![]() |
Kitiltott ország ütése
Kíváncsi vagyok egyesek miért ütnek kitiltott országokat...
Szeretném, ha lenne egy kultúrált beszélgetés arról, ki mennyire tartja ezt etikus dolognak, illetve, hogy milyen esetekben fér ez bele a jóérzésbe, milyen esetekben nem. Egy másik topicban kaptam az "ihletet", hogy ezt megkérdezzem, aludtam rá egyet, és én még mindig nem jöttem rá, hogy miért is kéne? vagy miért jó ez bárkinek, főleg, ha nem is kapcsolódik semmilyen formában a kitiltáshoz... |
Quote:
Ha velem szemben kerülne vki kitiltásra, akkor szerintem én is ártanák neki, de valszeg csak fosztás v földfoglalás lenne! Akik meg ezeket keresik gondolom azok lehetnek részben akik úgy vélik, h ha már büntiben van, akkor bűnhődjön is, de valszeg nem egy olyan ember támad rájuk, aki örül annak, h úgy támadhat bárkit is, h annak sansza se legyen visszaütni! |
Én személy szerint nem ütöttem és nem is áll szándékomban kitiltott országot ütni. Hallottam viszont már olyat is, hogy valaki a saját haverját ütötte be kitiltás alatt...
|
Quote:
Azért ehhez szerintem már elég vastag bőrnek kell lennie az ember arcán és hiányozni kell egy bizonyos nagyon fontos dolognak az illetőből, gondolok itt a gerincre! |
Quote:
Nem tudok bővebbet mondani, mert bár zengett tőle a fórum másfél hónapja nem érzem jogosultnak magam arra, hogy pontosabb információkat adjak... |
Érdekes kérdés.
Én soha nem néztem azt hogy egy-egy kitiltott ország ott van-e a közelemben, vagy bármi. Nem szoktam arra figyelni, hogy akit piszkálok, az ki van-e tiltva, vagy sem. Nem tartom egészen etikusnak azt, hogy ha valakit kitiltanak, akkor azt egyszerre 120-an verjék be (a tiltás ismeretében), mondván úgyse tud csinálni semmit. Viszont, nem kell feltételezni, hogy aki beveri az tud is a tiltás tényéről... De, ha adott esetben, a tiltás egy szöviháború alatt történik, vagy épp kiszemeltem magamnak azt, akit rá egy körre kitesznek (és tudomást is szerzek erről), akkor én se biztos, hogy visszafognám magam, hisz én már rákészültem a támadásra, arról nem tehetek, hogy közben ő hülyeséget csinált. Szóval ez kicsit összetett szerintem, szándékosan kitiltottra rászálni gerinctelenség, de a kitiltás azért ne jelentsen érinthetetlenséget... (Hmm... a végébe belekavarodtam kicsit.:) ) |
Sziasztok.
Hát ha valaki 168 kör kitiltást kap az megérdemli a 120 ütést mert nem azt irta hogy " te elverem a segged" szerintem. Annak sujja van amiért kilett tiltva. Ha meg anyira bezuzzák hogy pl 1 ijjas osrszág feltud menni rajta akkor tegye. Énis voltam kitiltva kisebb nagyobb beszolásomért és megérdemeltem a sok ütést eddig is ütötték ezeket ezután is fogják. |
A kérdést azért tettem föl kitárgyalásra, hogy esetleges régebbi incidenseket is ki lehessen tárgyalni.
Például nekem volt, hogy én tiltattam ki az ismerősömet, mivel fórumon az édesanyámat és engem ősi mesterséget űző egyéni válallkozónak titulált.... a teljes krónika segítségével nyomon tudtam követni mi történik az illetővel, és azt kell mondjam nem repestem az örömtől...részben tetszett, mert megérdemelte, amit kapott, de igazából szerettem volna ezt az ügyet ÉN lerendezni vele. Na most az én álláspontom, hogy egy kűzdelem legyen a szituációtól függően a lehető legfairebb, így meg se fordult a fejemben, hogy akkor bántsam, amikor nem tud visszaütni... Biztos én vagyok "madár", meg buta, meg naiv, ezt alá is írom, de szeretem a tiszta dolgokat, és szeretem, ha nem azzal jön aztán vissza a fórumra a delikvens egy másik orival, hogy ismételten engem mocskoljon, miszerint én megkértem X országot az ő leverésére... lehet ehhez hozzáfűzni, vagy megcáfolni másik példával... |
Quote:
És mi van abban az esetben, mint nemrég tapasztalható volt az X fórumon, hogy Ati besokallt (mellesleg megjegyzem, jogosan) és sorban osztotta a 168 köröket, nem volt kisebb büntetés...és volt olyan, aki mondjuk nem írt semmilyen csúnyát, és tény, hogy vétett a szabályok ellen, de nem szándékosan, amiért más esetben, vagy fórumon csak figyelmeztetés a büntetés.... Persze, az az illető így járt felirattal a homlokán közlekedhet, de akkor is.... |
Quote:
Én csak azt tudom, hogy nem szoktam figyelni a kitiltásokat, sőt, hovatovább tudomásom szerint sose bántottam kitiltott országot, de mivel nem figyelem ezeket, megeshet, hogy tévedek. Szóval pontosítom úgy a mondandómat, hogy szándékosan sose bántottam és a jövőben se fogok kitiltott országot. |
Quote:
Én biztos vagyok benne, h ha anyukámat szidja, abban az esetben nem igazán azt fogom nézni, h szegény emberkét, akiben semmi tisztelet nincs irányomba és a családom irányába, hányan bántják, hanem szépen bemegyek 2szer földre és hagyom a hiénáknak! |
Quote:
Egyébként meg az életben sem fogatom le két haverommal, hogy én ütni tudjam.. A két haverral a kitiltásra asszociáltam... |
Quote:
Végül is nem tudom, még nem voltam ilyen helyzetben, de valszeg nem remegne nagyon a kezem mikor a háború menüre kellene kattintanom, ismétlem csak abban az esetben ha engem ér inzultus......... |
Szituáció függő .. csupán anyagi haszon reményében nyilván nem lopom le a kitiltottakat.
