![]() |
Ati, amennyiben van egy 4-es szintű hajóm amire szerelek 2 evezősort, és 2 vitorlát.
Képzek 9 matrózt: - akkor melyik fog működni, az evezősorok fullon és egy vitorla - vagy két vitorla és egy evezős sor a többi matróz meg ejtőzik? |
Quote:
|
Quote:
Előttem áll 2 fószer, az egyiket képen akarom vágni. Elindítom az öklömet. Addig, amíg nem ér oda az öklöm az arcához, addig nem ütöttem meg... Hiszen abban a pillanatban lesz megütve, hogy a feje és a kezem között fellép a hatás-ellenhatás törvénye. Ebben a pillanatban van realizálva a célpontom, hogy én melyiket is akartam megütni. A valós életben ez egy azon pillanatban történik, de ez egy számítógépes program, ahol lefutási sorrend van. Tehát előbb kapja meg a sebzést, és csak utána jelenik meg. Mondjuk ez szemmel nem észrevehető gyorsasággal történik meg. Tehát a te (meg az én, és mindannyiunk) szemszögéből nézve mindegy, hogy "körváltás" kezdetén mi a helyzet, és hogy az hogy fut le, mert mi a végét látjuk. Tehát mindegy, hogy az első kör így zajlik le: körváltás kezdete - kiírja a maci életét, majd beviszi a sebzést, és a sebzést levonja az életéből, kiírja a lecsökkent életet - körváltás vége - új kör vagy így: körváltás kezdete - kiírja a sebzést, levonja a maci valós életéből, kiírja a lecsökkent életet - körváltás vége - új kör Mert te szemmel csak annyit látsz, hogy kijelölöd a célpontot, rányomsz, hogy megtámadod, és a következő pillanatban már a csökkentett életét látod, meg hogy megütötted X sebzéssel... De amikor ezt látod, az már az 1. kör vége, és rögtön a 2. körben vagy. Ez olyan, mint a katonaképzés például. Ott is 20%-kal látod indulni, holott nem annyiról indul, mert ha megfigyeled, eltelik egy kis idő, mire 20% lesz az állapot... Mert annyi történik, hogy amint megnyomod a "kiképzés" gombot, azonnal elképzi a katonát 0%-ról 10%-ra, és utána körváltás... Itt indul az új kör. Az a bizonyos "idő" a gomb megnyomása, és a kiírt 20% között... Te már csak azt látod, hogy ennek a "fantomkörnek" a végén 10%-ról felmegy 20%-ra az állapot. És máris indul a 3. kör, ahol majd 20-ról 30-ra változik... Remélem Ati, jól magyaráztam. |
Quote:
|
Quote:
|
Boccs, hogy körváltást írok mindenhova, de a tickváltás/tackváltás nem áll a számra (kezemre). :D
|
Az ÉP pontok körüli kavarra megoldás, hogy az észleléssel már csata előtt meg tudod nézni az ellen ÉP-jét :)
Ati: szval megrúgom a medvét és rámdöl? :) |
Tapasztalat:
Gee1, Gee2, Gee3 egy csapatban volt. Gee1-et követtem a másik 2 karakteremmel. Medvéket öltem. Egyszer csak Gee2-t kivágta a szerver. Gee1, és Gee3 bent maradt a játékban. Ilyen kivágást most produkált először nálam. IE alatt nem dobott le. |
Tapasztalat2:
Gee2-vel visszaléptem a játékba, majd visszaléptem a csapatba is. Újra 3 karakterrel mentem tovább, macira vadászni. 3-4 maci után kivágta Gee3-at... A netemmel, böngészőmmel elméletileg minden okés. |
Tapasztalat3:
Egy medve 89-90 TP-t ér (legalábbis eddig annyit ért), de a 3 karakter között nem osztódik el a 89-90 TP. Gee1 52 TP-t kap Gee2 3 TP-t kap Gee3 1 TP-t kap _______ Ö: 56 TP. A maradék 34 TP-t benyelik a segédek? (Segédet vegyesen vittem, van munkás, katona, elit.) |
Quote:
|
Ok.
Gee2 és Gee3 egyszerre kiestek. :( Gee1 (aki a csapatvezér, a másik kettő őt követi) mindig bent maradt! Helyesbítek: mire beírtam ezt a hsz-ást, addig kivágta a szerver Gee1-et is. :D |
Quote:
3 tag esetén: 89*0,8*0,8=56,9 |
Quote:
|
Quote:
Egyébként arra gondolt már valaki hogy el legyenek különítve a csata eseményei? A sok hasonló sor miatt elég nehéz visszaolvasni. Itt egy példa. Még az előtt írtam hogy leesett volna Gee-nek meg neked köszönhetően a tantusz. :p A csatáért 90 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz. A medve élettelenül esik a földre. Megvágtad a medvét. 4 életerőt vesztett. Megvágtad a medvét. 2 életerőt vesztett. A medve megkarmolt. 12 életerőt vesztettél. [medve ÉP: 1-7=(-6) > küzdelem folytatódik?] Megrúgod a medvét. 4 életerőt sérült. Nem sikerült megvágni a medvét. Megvágtad a medvét. 3 életerőt vesztett. Kivéded a medve támadását. . . [medve ÉP: 70-8=62 > küzdelem folytatódik] Megrúgod a medvét. 4 életerőt sérült. Megvágtad a medvét. 2 életerőt vesztett. Megvágtad a medvét. 2 életerőt vesztett. Kivéded a medve támadását. Támadásba lendülsz. Célpontod: Medve ---- Egy másik téma: piacon jegesmedve-fogat nem tudtam eladni. Gondolom akkor a tollat se fogom tudni, ha van ilyen kategória hogy "eladhatatlan tárgyak". Harmadik: piacon már 5 millám hever és nem jutok hozzá. :o Quote:
|
Quote:
Bízom benne, hogy tényleg a netem a hibás! |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ati, reprodukálni tudtam a problémámat...
