Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   A taktikai elem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3898)

Északföld 11-08-2009 00:54

A taktikai elem

Sziasztok,

Ez a téma nem a kis orikra, és kis csoportokra vonatkozik. Kizárólag az 1/a-ban érvéynesíthető és cca 20k heki környékéről indul. Itt nem másról van szó, mint a tényleg legyőzhetetlen és beverhetetlen akár 0 barakkal rendelkező országokról. Mint tudjuk ilyen hektáron ehhez nem kell más, mint hogy az adott klánból figyeljenek, ha megy feléjük sereg, fokoznak 1M egyéget, és máris 0 hektárt üt a delikvens. Kis szerencsétlenséggel, aki kitámadt még be is verik párszor, mert éppen nincs 1M egysége, hogy Ő is elfokozzon. Jó lenne, ha ez a "taktikai" elem, ami kizárólag a pénzre és a piacra épül, megszünne. Azaz ütéskor ne számítson, a ponttávolság, ha bemegy a sereg, hozzon földet is. Nincs értelme olyan csatának ahol 0-a a földfoglalás, úgy hogy nem indokolja sem a klánok taglétszáma, sem más.
Ennyi lenne a javaslat. :)

wand 11-08-2009 01:03

én támogatom, de az elvetett javaslatok között itt találhatod mások véleményét, akik szerint ez remek taktikai elem..

http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1846

Északföld 11-08-2009 01:08

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228294)
én támogatom, de az elvetett javaslatok között itt találhatod mások véleményét, akik szerint ez remek taktikai elem..

http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1846

Jó, remélem nincs kőbe vésve, majd átgondolják újra, bár ránézés nélkül is tudom kik szerint remek taktikai elem..:D Remélem nem sikerl megint megvezetni Atit..:)

Pool 11-08-2009 01:16

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228291)
Sziasztok,

Ez a téma nem a kis orikra, és kis csoportokra vonatkozik. Kizárólag az 1/a-ban érvéynesíthető és cca 20k heki környékéről indul. Itt nem másról van szó, mint a tényleg legyőzhetetlen és beverhetetlen akár 0 barakkal rendelkező országokról. Mint tudjuk ilyen hektáron ehhez nem kell más, mint hogy az adott klánból figyeljenek, ha megy feléjük sereg, fokoznak 1M egyéget, és máris 0 hektárt üt a delikvens. Kis szerencsétlenséggel, aki kitámadt még be is verik párszor, mert éppen nincs 1M egysége, hogy Ő is elfokozzon. Jó lenne, ha ez a "taktikai" elem, ami kizárólag a pénzre és a piacra épül, megszünne. Azaz ütéskor ne számítson, a ponttávolság, ha bemegy a sereg, hozzon földet is. Nincs értelme olyan csatának ahol 0-a a földfoglalás, úgy hogy nem indokolja sem a klánok taglétszáma, sem más.

Jah, hogy csak 20k hekitől indul ez a dolog? :eek:
Nemrég akkor mi hogy mertük megtenni? :D
Bár mi nem voltunk ennyira gazdagok, elég volt 500k egység hozzá...
Arra szavaztam, ha van ráfok, legyen elfok is, bár nem értem, mi a javaslat...;)
ne legyen 0 hekis ütés, de mennyi legyen akkor, hogy számolódjon?

wand 11-08-2009 01:16

egyébként meg ha ragozni akarod,:
szerintem is irreális az elfokozás miatti 0 heki, de egyben a többszáz k-ról való ráfokozással való ráállás is az.

szal arra is találj megoldást.

Északföld 11-08-2009 01:24

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228298)
egyébként meg ha ragozni akarod,:
szerintem is irreális az elfokozás miatti 0 heki, de egyben a többszáz k-ról való ráfokozással való ráállás is az.

szal arra is találj megoldást.

