Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Új személyiség: Informátor (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4034)

Kutyuleee 01-23-2010 01:27

Új személyiség: Informátor

Sztem jó lenne:
Egy személyiség a varis/tolis játékstilusnak
Egy személyiség amivel hatékonyabbak lehetnek egy szövetségben.

a vari és toli erősitést sokan azért sem támogattják, mert önmagában igy is elég hatásosak tudnak lenni az akcióik, és további erősitéssel ellehetetlenithetnék mások játékát. Ezen akciók ellenére mégsem tartják mostanság elég hasznosnak a szövetségben a legtöbben (ezt mutatja a tendencia), mert túlzottan is gyenge pontjai lehetnek hadilag egy szövinek. egy szövetségben a legnagyobb hasznuk nem is az,hogy tudnak ártozni,hanem hogy információt szolgáltatnak az ellenfélről. Arra gondoltam lehetne egy személyiség ezt erősiti:
Informátor: minden információ szerző akcióra kap +30% bónuszt.

a % és a név is csak hirtelen felindulásból jött, lehetne rajta vitatkozni. de sztem az irány jó lehet. Ezzel nem erősitenénk a tolisok és a varisok erejét,nem ártozhatnak hatékonyabban, viszont ha elsődlegesen információ szerzésre akarják használni, akkor nem kell annyit beáldoznia a védelméből. azért is összevonva gondoltam a személyiséget, mert igy egy hadisabb szövibe is elférne. pl egy 3hadi 1toli-vari felállásban.
ráadásul nem lenne egy olyan jelentéktelen személyiség, ami haszontalan, viszont nem erősitene semmilyen támadó akciót sem.

Vélemények???

-Fegya- 01-23-2010 06:46

Nekem nagyon tetszik.
Bár lehet, hogy ez hátrányára van az elfogadásának... :)

-Ricsi- 01-23-2010 08:03

Alapból nekem is tetszene, de gondolni kell mindenkire.

mert igy egy hadisabb szövibe is elférne. pl egy 3hadi 1toli-vari felállásban.

Erre gondolok, hogy még jobban háttérbe szorulnának a varik/tolik és jóformán elég lenne 4 hadis is. De beszélni kell róla, még bármi kisülhet belőle.

siQ 01-23-2010 09:10

Az elv-el egyet értek, hogy kell személyisgé a Tolis és Varis országoknak, viszont ha olyan személyiséget adunk amiket több szemes hadisok is használhatnak, akkor főleg azok erősitjük ezzel. Szerintem olyan személyiséget kell kitalálni, ami vagy kevés bónuszt ad, de kényelmesebbé tesz dolgokat ( több szemes toliknak, variknak nincs sok alternativájuk) pl: több kapu nyitása. Vagy olyan személyiséget, ami a toli és varik számától függően ad bónuszt, mert akkor egy kevés varis, tolis hadinak kevésbé éri felvenni ergo a tényleg tolis, varis orik kapják a támogatást.
pl: védelem bónusz egység függően.

Szóval a javaslat maga tetszik, de +30%al inkább kevesebb varis lenne, mert a gömb ugyis sikerül, max nem ártózik.

Remedy 01-23-2010 09:12

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 238058)
Az elv-el egyet értek, hogy kell személyisgé a Tolis és Varis országoknak, viszont ha olyan személyiséget adunk amiket több szemes hadisok is használhatnak, akkor főleg azok erősitjük ezzel. Szerintem olyan személyiséget kell kitalálni, ami vagy kevés bónuszt ad, de kényelmesebbé tesz dolgokat ( több szemes toliknak, variknak nincs sok alternativájuk) pl: több kapu nyitása. Vagy olyan személyiséget, ami a toli és varik számától függően ad bónuszt, mert akkor egy kevés varis, tolis hadinak kevésbé éri felvenni ergo a tényleg tolis, varis orik kapják a támogatást.
pl: védelem bónusz egység függően.

Szóval a javaslat maga tetszik, de +30%al inkább kevesebb varis lenne, mert a gömb ugyis sikerül, max nem ártózik.

Hasonlo a velemenyem. Azert nem tetszik, mert a hadisvaris, es hadistolisokat erositi, azaz epp ellentetes hatast er el, mint szeretne a felvetes. :)

Pool 01-23-2010 10:16

Nehogy már vki csak azért lássa éplistámat vagy gömbömet, mert több személyisége lehet, holott lehet orijaink tökre egyformák, így nem is szerezne rólam infot...

-Fegya- 01-23-2010 10:39

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 238059)
Hasonlo a velemenyem. Azert nem tetszik, mert a hadisvaris, es hadistolisokat erositi, azaz epp ellentetes hatast er el, mint szeretne a felvetes. :)

Ebben igazad van. Viszont szerintem MF-nek nagyon hasznos személyiség lenne. Egyre nehezebb a sok hadis között az MF-k dolga, evvel a személyiséggel legalább könnyebben jutna információhoz.

