View Single Post
Old 08-26-2007, 11:41
asher asher is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 92%
Default szabi és csak aztán hibernál.a gyümölcs se fagy meg rögtön:)

Ati felvetése miszerint ez simán kijátszható valamennyire jogos...elég sok ország hajlamos arra hogy fellépjen egy szövit hátrahagyva, és (36+72) 108kör múlva (asszem ennyi egy szövi minimális élettartama) rengeteg zsével folytassa a játékot. de melyik vesztegetne heteket, hónapo(ka)t??

legyen X kör, amig az ország nem hibernáltatik, csak SZ, és ha ez lejár akkor fagy csak le, és léphet fel a másik.

ez ügye azt jelentené, hogy nem 108 kört hanem pl X=600 kört várjanak a szövtagra, és akkor már teljesen érthetően inkább amellett döntenek, hogy a fenti orival menjen tovább a szövetség, és majd ha eggyel nagyobb kisszámmal errejárnak, hasonlóan visszacserélik a másik orira...ez pedig már nem jelent mást, mint hogy a játékos egyik országa itt a másik ott volt szövetséges...

ennek az X körnek a meghatározása már részletkérdés, de lassúban és normálban a 3as szorzókülönbséget meghagynám...(okés hogy kell egy hónap kényszer pihi normálban, de 3 hónap lassúban??? naneee...)

ki veszt ezzel? pont az aki használná ezt a funkciót: 1 hónappal kevesebbet játszhat a fenti orijával (világos hogy amig a másik elmegy mellette, addig amúgy se akart játszani vele). ennyit szerintem mindenki bevállal, nem beszélve arról hogy nyilván nem az utolsó pillanatban döntenénk úgy, hogy huhh elkéne menni a felső orim mellett, egy hónappal elötte már tudjuk hogy ilyet szeretnénk majd...

MÁS: - VIP -
VIPhez való kötését ellenzem. a vip kényelmi funkciókról szól (elvileg...legalábbis ha jól értem Atit), és ez hasonlóan (a hadüzenethez és a karavánhoz) szerintem alapfunkvió, amit mindenkinek meg kéne kapnia (vagy senkinek se a karaván pl nagy előnyt ad a vip-es szöviknek...).

ok a ht piacoz, képez, irat, varázsol stb. ezt bárki megteheti önmaga is...de vannak funkciók amiket nem kéne *lekorlátozni* csak a VIPeknek, ugyanis azok nem kényelmesebbé, hanem jobbá teszik a játékot. (azt hiszem ez a lekorlátozás az első lépés a VIPet csak VIP támadhat felé.)

(félreértés ne essék, vip vagyok.:P)
Reply With Quote