Nos, az 1/A-ban az orik többnyire beton elfek, néhol 1-1 törpe és pár ork. A gnóm az óriás már fehér hollónak számít.
A pontokat valahogy át kell hidalni, ehhez szükséges az odafokozás, node itt nem az oda és elfkozoásról van szó, hanem a 0 hekis ütésről. Maradhat az elfokozás, de 0 hekis ütés ne legyen.

Pool, ez a javaslat, nincs 0 hekis ütés ha azt nem indokolja más.

Jah és nem figyeltem a szabályokat, hogy pontosan hol működik ez a határ. A szavazás publikus, bár szavazás nélkül is tudtam volna mire fogsz szavazni, mint ahogy Remynél is. :) Egyértelmű érdeketek fűződik hozzá, hogy ne lehessen beverni az országotokat. Csakhogy ez önmagában megdönti a hódító réges régi alapelvét, azaz hogy beverhetetlen ori nincs. Ahogy ti csináljátok úgy pedig van és értelmetlenné teszi a játékot. szünjön meg, ez a hülyeség, ennyi.

wand 11-08-2009 01:28

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228299)
A pontokat valahogy át kell hidalni, ehhez szükséges az odafokozás, node itt nem az oda és elfkozoásról van szó, hanem a 0 hekis ütésről.

persze át kell hidalni, de mondjuk 200k-t ezzel áthidálni az is irreális.

Északföld 11-08-2009 01:34

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228301)
persze át kell hidalni, de mondjuk 200k-t ezzel áthidálni az is irreális.

Mondjuk 200k pontkülönbség az cca 4200 hektár, ha te 4200 hektárral ksiebb országgal, jobb vagy mint a fölötted álló ország, akkor verd be.:) Igen valóban ne tartson 4200 bankot, vagy 4200 bányát az adott ország, vagy ha igen, akkor ezt annak a tudatában tegye, hogy beverhetik.

Remedy 11-08-2009 01:34

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228299)
Jah és nem figyeltem a szabályokat, hogy pontosan hol működik ez a határ. A szavazás publikus, bár szavazás nélkül is tudtam volna mire fogsz szavazni, mint ahogy Remynél is. :) Egyértelmű érdeketek fűződik hozzá, hogy ne lehessen beverni az országotokat. Csakhogy ez önmagában megdönti a hódító réges régi alapelvét, azaz hogy beverhetetlen ori nincs. Ahogy ti csináljátok úgy pedig van és értelmetlenné teszi a játékot. szünjön meg, ez a hülyeség, ennyi.

Kiccsavo ne magyarazzal, meg egyszer sem fokoztam el azert, hogy 0-t ussenek rajtam, ugyhogy legalabb a nevemet ne emlegesd ilyenkor, koszonom... :)

(Persze semmi nem zarja ki, hogy elfogok, ha epp ugy adodik, de olyanert emlegetni a nevem, amihez semmi kozom, kicsit fura...) :)

Amikor Pannon ellen harcoltunk(amiben Te is ott voltal), ellenem is fokozgattak, bontogattak, megsem nyavajogtam. Te pedig rafokoztal par orszagra 100k pontot, es utana sirtal, hogy miert 0-t utsz, mi ez a disznosag...

Nagyszeru otlet, hogy messzirol lehessen rafokozni, es mindenkepp hozz foldet, gratulalok... :)

Remedy 11-08-2009 01:52

Quote:

Originally Posted by Reaktor
Későn kapcsolódok be a témába, de remélem még időben.

A nagy hekin való csaták terén ma az alul lévő jelentős előnyt élvesz.

A fokozási lehetőség szükséges ahhoz, hogy a pontlista szakadékai miatt ne legyenek extrém termelők.