Pool 01-23-2010 10:57

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 238067)
Ebben igazad van. Viszont szerintem MF-nek nagyon hasznos személyiség lenne. Egyre nehezebb a sok hadis között az MF-k dolga, evvel a személyiséggel legalább könnyebben jutna információhoz.

Az MF kap a tolijaira és a haderőre is plusszokat
pont elég

Remedy 01-23-2010 12:10

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 238067)

Nezd a masik oldalat. Ilyen szemelyiseggel roluk is konnyebben jutnak informaciohoz.

-Fegya- 01-23-2010 13:01

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 238065)
Nehogy már vki csak azért lássa éplistámat vagy gömbömet, mert több személyisége lehet, holott lehet orijaink tökre egyformák, így nem is szerezne rólam infot...

Azt ugye tudod, hogy ilyen szöveget minden meglévő személyiségre el lehet mondani. :)

-Fegya- 01-23-2010 13:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 238080)
Nezd a masik oldalat. Ilyen szemelyiseggel roluk is konnyebben jutnak informaciohoz.

Én úgy érzem, hogy MF-ként nekem fontosabb lenne, hogy nekem legyen infom. Az nem annyira izgatna, ha az ellenfeleimnek lenne rólam infoja.
De az igaz, amit írtál, hogy pont ellenkező hatást okozna, mint amit a felvető szeretett volna.
Ezért most már csak egy kicsit tetszik. :)

monro 01-23-2010 15:35

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 238088)
Én úgy érzem, hogy MF-ként nekem fontosabb lenne, hogy nekem legyen infom. Az nem annyira izgatna, ha az ellenfeleimnek lenne rólam infoja.
De az igaz, amit írtál, hogy pont ellenkező hatást okozna, mint amit a felvető szeretett volna.
Ezért most már csak egy kicsit tetszik. :)

Az irány nagyon is jó. Más kérdés, hogy sztem inkább a varázsló és tolvaj személyiségeket kellene ilyesmivel erősíteni egy uj személyiség helyett.

-Ricsi- 01-23-2010 17:03

Quote:

Originally Posted by monro (Post 238094)
Az irány nagyon is jó. Más kérdés, hogy sztem inkább a varázsló és tolvaj személyiségeket kellene ilyesmivel erősíteni egy uj személyiség helyett.

Egy hatalmas felfele ujjacska. (még nem tudok)

Almafa 02-13-2011 22:12

monro javaslatával értek egyet.

Az ötlet nem új személyiségnek igazán jó, hanem ketté- és elosztva a már létező tolvaj és varázsló személyiségek között.

Kalapácska 02-14-2011 11:03

Szerintem felesleges , mert inkább hadi irányba vinne el minden szövit és kevesebb gyenge pontja lenne minden szövinek ....
Akinek infó kell az igen is áldozon rá és tartson tolit meg varit ...
Aztán meg védjék meg a tolijukat meg a varuijukat :)

Kutyuleee 02-14-2011 11:14

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 279862)
Szerintem felesleges , mert inkább hadi irányba vinne el minden szövit és kevesebb gyenge pontja lenne minden szövinek ....
Akinek infó kell az igen is áldozon rá és tartson tolit meg varit ...
Aztán meg védjék meg a tolijukat meg a varuijukat :)

Azért nem kell annyira félteni a toli varit, attól,hogy már ők is hadisabbak lettek és nem klasszikusan 30%templom vagy 30%kocsma, még mindig szénné tudnak égetni, rengetni, száraz/viharozni egy orkot,vagy egy gnómot. főleg hogy van 1-2 csopi ahol nem igazán lehetséges tf-nek lenni:)

Kalapácska 02-14-2011 20:23

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 279866)
Azért nem kell annyira félteni a toli varit, attól,hogy már ők is hadisabbak lettek és nem klasszikusan 30%templom vagy 30%kocsma, még mindig szénné tudnak égetni, rengetni, száraz/viharozni egy orkot,vagy egy gnómot. főleg hogy van 1-2 csopi ahol nem igazán lehetséges tf-nek lenni:)

Nem is erről van szó, hogy ne tudnák széné égetni vagy viharozni :)
Egyszerűen arról, hogy ha 4 rendes hadi összeáll és a javasolt szemcsit felveszi egy belőlük 12% kocsmával vagy templommal akkor 4 full hadis ori is összeáll simán végig veri a csopit és egyszerűen nem fogsz tudni rajtuk fogást találni mert mind hadis .
Rengetheted ,gyújthatod abba a körben ott marad még a pontlistában és kimegy bárkire :) ha kijön csak akkor tudod megfogni .....
Ebből persze óriási hiénázások lennének megint és köpködés szokás szerint ...
Persze maradnak tolisok meg némi varis is , de inkább megélhetési tolisok maradnak majd :)))
Te sem én sem fogsz csak azért lopni valakit, hogy leszedj róla 10 misit mert anyi nem érdekel téged sem :)))