Gee1-2-3 külön-külön teljesen stabilan, sok órán keresztül a játékban tud maradni. Mint a belső chat-en írtam is, most megint összeraktam a 3 karit, és megint kimentem ugyanoda (az erdőbe, medvét ölni), és kb 10 perc után elkezdte kidobálni a karaktereket... (Gee3-mal kezdte) Gee3-mal visszaléptem, és szétszedtem az összekapcsolást. Azóta meg se nyikkannak a karakterek. Stabilan mindegyik bent van. Se lag, se delay, se kiesés, se semmi! Tökéletes azóta megint minden. Vírusírtóm nem zavart be. Direkt kikapcsoltam. kieg.: Magyarul reprodukálni tudom a jelenséget különböző időpontokban. Redukálódik az esélye, hogy az én internetem instabil. |
Egy takarítós csata végkicsengése:
A csatáért 33 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz. A takarító élettelenül esik a földre. Megvágtad a takarítót. 4 életerőt vesztett. Megvágtad a takarítót. 4 életerőt vesztett. Megrúgod a takarítót. 3 életerőt sérült. Megvágtad a takarítót. 4 életerőt vesztett. Megvágtad a takarítót. 3 életerőt vesztett. Megrúgod a takarítót. 3 életerőt sérült. Megvágtad a takarítót. 3 életerőt vesztett. Megvágtad a takarítót. 4 életerőt vesztett. Megrúgod a takarítót. 3 életerőt sérült. Megvágtad a takarítót. 3 életerőt vesztett. Megvágtad a takarítót. 3 életerőt vesztett. A takarító megütött. 5 életerőt vesztettél. Támadásba lendülsz. Célpontod: Takarító Jó ez így, hogy a takesznak a kezdőn kívül más akciója nem volt? |
Quote:
Végülis nem hsizem, hogy hiba. Szerintem mázlid volt. :) |
Amikor a csatornakirálynál volt a karim és úgy léptem be, akkor egy üres szövegmező fogadott. Ott ahol azt szokta írni hogy ha nincs fog, nincs süti. Vagy mit. Legalábbis a többi király folyton ezt hajtogatta, annyira hogy haladni sem lehetett tőlük; végül inkább megittam a kék lötyit. Az ízlett. :)
|
Quote:
|
Quote:
Engem csak akkor dob ki, ha követem magam. :( Így hát orvosolom a problémát. :D Nem kötöm magam össze. :) |
Quote:
|
Takarítók
Rámentem a takarítók brigádjára, hogy megnézzem minden okés-e.
Amióta adnak varázsitalt egyre inkább megéri rájuk vadászni. Hemzseg tőlük a külső város. :D Nem tudom mennyi takarítót nyomhattam le, de a tapasztalatom, hogy ugyanannyi kék és zöld lötyit sikerült zsákmányolni. Működés közben a takarítási tevékenység néha nagy bosszúságot okoz, azonban azt nem sikerült megfigyelni, hogy mitől függ: megmarad-e a "szemét" vagy eltakarítják. |
Quote:
|
Quote:
Még 2 apró módosítás várja a következő újraindítást, de most ezek miatt nem vágok ki mindenkit... Holnap úgyis lesz több változás is. |
Quote:
|
Két apróság:
Nem lehetne valahogy megoldani hogy jobban láthassam ha egy csatában egy segédem meghal, tudom, hogy írja a csatánál az eseménysorban, de egy körben van hogy odakerül 5-8 sor és mire átbogarásznám már lement egy újabb kör... Pl fölülre az eseménysorba nem lehetne kiírni ha egy segédem meghal? Másik dolgok, de ez inkább csak megjegyzés mert nem sokat lehet tenni ellene: Ha toborzok, katonát és elitet képzek egyszerre akkor az tick-enként 3-sort foglal. Így nem látszik ha éhes vagy szomjas vagyok. Vagy az lenne legfelül? |
Quote:
|
Quote:
|
Hajók, É-K ker.poszt
Sikerült 9-es hajót barkácsolnom...
Sikerült tesztelni a nagyszigetes kereskedelmet, működik a felvásárlás a farmos ker.poszton. |
Quote:
Ezt a verziót használom: 10.0.22.87 |
Ati, én már régebben írtam, de tök jó lenne valami statisztika fül mondjuk a karakter neve mellett és előjönne, hogy miből hányat öltél, hány mozgáspontot, és VP-t használtál el, eddig összesen mennyi sebzést kaptál, mennyit vittél be, hányszor haltál meg, stb. :)
(Ha már, látom, hogy már van valami statisztika, csak Nekünk elérhetetlen :p) |
Quote:
|
Ati: Meglehetne azt oldani, hogyha le akarok dobni valami tárgyat, vagy fel akarok áldozni, akkor előjönne egy felugró ablak, hogy mennyit akarok ledobni/feláldozni?
Amikor a piacra kitetted az 1millió darab rúnakristályt, akkor vettem 1000 darabat, mivel nincs ezer tesztelő, így is jut mindekinek. Eddig nem volt súlya. Most reggel meg kiírja, hogy nem tudsz mozogni :( Le kell dobnom 1000 darabot..egyesével. |
All times are GMT +1. The time now is 10:36. |