Arvylnak nagyon igaza van abban, hogy bunker elf kivételével be lehet verni egy 15%-kal nagyobb országot.
De a védő mit tud csinálni? anélkül, hogy csutkára bontaná megát, vagy véd, ha tud vagy felfelé menekül, vagy kibont a 100K-s limitből

Ne lehetetlenítsük el a védőt azzal, hogy barakkupacok szinte kockázat nélkül beverhetik 15% kal kisebb hekiről.
Nézzetek már szét az A topjában! Hol vannak az egykoron szép nagy kövér törpék?
Forogtak, SZK-n pihennek az ellehetetlenülés miatt vagy rég kiverve a minimumból lent!!!
Neveket hadd ne írjak, hátha visszajönne még valamelyik!

Ugye örökre nem lehet menekülni, és azért nem tuti a fokozás, bontásos eltáv se, hisz morálcsökkenést hoz a csatavesztés, de esélyt ad egy irdatlan barakkupac elleni felkészüléshez, és hogy a klántársak kísérhessék a támadót anélkül, hogy leszedné a termelőjüket.

Nézzünk egy egyszerű példát.
Vagyok 700K-n egy kigyúrt orkkal
Van felettem 770K-n egy törpe 15%torony-40% barakk jól felépítve)
Mellette 770K-n egy klántárs hadisa.

Ma 350K kattincsal fokozok, és megpróbálom betolni eredményesen.

Az Új rendszerben ami a foglalást segíti:
Ráfokozok, és betolom, majdnem 100%, hogy eredményesen, hisz a fokozás neki sokkal drágább mint az én ráfokozásom, és a kp limitált ugye.
Visszajön a hadisa, mondjuk sikeresen visszaüt miután csutekra bontotta magát. A hadisa fentebb kerül, gyakorlatilag átadta a földet a törpe a saját hadisának. (ezzel Őt kivontuk a harcból, felfelé eltávolodott.)
Fokozhatok ujra a törpére.

De a törpe helyett lehet ez az ország egy 10-50-es óriás is akár

Nem szabad elvenni a védő féltől a fokozásos menekülés lehetőségét (hangsúlyozom ez csak egy lehetőség nem biztos, hogy bejön)

Ezt pedig Zolitol ideznem a masik topicbol.

Bar nem tudom, egy elvetett javaslatnak minek nyitsz uj topicot, csak mert fejlesztes van, de hajra...

Hatha a fedezes modositast is eltorlik es a tultoltes is visszajon, ki tudja... :)

wand 11-08-2009 01:58

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228304)
Bar nem tudom, egy elvetett javaslatnak minek nyitsz uj topicot, csak mert fejlesztes van, de hajra...

talán azért nyúlt mert ez volt a zárszava?:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226848)
Nagyon sokáig rágtuk ezt a témát, és nagyon nem jutottunk vele dűlőre.

Ezért egyelőre ez a javaslat elvetve.

wand 11-08-2009 02:04

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228304)
Ezt pedig Zolitol ideznem a masik topicbol.

én pedig válaszolnék rá egy szintén ottani idézetemmel:

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228305)
Nem akarak elkeseríteni, de a játékban teljesen természetes mindenhol az hogy egy 80% barakos ork, bever egy 50+10-es gnómot,törpét, akármit. (de még egy 65%-os is beveri ha fullra kimegy..)
Teljesen természetes, hogy ez az 1/A topjában is így legyen!

Remedy 11-08-2009 02:04

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228305)
talán azért nyúlt mert ez volt a zárszava?:

Es akkor most felevente megnyitjatok majd felvaltva? :)

Remedy 11-08-2009 02:06

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228306)
én pedig válaszolnék rá egy szintén ottani idézetemmel:

Ennek meg vegkepp semmi koze az egeszhez, es mivel nem hiszem, hogy nem erted, mi van odairva, es miert, csak kodositeni probalsz....

(Tuti, hogy tudod, de leirom meg egyszer: a problema az, hogy ha olyan messzirol radfokoznak, nem tudsz mit csinalni, csak bamban nezni, hogy "hoppa, bevertek" a Ti javaslatotok szerint...)

Na innentol kezdve kellemes csamcsogast azokkal, akit meg at tudsz verni... :)

wand 11-08-2009 02:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228308)
Ennek meg vegkepp semmi koze az egeszhez, es mivel nem hiszem, hogy nem erted, mi van odairva, es miert, csak kodositeni probalsz....

