jó, most kifejtem, amit én jónak tartanék, pontszámtól függjön az elfoglalt hektár nagysága. Mivel ez a 100K-s szabály most se nyilvános, (nincs benne a súgóban), ezért z új képletnek se kell nyilvánosnak lenni, szerintem.
50% pontkülönbségnél (Azaz, ha a nagyobb ország 1,5-szer akkoa, mint a kisebb), érje el a 0foglalást. Első gondolatra nem lineárisnak kéne lennie, hanem valami négyzetes függvénynek, hogy ha kicsi a különbség normális foglalás legyen. Pl: 40K pontos ori is tudjon majdnem annyit foglalni a 36K-stól, mint most.

Egy ori max fokozással, ha jól számolom: max fokozással 23%-ot lehet nőni pontban.
Esetleg még azt is lehet, hogy ne a terület 70-szereséig számítson a lakos, hanem 60 vagy
50szereséig. (19, 16% növekedést jelenthet egy "átlagos orinak")
(Bár talán a 70-et meg kéne tartani, mert az van egálban egy 30%-os bontással)
hát ori felépitéstől változó, hogy mennyit tud ráfokozni, de tény hogy olyan 23-24%ot tud nőni így, de ez közel sincs egálban egy 30%-os bontással
(1k hekis ori olyan 1230hekiig tud fokozni ez ~12k pont. ez bontva 800heki ami hát 60% felett van)

Ezzel csak az a gond,hogy az általad emlegetett stratégiai elem elveszik ugyanúgy mint a hekisnél, vagy mintha eltörölnénk. mert ha exponenciális változás lenne akkor a 23-24% különbség még nem hozna jelentős különbséget, illetve nem szabad hoznia!!! gondolj bele, hogy ha ez jelentősen változtatna, akkor az alacsony hekin lenne nagyon káros. 200hekis ori is sokkal kevesebbet hozna a 250hekistől, ami meg alig 2,5-3k pont különbség.

Ha meg nem hoz jelentős különbséget csak 5-10%-al csökkentené a veszteséget, akkor nem hiszem hogy befokozonának ennyi kattancsot! (25k hekin ez ~1,5millió kati ami ~12mrd arany) ennél olcsobban jönne ki, ha az országának 10%-át bontja és újraépiti, mert úgyanott van, csak olcsobban...
a lineárisnál meg szintén sok a 25% a kis oriknál.

szvsz, a hekisnél is felmerülhet ez a probléma alacsony hekin. úgyhogy sztem jobb lenne ha exponenciálisan heki függő lenne a foglalás.

Last edited by Kutyuleee; 09-21-2007 at 16:53..