Kutyuleee 02-14-2011 20:39

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 279993)
Nem is erről van szó, hogy ne tudnák széné égetni vagy viharozni :)
Egyszerűen arról, hogy ha 4 rendes hadi összeáll és a javasolt szemcsit felveszi egy belőlük 12% kocsmával vagy templommal akkor 4 full hadis ori is összeáll simán végig veri a csopit és egyszerűen nem fogsz tudni rajtuk fogást találni mert mind hadis .
Rengetheted ,gyújthatod abba a körben ott marad még a pontlistában és kimegy bárkire :) ha kijön csak akkor tudod megfogni .....
Ebből persze óriási hiénázások lennének megint és köpködés szokás szerint ...
Persze maradnak tolisok meg némi varis is , de inkább megélhetési tolisok maradnak majd :)))
Te sem én sem fogsz csak azért lopni valakit, hogy leszedj róla 10 misit mert anyi nem érdekel téged sem :)))

jah aztán ha ott vagy 4-6körrel alatta akkor mit kezd veled a 4hadi??? menekül felfele, de a sok üres akkor egy idő után megbosszúlja magát:)

NewJackCity 02-14-2011 20:46

én nem hiszek abban hogy uj személyiségekre lenne szukség
hogy a régen jácco tobbszemesek további elonyokre tehessenek szert ?
tény hogy rossz személyiségválasztással eltunhet az elony
de jo személyiségválasztással elég jelentos elonyre tehetnek szert az 1 szemesekkel szemben
arrol nem beszélve hogy buntimorál és korlátok nélkul tudnak termelni a top10-en akárhány %ban azok akiknek tobb személyiséguk van
még az ujabbak már a top30ra kapják a buntimorált ha 2k korig a topban merészelnek lenni
nem elég hogy alapbol tobb a tapasztalatuk
a személyiségek további elonyoket adnak
és még konnyebben is gyujthetnek tartalékot
ennyi előny úgyérzem bőven elég
ugyhogy én ellenzem a további személyiségek bevezetését
és a jelenlegiek felturbozását is
inkább az ujabb játékosoknak kéne kedvezményeket adni nem a régieknek
mert az hogy mindig csak oket nyomjuk további elonyokkel az a játékosállomány további drasztikus csokkenéséhez vezet
ati részérol meg a saját(játékának) a halálos itéletét irja alá az olyan változásokkal amik a régebben játcókat további elonyokhoz juttatják
szerintem azt kéne bevezetni hogy ugy hozunk szabályváltozásokat hogy ne mindig a frissebb játékosok keruljenek hátrányba

Kutyuleee 02-14-2011 20:47

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 280002)
én nem hiszek abban hogy uj személyiségekre lenne szukség
hogy a régen jácco tobbszemesek további elonyokre tehessenek szert ?
tény hogy rossz személyiségválasztással eltunhet az elony
de jo személyiségválasztással elég jelentos elonyre tehetnek szert az 1 szemesekkel szemben
arrol nem beszélve hogy buntimorál és korlátok nélkul tudnak termelni a top10-en akárhány %ban azok akiknek tobb személyiséguk van
még az ujabbak már a top30ra kapják a buntimorált ha 2k korig a topban merészelnek lenni
nem elég hogy alapbol tobb a tapasztalatuk
a személyiségek további elonyoket adnak
és még konnyebben is gyujthetnek tartalékot
ennyi előny úgyérzem bőven elég
ugyhogy én ellenzem a további személyiségek bevezetését
és a jelenlegik felturbozását is
inkább az ujabb játékosoknak kéne kedvezményeket adni nem a régieknek
mert az hogy mindig csak oket nyomjuk további elonyokkel az a játékosállomány további drasztikus csokkenéséhez vezet
ati részérol meg a saját(játékának) a halálos itéletét irja alá az olyan változásokkal amik a régebben játcókat további elonyokhoz juttatják
szerintem azt kéne bevezetni hogy ugy hozunk szabályváltozásokat hogy ne mindig a frissebb játékosok keruljenek hátrányba

Én is egyetértek, a bővités is pont elég volt, ezért is lepődtem meg amúgy hogy nem lett zárva ez a téma, mert elötte 1évig senki nem szólt hozzá:D:D:D

sifu 02-15-2011 11:47

hááát amikor először elolvastam a javaslatot az nagyon tetszett, amikor elkezdtétek körül járni minden oldalról a legtöbbel egyet tudtam érteni...szóval maradjon minden a régiben :D

All times are GMT +1. The time now is 23:52.