(Tuti, hogy tudod, de leirom meg egyszer: a problema az, hogy ha olyan messzirol radfokoznak, nem tudsz mit csinalni, csak bamban nezni, hogy "hoppa, bevertek" a Ti javaslatotok szerint...)

Na innentol kezdve kellemes csamcsogast azokkal, akit meg at tudsz verni... :)

hát akkor javaslom az értő olvasást..:)

Az én eredeti javaslatomban ha jól emléxem az volt, hogy az el nem férő lakosság max 50K pontig számítson bele a pontokba.

ez szerintem erőssen behatárolta volna a ráállást is és megoldotta volna a nulla hekis ütéseket is.

Kutyuleee 11-08-2009 09:42

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228309)

Az én eredeti javaslatomban ha jól emléxem az volt, hogy az el nem férő lakosság max 50K pontig számítson bele a pontokba.

ez szerintem erőssen behatárolta volna a ráállást is és megoldotta volna a nulla hekis ütéseket is.

Anno is tetszett az ötlet, és most is tetszik. Ami miatt pedig aggályos volt régebben: az áthidalhatatlan távok. Viszont ez már nagyban módosult a fedezési kedvezmény behozásával és a klánbalépési kedvezmény behozásával.

Északföld 11-08-2009 12:09

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228303)
Kiccsavo ne magyarazzal, meg egyszer sem fokoztam el azert, hogy 0-t ussenek rajtam, ugyhogy legalabb a nevemet ne emlegesd ilyenkor, koszonom... :)

(Persze semmi nem zarja ki, hogy elfogok, ha epp ugy adodik, de olyanert emlegetni a nevem, amihez semmi kozom, kicsit fura...) :)

Amikor Pannon ellen harcoltunk(amiben Te is ott voltal), ellenem is fokozgattak, bontogattak, megsem nyavajogtam. Te pedig rafokoztal par orszagra 100k pontot, es utana sirtal, hogy miert 0-t utsz, mi ez a disznosag...

Nagyszeru otlet, hogy messzirol lehessen rafokozni, es mindenkepp hozz foldet, gratulalok... :)

Te nagy gyerek (már ha én kis csávó vagyok :-D). Nos nem véletlenül lett a neved emlegetve, te félted legjobban a hátsódat, meg a klántásaid, hogy beverik őket. :D Ha annyira béna országokat tartotok, hogy féltek, hogy egy 4000-5000 hektárral kisebb ország bever, akkor ideje lenne lefordulni. :D
A 0 hektár foglalás egyáltalán nem reális, mert így semmi értelem a csatának. A hódítónak nem szabad erről szólnia. Valójában itt vitának nem sok helye van, a hibát javítani kell és ennyi. Ati sem készítette föl a hódot, hogy 25-30.000 hektáros országok fognak rohangálni, ez olyan mint régen a tekercskopás nagy hektáron. Ahhoz is hónapok ha nem évek kellettek mire kijavította. Ide tartozott a túltöltés, ahhoz is hónapok javítása kellett. A zsem volt reális. Majd ezt is kijavítja, csak idő kérddése a meggyőzés. :)

Pool 11-08-2009 12:12

Jól jött ez a taktikai elem újra, nekem tetszik, hogy a játékban van :D:D:D

Ati 11-08-2009 12:12

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228291)
Sziasztok,

Ez már egyszer el lett vetve. Azóta változott valami?

Északföld 11-08-2009 12:12

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228309)

Jó hát ha az egyik oldalnak a hibája javításra kerül, akkor kerüljön a másik oldalé is, hogy "demokrácia" legyen. :) Bár én az 50k pontot keveslem, főleg, hogy az 1/A-ban az elferdőn egyéniben keresztül jutni igencsak nehéz. Már nem tudom, de a klán ütés is növeli a kedvezményes fölfedezést? Ha igen jó, ha nem akkor jó lenne ha növelné a szövetség tagjainál.