Viszont egy szöviháborúban, amikor a szövijei simán tudják akár védelemre, akár támadásra elrancigálni a seregeit, egy pillanatig sem fog lelkiismeretfurdalást okozni hogy kitiltott, ott és úgy gyengítem, ahogy tudom. |
Nekem eddig egy esetem volt, hogy kitiltottak valakit miattam. Termeszetesnek tartom, hogy ilyenkor beutom(foleg, hogy ugy felidegesit, hogy szinte en is visszairok neki). De nagy kart nem okoztam viszont utanna ugy is az lett, hogy sirt a forumnak, hogy milyen gerinctelen vagyok. No hat akkor meg utogettem...
|
én csatlakozom azokhoz, akik ezt nem figyelik.
Ha meg is ütök valakit, sose azt nézem, ki van-e tiltva, vagy sem. Hanem hogy mi van az országában, és mije van a szövetségeseinek, és hogy megéri-e. Ha megéri, és én többet tudok elvinni, mint amennyit ők utána visszavenni... Akkor megütöm. Ha ki van tiltva, akkor sorry. A kitiltásáról ő maga tehet. Ha meg nincs kitiltva, akkor se tehet sokmindent. Én nem keresem a kitiltottakat direkt. De ha megütök egyet, és utólag kiderült, hogy ki volt tiltva, nem lesz lekiismeretfurdalásom. Arról meg, hyog valaki ezeket a kitiltottakat keresi, és azon élvezkedik, hogy ezeket üti, nincs semmi érzésem. Minden kitiltott maga intézi el, hogy kitiltsák. Ha nem lennének kitiltottak, nem lennének olyan sem, akik csak a kitiltottakra mennének rá. ez a véleményem. |
Ha lelkiismeretfurdalás gyötörne mindenkit aki kezet emel egy kitiltottra, akkor a kitiltás nem is lenne szinte büntetés.
Magyarul ha valaki kitiltásra kerül, akkor teljesen normális hogy beverik... |
Én megmondom őszintén,aktív fórumozó alkat vagyok .. és általában rákeresek a kitiltottakra. Semmi hátsó szándék nincs bennem,de azért szeretem tudni a hasonló dolgokat .. ki melyik környéken vétett a szabályok ellen,ilyesmi. Ha az illető esetleg a közelemben van,ok nélkül akkor sem ütöm. Ha az esetleges gömbjéből kiderül,hogy lényeges hasznom származik belőle,akkor nyilván rámegyek. De mint előttem írták,csak azért,,mert tiltott,tőlem nem fog kapni :)
|
Soha nem szoktam külön rákeresni a kitiltott országokra, mert nem nagyon érdekelnek.
De már a másik topicban is kérdeztem, hogy ha végül senki (vagy alig valaki) kezdi ki a 168 órára kitiltottakat, akkor tulajdonképpen miért számít komoly büntetésnek, amit (elvileg) komoly szabálytalanságra adnak? Természetesen nem a hiperfüggőkről beszélek, hanem a normális életvitelű emberekről, akiknek ha azt mondják, hogy egy hétig ilyen-olyan okból kifolyólag nem Hódítózhatnak, nem támadnak elvonási tüneteik. |
Azokon kívül akik itt leírták az álláspontjukat, még több ezren játszanak, hogy a többségnek mi a hozzáállása ehhez, nem tükrözi az itteni 10 hozzászólás .. sosem fogjuk megtudni valójában hogy áll a mérleg.
