View Single Post
Old 09-02-2007, 16:39
Reaktor Reaktor is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Életfa#2 View Post
Serg, az a 22 ország mi a fenének tiltakozna ez ellen, amikor egy lehetőséget tesz nekik olcsóbbá mások ellen, miközben ugyanez a lehetőség ellenük nem működik: ugyan ki a fene tudna ráállni klánszinten a klánjukra úgy, hogy ez meg is érje neki?

Valahol olvastam (csak már nem találom), hogy ez nem csak a nagy, hanem a kisklánoknak is előny lenne. Megpróbáltam elképzelni: a nagyklánból kiválik egy (vagy több) ország, egy külön klánba, hogy beverjen egy kissebbet. Viszonzásul, a kisklánból is kiválhat egy (vagy több) ország, hogy beverje a nagyklánt? Ugyanmár... A dolog csak lefelé működik, de mit csináljon az, aki valamiért már mégsem használhatja? Vagy azért, mert nincs topköre, vagy azért, mert eleve a legkisebb klán tagja. És a 'csúnya nagy orik előnye' dolog már mintha a levlistán is élt volna, szóval jó régi beidegződés. És nem tudok rólla, hogy mostanában már ne lenne alapja!

Nem sírnod kellene, hanem talán elemezni, hogy miért nem vagy nagy ország.
Nem az a kérdés, hogy olcsón vernek-e le, hanem, hogy miért vernek le?

Ha erre megtalálod a választ, és a megoldást, akkor talán meg is oldódik az a gond, hogy olcsón, vagy drágán áll-e rád egy klán.

A területet összehasonlíthatatlanul könnyebb megvédeni, mint megszerezni.

Ha valaki rááll a klánodra örülni kellene a lehetőségnek, hogy odajön a célpont a célkeresztbe!

A mai kláncsaták rendszere a védőknek kedvez annyiból, hogy a szövetségi sereget nem erősíti az alulról támadás, és a tábornokok.

Azaz a támadó fél általában kiszolgáltatottabb helyzetben van, mint a védő.
(Azonos képességű játékosok esetén)

Emlékszem Wand egy régi mondatára:
"Az 1/A a háborúról szól."

Meg kell tanulni háborúzni

A nagy országok zöme jó, kíváló játékos, ill jó csapatban van.
Nem kritizálni kellene őket, hanem tanulni tőlük.

Én annó kezdőként sokmindent hasonlóan láttam, mint sok itteni hozzászóló.
De rengeteget tanultam nálam tapasztaltabb játékosoktól, no meg a saját káromon is.

Ne az összecsapás lehetőségének elkerülésével akarjatok védekezni nagyobb országok ellen, hanem úgy, hogy sikeresen háborúztok.