Remedy 11-08-2009 12:14

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228345)
Te nagy gyerek (már ha én kis csávó vagyok :-D). Nos nem véletlenül lett a neved emlegetve, te félted legjobban a hátsódat, meg a klántásaid, hogy beverik őket. :D

Mar megint tevedsz. Ez a valtoztatas nekem pl epp jo lenne, orulnek neki. (marmint ha csak magamra gondolok) Ezzel szemben 99 masik embernek meg nem... Ennyire onzo meg nem vagyok.

A nagyobb orszagot beverni dologra meg ott van lentebb pelda, olvasgass.

Offot be is fejeztem... :)

Ps: igen, noveli a klanutes a kedvezmenyes fedezest. (vagy csokkenti :D)

Északföld 11-08-2009 12:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 228347)
Ez már egyszer el lett vetve. Azóta változott valami?

Igen, hibás volt az elvetés, mert nem azok szavazata érvényesült, akik valójában érintettek. A hibát javítani kell nem pedig meghagyni, csak azért mert pár ember érdeke ahhoz fűződik, hogy ne lehessen őket beütni.
Tudtommal az alapelv az hogy beverhetetlen ország nincs, ezek szerint mégis van? Esetleg reálisnak tartassz 20.000 hektáron 0 hektárt foglalni? Mond hogy nem! :D

Pool 11-08-2009 12:16

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228350)
Igen, hibás volt az elvetés, mert nem azok szavazata érvényesült, akik valójában érintettek. A hibát javítani kell nem pedig meghagyni, csak azért mert pár ember érdeke ahhoz fűződik, hogy ne lehessen őket beütni.
Tudtommal az alapelv az hogy beverhetetlen ország nincs, ezek szerint mégis van? Esetleg reálisnak tartassz 20.000 hektáron 0 hektárt foglalni? Mond hogy nem! :D

És 11k hekin 0-át vinni? :D

Északföld 11-08-2009 12:17

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228349)
Mar megint tevedsz. Ez a valtoztatas nekem pl epp jo lenne, orulnek neki. (marmint ha csak magamra gondolok) Ezzel szemben 99 masik embernek meg nem... Ennyire onzo meg nem vagyok.

A nagyobb orszagot beverni dologra meg ott van lentebb pelda, olvasgass.

Offot be is fejeztem... :)

Ps: igen, noveli a klanutes a kedvezmenyes fedezest. (vagy csokkenti :D)

Neked jó lenne???? Nah ne mond, kiválasz a klánodból és bevered őket? :D:D Márcsak azért mert más nem nagyon van a közeledben.

Északföld 11-08-2009 12:17

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 228351)
És 11k hekin 0-át vinni? :D

Az is hülyeség, pontosítva az is hiba.

Pool 11-08-2009 12:18

Na, ez is egy halott topic lett, mert csak sárdobálás megy...
akkor már inkább a Viccek :)

richardka 11-08-2009 15:02

legalább fogy a mani az A-ba:D

egy másik topikba ugyis az a baj hogy sok a mani.

:D

Északföld 11-08-2009 15:06

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 228354)
Na, ez is egy halott topic lett, mert csak sárdobálás megy...
akkor már inkább a Viccek :)

Tévedés, gondolom ez a hozzászólásod is arról szól, nehogy véletlenül kijavítsa Ati ezt a hibát. Egyáltalán nem halott az ügy se a topic.

Északföld 11-08-2009 15:08

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 228366)
legalább fogy a mani az A-ba:D

egy másik topikba ugyis az a baj hogy sok a mani.

:D

Itt egy picit több pénzről és egységről van szó, nem véletlenül fájó pont ez néhányaknak. Valóban nekem is fájna ha kiderülne hogy a több millió védőm és támadóm semmire sem jó, igen, biztos fája, főleg, hogy évekig gyűjtögettem, csak azért, hogy ha megtámadnak el tudjak menekülni. Kellemetlen.
Ettől függetlenül javításra váró hiba.