|
Quote:
|
Quote:
Tehát akit érdekel a szavazás,az szerintem igenis szavazni fog,még ha ehhez át is kell esnie egy fúrumregisztráción :) Aki pedig nem teszi,azt feltételezem nem érdekli a téma,tehát neki mindegy,hogy mi lesz a végeredmény .. |
Quote:
Végül regeltem külsőre is,"mert baromi sok időm van" most és ráérek olvasgatni. Akinek csak egy orija van amivel mondjuk lassúban játszik és heti három alkalommal lép be az lehet nem regel külsőre csak pl. vendégként olvasgat,de az illető tagot is érinthet minden fontos kérdés:) Tagok: 975 Kíváncsi lennék mennyi az aktív játékos ehez képest:) |
ha van ertelme az utesnek (foldszerzes, fosztas), akkor beutnem a kitiltottat, ha nincs akkor nem. nalam nyilvan a kitiltas amellett szolna, hogy gyerunk szabad preda, nem fog visszautni. tehat nyom a latba. de csak brahibol tuti nem megyek ra, kiveve ha amiert ki lett tiltva, az ellenem iranyulo megnyilvanulas volt.
|
Nem vadászok a kitiltottakra különösebben, de ha valakit a környékemen ér ilyen "szerencsétlenség", akkor szívbaj nélkül elhozok tőle mindent amit bírok. És a magam részéről nem értem ezt a "műerkölcsöt" amit itt többektől látok, de lehet bennem van a hiba.
És egy talán idevágó érdekes adalék: egyszer voltam kitiltva életembe. Illetve kétszer, ugyanazon beszélgetés két leveléért kaptam 5 és 12 kört. a 12 körös kitlitás végére mikor vissza tudtam jönni, 9 kapu volt rám nyitva, némelyik egészen messziről, hogy pl lopni már alig lett volna érdemes. Úgyhogy én is azt hiszem, hogy az ebben a topicban leírtak nem tükrözik egész pontosan a játékosok többségének hozzáállást a témához, csak valamiért a többség szégyelli, hogy sokakkal ellentétben ő megüt valakit a kitiltás ellenére is. Viszont ahogy Laci, és Xeper is kérdezte, mitől lesz büntetés a 168 kör, ha közben mi csoportszinten összefogunk és megvédjük a "szegény áldozatot"? |
Quote:
:D :D :D :D :D |
Quote:
Mellesleg téged mindig megkérdeztek ebben az országban, amikor a tévében azt mondták, hogy közvélemény kutatás??? Mert engem nem. Na látod, ennek pont ez a lényege :D |
Quote:
Ez csupán egy egyszerű beszélgetős topic lenne, amiben ezt kidumáljuk azokkal, akik idejönnek :) Már miért lenne ez műerkölcs? Egy másik embernek más jellegű hozzáállása dolgokhoz miért műerkölcs? Az én meglátásomban az erkölcsösség ebben az esetben egy sokadlagos dolog... |
Quote:
Tudom, hogy nem állt szándékodban, nem is azért írtam, valakinek akartam írni, csak nem idéztem be, már nem tudom kinek. |
(csak az 1 oldalt olcastam végig)
Ez a játék az ütésről szól. Ha valaki le van égve, s könnyű préda kell, mehet. Ha ez a dilije, mehet. Ha csak ilyen kedve van, mehet. Ha megsértették az oriját, mehet. A legjobb tudomásom szerint, még nem tettem ilyet, de minden gond nélkül megtenném. Pár hete felnyomtam egy ori nekem szóló kedves üzenetét. 1,5 nap volt mig kitiltották, így volt ideje beszabizni. Ha nem lett volna, akkor valószínűleg sóval hintem be. |
Quote:
|
Quote:
Honnan tudod, hogy egy kitiltott országgal találkoztál, akit nem kell bántani, nem pedig egy magárahagyott országgal, vagy simán egy rossz játékossal? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
[quote=Zsáni;129371]Kíváncsi vagyok egyesek miért ütnek kitiltott országokat...
Szeretném, ha lenne egy kultúrált beszélgetés arról, ki mennyire tartja ezt etikus dolognak, illetve, hogy milyen esetekben fér ez bele a jóérzésbe, milyen esetekben nem. En sosem vadasztam kitiltott orszagra bar lehet veletlenul bevertem parat palyafutasom soran de szerintem ez nem etikai dolog .Elsosorban a kitiltott orszag volt etikatlan a semmiert nem kapsz kitiltast !! Ha meg velem alt harcban azelott es netalan tan nekem kuldozgetett csunya kis zoldeket es emiatt lett kitiltva biztos nem fogok leszalni rola ha etikatlannak tartanak ha nem !Mig ki van tiltva elasom hatul a kertben :D Szemet szemert!!! :D:D:D |
Én azért ütök kitiltott orikat mert:
1. nem tudnak azonal visszavágni 2. engemet is ütöttek 3. csak 4. élvezem ha magatehetelen orikat bánthatok 5. megint csak |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 21:48. |