Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Üzenetek és szövetségesek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=548)

OnkieJoe 06-02-2006 17:40

Üzenetek és szövetségesek

Szövetségek: a tekercsek 10%-a mindig (még akkor is, ha
nincs szabad írnok), minen esetben 20 körönként
másolódjanak, de ha 10-nél kevesebb, akkor is 1 db.

Üzenetek: Az üzeneteknek lehessen választani egy témát, és
témák szerint moderálni (pl. ellenséges-> kicsit lehet
durvább hangnemben írni, és nem kell félni a tiltástól
törléstől, diplomáciai-> elintézni egy támadást, vagy
tolvajlást, megbeszélni, hogy ezt többet nem, stb). Az
üzeneteket futárral küldeni vagy varázslattal. A futár
minden esetben két kör alatt juttatja el az üzenetet, de
akinek küldöm az a legfrissebb eseményeknél láthatja, hogy
"Egy ország ??? típusú (ellenséges, diplomáciai, stb...) üzenetet
küldött feléd, ami 2 kör múlva érkezik meg tanácsadóidhoz."
Üzenetet varázsolni pedig akkor is lehet, ha 49% alatt van a
varázslók készültsége, ekkor rögtön megkapja az üzenetet.

Láma 06-02-2006 18:19

Ez mégis mire jó? Az első ötlet lényegét nem is értem...Biztos azért mert láma vagyok:(

Milán™ 06-02-2006 18:31

Quote:

Originally Posted by OnkieJoe

Ezt úgy érti szerintem hogy annak a 10%-át 20körönként ami az oriban van.Mer ha nincs szabad irnok akkor tekercset írnak vagy nincs könyvtárad és ha tekercset írnak akkor meg hogy kapna az ország a még el nem készült tekercsekből 10%-ot?ez hülye ötlet szerintem.
Quote:

Originally Posted by OnkiJoe
de ha 10-nél kevesebb, akkor is 1db.

1db tekercsel mit érsz?:)

Bogár 06-02-2006 18:36

Quote:

elég brutális lenne az, ha 20 körönként kapnál 300k tekit, mert minden szövidnek van 1 milla tekercse...

OnkieJoe 06-02-2006 19:31

Quote:

Originally Posted by Milán™
Ezt úgy érti szerintem hogy annak a 10%-át 20körönként ami az oriban van.Mer ha nincs szabad irnok akkor tekercset írnak vagy nincs könyvtárad és ha tekercset írnak akkor meg hogy kapna az ország a még el nem készült tekercsekből 10%-ot?ez hülye ötlet szerintem.

1db tekercsel mit érsz?:)

Sok kicsi sokra megy :) Úgy gondoltam, hogy pl. van 20 könyvtárad, azaz 2.000 tekercset írhatsz egyszerre. Ha viszont van szövetségesed, a súgóban megemlíti, hogy átmásolják neki az írnokok a neked meglévő tekercsek 10%-át. De azt nem írja a súgó, amit én csak sejtek, hogy csak akkor másolnak, ha tudnak (mert hiába van 2.000 írnokod, nem írhatsz egyszerre 3.000 tekercset, így nem tudnak másolni sem.) Úgy módosítanám, hogy a Tudomány oldalon azokat az írnokokat látod, akik neked dolgoznak. Ha meg épp nincs szövetségesed, akkor a maradék írnok, aki elvileg a nem létező szövetségesnek másol, a meglévő tekercseid amortizálódását próbálják visszaszorítani (huh, remélem érthetően írtam le). 20 kör meg azért, mert az egy fix időpont, és így tudod számolni, hohy xy-nak van 13.000 mágiai tekercse, akkor 20 kör múlva TE kapsz 1.300-at. Az üzenet meg nem könnyítés a játékon, hanem nehezítés, és szerintem érdemes beletenni, így is érdekesebbé téve a játékot. Amúgy ezeket az öteleteket csak úgy írtam, de szerintem nem rosszak, de szerintem nuku esélyem van arra, hogy viszontlássam a játékban.

Láma 06-03-2006 07:06

Quote:

Sok kicsi sokra megy :) Úgy gondoltam, hogy pl. van 20 könyvtárad, azaz 2.000 tekercset írhatsz egyszerre. Ha viszont van szövetségesed, a súgóban megemlíti, hogy átmásolják neki az írnokok a neked meglévő tekercsek 10%-át. De azt nem írja a súgó, amit én csak sejtek, hogy csak akkor másolnak, ha tudnak (mert hiába van 2.000 írnokod, nem írhatsz egyszerre 3.000 tekercset, így nem tudnak másolni sem.) Úgy módosítanám, hogy a Tudomány oldalon azokat az írnokokat látod, akik neked dolgoznak. Ha meg épp nincs szövetségesed, akkor a maradék írnok, aki elvileg a nem létező szövetségesnek másol, a meglévő tekercseid amortizálódását próbálják visszaszorítani (huh, remélem érthetően írtam le). 20 kör meg azért, mert az egy fix időpont, és így tudod számolni, hohy xy-nak van 13.000 mágiai tekercse, akkor 20 kör múlva TE kapsz 1.300-at. Az üzenet meg nem könnyítés a játékon, hanem nehezítés, és szerintem érdemes beletenni, így is érdekesebbé téve a játékot. Amúgy ezeket az öteleteket csak úgy írtam, de szerintem nem rosszak, de szerintem nuku esélyem van arra, hogy viszontlássam a játékban.

Ez nem így működik ember. Az épp elkészült tekercsek 10%át másolják le, nem a meglévőket könyörgöm. És véletlenül pont akkor másolják le, amikor elkészülnek, hihetetlen. Legközelebb talán gondold el miket írkálsz...

OnkieJoe 06-03-2006 20:43

Quote:

Originally Posted by Láma
Ez nem így működik ember. Az épp elkészült tekercsek 10%át másolják le, nem a meglévőket könyörgöm. És véletlenül pont akkor másolják le, amikor elkészülnek, hihetetlen. Legközelebb talán gondold el miket írkálsz...

ez is az ötletem (egyik) lényege

Bogár 06-04-2006 00:19

és ez miért lenne jó? :eek:

director 06-04-2006 01:20

Quote:

ez is az ötletem (egyik) lényege

höhö:) hát, ez a javaslat nagyon felborítaná az eddig is instabil anyagi egyensúlyt a játékban..

Senki 06-04-2006 16:33

Onkie: tisztában vagy vele hogy hülyeségeket beszélsz? :eek::confused:

mellesleg semmivel nem lenne jobb a te javaslatod... csak azt eredményezné hogy nem fogyna soha a teki ha egyszer feltöltöted mert mindig megkapnád a szövik tekijeinek 10%át... azaz ha 15k tekit tart midnegyik szövid, akkor 20 körönként 4500at kapnál összesen/fajta... és ezt mindegyik szövid.... szerintem jó ahogy most van.

All times are GMT +1. The time now is 11:52.