Ati 11-08-2009 15:11

Hiba = valami nem úgy működik, ahogy működnie kell.

Jelenleg minden teljesen úgy működik, ahogy működnie kell, tehát nincs szó hibáról.

Egy módosítási JAVASLATOD van, egy olyan elem módosításáé, ami nagyon régóta létezik, és aminek a módosítását már egyszer leszavazta a célközönség.

wand 11-08-2009 18:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 228369)
Hiba = valami nem úgy működik, ahogy működnie kell.

szerintem ha 2 körre állok egy oritól és be tudom ütni, kimegyek rá és nulla hekit foglalok, akkor szerintem ez nem tökéletes. pláne, hogy kis országgal nem lehet megcsinálni csak naggyal. Ha ez nornmális akkor én meg szeretnék 2000 hekin 50.000 egység lefokozással elmenekülni egy beütés elől.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 228369)
Egy módosítási JAVASLATOD van, egy olyan elem módosításáé, ami nagyon régóta létezik, és aminek a módosítását már egyszer leszavazta a célközönség.

Pont az a baj, hogy a "célközönség" nem a játék érdeke miatt szavazta le, hanem csak azért, hogy ha bárki meg merné támadni, akkor el tudjon menekülni.

Egyébként ha megnézed a szavzás állását perpill 7-6 ra a nem-ek vezetnek, ráadásul mind a 6 igen annak szól, hogy be kéne szabályozni az irreális ráállásokat is. (ami mondjuk teljessen jogos elvárás..)

Hex 11-08-2009 18:02

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228373)
szerintem ha 2 körre állok egy oritól és be tudom ütni, kimegyek rá és nulla hekit foglalok, akkor szerintem ez nem tökéletes. pláne, hogy kis országgal nem lehet megcsinálni csak naggyal. Ha ez nornmális akkor én meg szeretnék 2000 hekin 50.000 egység lefokozással elmenekülni egy beütés elől.

Pont az a baj, hogy a "célközönség" nem a játék érdeke miatt szavazta le, hanem csak szért, hogy ha bárki meg merné támadni, akkor el tudjon menekülni.

Egyébként ha megnézed a szavzás állását perpill 7-6 ra a nem-ek vezetnek, ráadásul mind a 6 igen annak szól, hogy be kéne szabályozni az irreális ráállásokat is. (ami mondjuk teljessen jogos elvárás..)

az, hogy A-ban meglehet ezt csinálni, csak magunknak köszönhetjük :) attól, hogy mi játékosok szúrunk el valamit, még nem a rendszer a hibás.

amúgy 2000 hekin meglehet csinálni :) tapasztalat (B-ben legalábbis meg)

sejtésekbe meg nem kellene bele menned, mert nincs realitása. Nekem anarchon kívül sehol sincs annyi pénzem, hogy ezt megtudjam csinálni :)

Igen, ha van odafokozás, legyen elfokozás is, ezt tartom igazságosnak. <-- erre szavaztatok, van elfokozás is :) szintén B-ben csináltam, de mondjuk oda 3k kati elég volt, mivel az ellen nem volt vándor, én igen :) rámfokoztak, én meg még a seregindításuk előtt elfokoztam :)

wand 11-08-2009 18:07

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 228374)
az, hogy A-ban meglehet ezt csinálni, csak magunknak köszönhetjük :) attól, hogy mi játékosok szúrunk el valamit, még nem a rendszer a hibás.

amúgy 2000 hekin meglehet csinálni :) tapasztalat (B-ben legalábbis meg)

sejtésekbe meg nem kellene bele menned, mert nincs realitása. Nekem anarchon kívül sehol sincs annyi pénzem, hogy ezt megtudjam csinálni :)

Hmm? mit szúr el a játékos? adott a lehetőség a rendszer engedi, innentől hülye aki nem használja ha tudja, de ettől még nem jó.

2000 hekin? ahhoz, hogy emiatt nullát üss 100k pontkülömbség kell, 2000 hekin max 140 k lakost számol bele a pontjaidba az meg max 25k emelkedés, ennyitől csökkenhet a foglalás mértéke, de nulla nem lesz.

Hex 11-08-2009 18:10

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228375)
Hmm? mit szúr el a játékos? adott a lehetőség a rendszer engedi, innentől hülye aki nem használja ha tudja, de ettől még nem jó.

2000 hekin? ahhoz, hogy emiatt nullát üss 100k pontkülömbség kell, 2000 hekin max 140 k lakost számol bele a pontjaidba az meg max 25k emelkedés, ennyitől csökkenhet a foglalás mértéke, de nulla nem lesz.

konkrétan nem a foglalás mértékére gondoltam, hanem az elvre, hogy lehet oda és elfokozni.

ha nem lennének millás értékű országok A-ban és sűrűbb lenne a pontlista, több játékos lenne, nem lehetne megcsinálni, mint ahogy alsóbb szinteken sem lehet megcsinálni :)

wand 11-08-2009 18:10

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 228374)
....sejtésekbe meg nem kellene bele menned, mert nincs realitása....

Igen, ha van odafokozás, legyen elfokozás is, ezt tartom igazságosnak. <-- erre szavaztatok, van elfokozás is :) szintén B-ben csináltam, de mondjuk oda 3k kati elég volt, mivel az ellen nem volt vándor, én igen :) rámfokoztak, én meg még a seregindításuk előtt elfokoztam :)

Hűűűű
nem akarlak megbántani, de azt hiszem nem tudod miről szól ez a topic.

Hex 11-08-2009 18:13

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228377)
Hűűűű
nem akarlak megbántani, de azt hiszem nem tudod miről szól ez a topic.

mint ahogy fentebb is írtam, az elvre gondoltam és nem konkrétan a foglalás mértékére.

amúgy meg írtam, hogy a seregindításuk előtt, szóval nem hiénáztak le. plusz ha lenne annyi egységem sem költeném el arra, hogy elfokozgassak, hogy 0-át üssenek rajtam

Ati 11-08-2009 18:15

Quote:

Egyébként ha megnézed a szavzás állását perpill 7-6 ra a nem-ek vezetnek

Csak azért, mert számomra érthetetlen okból a pénz kérdés a nem kategóriába van téve. Ez akkor lenne igaz, ha semmi stratégia nem lenne szükséges ahhoz, hogy pénzed legyen.

De amíg ahhoz, hogy pénzed legyen, komoly stratégiai felkészülés szükséges, addig a pénz elköltése is stratégiai elemnek számít nálam.

wand 11-08-2009 18:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 228379)
Csak azért, mert számomra érthetetlen okból a pénz kérdés a nem kategóriába van téve. Ez akkor lenne igaz, ha semmi stratégia nem lenne szükséges ahhoz, hogy pénzed legyen.

De amíg ahhoz, hogy pénzed legyen, komoly stratégiai felkészülés szükséges, addig a pénz elköltése is stratégiai elemnek számít nálam.

persze, komoly startégia, hogy vegyek íjjat és megpróbáljam védeni, vagy vegyek lovat és menjek keresztbe akár több serggel. esteleg bevállalva egy nagy rizikót és nullára bontva átéptsem az orim.
ez stratégia.

de az, hogy van a klánomban 15 millárd kp, vagy van a piacon elérhető 500k támadóm amit lefokozok, ezért nem lehet beütni ez baromi inkorrekt a támadó félell. aki szintén nem kevés pénzt áldoz a támadásra, esetleg közben fullra kimegy és többen visszaütik, ugyan lehet 2x annyi pénze ment el a támadásra, mégis szerencsejátékot kell játszania, hogy egy kiszámolt és beférő sereg hoz e valamit vagy sem. emelegetett már valaki dobókockát, ne ez is olyan.

Ati 11-08-2009 18:33

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228381)
de az, hogy van a klánomban 15 millárd kp

emelegetett már valaki dobókockát, ne ez is olyan.

A játékban nem dobókockadobás alapján kapják az emberek a 15 milliárdnyi pénzeket, hanem valamilyen módon előállítják azt.

vityu 11-08-2009 18:36

Quote:

Pont az a baj, hogy a "célközönség" nem a játék érdeke miatt szavazta le, hanem csak azért, hogy ha bárki meg merné támadni, akkor el tudjon menekülni.

Spec én is leszavaztam, hogy legyen meg az elfokozás lehetősége, mivel ha bármilyen távolságból rádfokoznak, akkor csak az országod szanaszét bontásával tudod az esetleges támadót esetleg visszaverni, vagy egyáltalán úgy lesz lehetőséged ellentámadásba lendülni. Egy romhalmaz ország pedig mindig kiszolgáltatott. Ha csak 50k-t kell bonts, már az 3300 épület. Mit bontasz? Tegyük fel hadis vagy. Kocsmát, házat, tornyot? Gyengül a védelmed, mindenki tudhat rólad mindent, emberhiány miatt kell fokoznod a barakkokba ellentámadás esetén... Sok olyan hadis van 4-500k-n, akik nem tudnak ennyit bontani, mert nincs miből. (Persze itt én nem tolnám el azt a 8-10mrd aranyat erre...)
De hiába szavaztam le, még sohasem akartam elfokozni. Úgy érzem megengedhetné a klán magának, de nem vagyok hajlandó a nehezen összegyűjtött pénzt ilyenért ellőni.

Quote:

Egyébként ha megnézed a szavzás állását perpill 7-6 ra a nem-ek vezetnek, ráadásul mind a 6 igen annak szól, hogy be kéne szabályozni az irreális ráállásokat is. (ami mondjuk teljesen jogos elvárás..)

Hiába lenne szabályozva az odafokozás, a támadott akkor is rosszul jár. Ha mondjuk 50k a max, az ellennek akkor is romhalmazzá kell bontania magát. Tehát nem ezzel van a probléma. Vagy az üres területeknek kellene kevesebb pontot érnie (amit első gondolatra nem támogatnék), vagy a lakosság pontváltoztatását kellene csökkenteni. Mondjuk, ha 10lakos lenne 1 pont, akkro 2x-es az ára a fokozásnak mind a támadó, mind a védő részéről. Sokkal hamarabb elfogy a pénz, a tartalék. Nem mindegy, hogy 500k, 1milla vagy 2milla egységet kell fokozni egy eltávolodáshoz, vagy egy odafokozáshoz.
Speciel biztosan nem fokoznék oda senkire 600hektár reményében 100k pontot, mikor többet, vagy közel annyit lehet fedezni belőle, főleg, ha kedvezményesem is van.

Ha valamelyik klán bevállalja-e, hogy esetleg pénzből kell venni az egységet elfokozásra a védő oldalon, és mondjuk a klánvagyon 1/3-át erre költi, jelentősen gyengül. Ha pénzből kell bevenni, és nem saját egység (nemcsak TOP klánról kell beszélni), akkor annyira lecsökken a klánvagyon, hogy a következő egyéni elfokozás után közel 100%, hogy klánnal beverhetők... (Kivétel az éppen tömegesen visszatérő egység, eladási áron nagy mennyiségű egység...)
Azért ez súlyos ár!

Dupla áron kétszer olyan gyorsan ürülne a klánvagyon, így kétlem, hogy minden klán dalolva mondaná, hogy nosza vegyünk be pár milla egységet, hogy megvédjük a segged 600hektár elvesztésétől, hogy aztán 1200-at is elveszíthessen mindenki...
Lehet errefelé kellene elmozdulni. Hirtelen ötlet volt csak, nem gondoltam át teljesen...

All times are GMT +1. The time now is 18:32.