Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Ötödik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3452)

Swiss 04-26-2009 12:52

Ati, amennyiben van egy 4-es szintű hajóm amire szerelek 2 evezősort, és 2 vitorlát.

Képzek 9 matrózt:
- akkor melyik fog működni, az evezősorok fullon és egy vitorla

- vagy két vitorla és egy evezős sor a többi matróz meg ejtőzik?

Princ 04-26-2009 13:01

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209347)
Úgy, hogy az első körben nem látod célpontként, hanem csak "körváltáskor" jelenik meg, de akkor már sebződött!

Csak ennek a fantasy világnak a jellemzője hogy támadok de nem látom a célpontot, vagy tudod ezt érzékeltetni vmi valós világbelivel?

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 13:21

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 209349)
Csak ennek a fantasy világnak a jellemzője hogy támadok de nem látom a célpontot, vagy tudod ezt érzékeltetni vmi valós világbelivel?

Tudom.
Előttem áll 2 fószer, az egyiket képen akarom vágni.
Elindítom az öklömet.
Addig, amíg nem ér oda az öklöm az arcához, addig nem ütöttem meg... Hiszen abban a pillanatban lesz megütve, hogy a feje és a kezem között fellép a hatás-ellenhatás törvénye.
Ebben a pillanatban van realizálva a célpontom, hogy én melyiket is akartam megütni.

A valós életben ez egy azon pillanatban történik, de ez egy számítógépes program, ahol lefutási sorrend van.
Tehát előbb kapja meg a sebzést, és csak utána jelenik meg.
Mondjuk ez szemmel nem észrevehető gyorsasággal történik meg.

Tehát a te (meg az én, és mindannyiunk) szemszögéből nézve mindegy, hogy "körváltás" kezdetén mi a helyzet, és hogy az hogy fut le, mert mi a végét látjuk.

Tehát mindegy, hogy az első kör így zajlik le:

körváltás kezdete - kiírja a maci életét, majd beviszi a sebzést, és a sebzést levonja az életéből, kiírja a lecsökkent életet - körváltás vége - új kör

vagy így:

körváltás kezdete - kiírja a sebzést, levonja a maci valós életéből, kiírja a lecsökkent életet - körváltás vége - új kör

Mert te szemmel csak annyit látsz, hogy kijelölöd a célpontot, rányomsz, hogy megtámadod, és a következő pillanatban már a csökkentett életét látod, meg hogy megütötted X sebzéssel...
De amikor ezt látod, az már az 1. kör vége, és rögtön a 2. körben vagy.

Ez olyan, mint a katonaképzés például. Ott is 20%-kal látod indulni, holott nem annyiról indul, mert ha megfigyeled, eltelik egy kis idő, mire 20% lesz az állapot...
Mert annyi történik, hogy amint megnyomod a "kiképzés" gombot, azonnal elképzi a katonát 0%-ról 10%-ra, és utána körváltás... Itt indul az új kör. Az a bizonyos "idő" a gomb megnyomása, és a kiírt 20% között...
Te már csak azt látod, hogy ennek a "fantomkörnek" a végén 10%-ról felmegy 20%-ra az állapot. És máris indul a 3. kör, ahol majd 20-ról 30-ra változik...

Remélem Ati, jól magyaráztam.

Ati 04-26-2009 13:33

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 209345)
Ati: és amikor a mobnak van pl.: 2 életereje és abban a tickben még megrugom egyszer 3 ép-re sebezve, akkor miért támad még vissza a köv. körben?

Abban a körben még visszatámad. Ez kicsit fura lehet, hogy tudod, hogy leütötted nullára, és meg fog halni, de még utolsó erejéből megsebez. Terrorista egér... :D

Ati 04-26-2009 13:34

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 209346)
Nekem nem világos. Azt értem hogy körökre osztott csatáról van szó és ezért az utolsó körben lehetnek felesleges ütések, de azt nem hogy az elejére hogy kerülhetnek 'bemelegítő' ütések.

A célpontlistában az életerő csak az első kör végén jelenik meg. Addigra már leütöttél belőle. Figyeld meg harc közben, hogy mikor íródik ki mellé, hogy mennyi életereje van.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 13:36

Boccs, hogy körváltást írok mindenhova, de a tickváltás/tackváltás nem áll a számra (kezemre). :D

Phoenix 04-26-2009 13:40

Az ÉP pontok körüli kavarra megoldás, hogy az észleléssel már csata előtt meg tudod nézni az ellen ÉP-jét :)

Ati: szval megrúgom a medvét és rámdöl? :)

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 13:51

Tapasztalat:

Gee1, Gee2, Gee3 egy csapatban volt.
Gee1-et követtem a másik 2 karakteremmel.
Medvéket öltem.

Egyszer csak Gee2-t kivágta a szerver.
Gee1, és Gee3 bent maradt a játékban.

Ilyen kivágást most produkált először nálam. IE alatt nem dobott le.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 13:56

Tapasztalat2:

Gee2-vel visszaléptem a játékba, majd visszaléptem a csapatba is.
Újra 3 karakterrel mentem tovább, macira vadászni.

3-4 maci után kivágta Gee3-at...
A netemmel, böngészőmmel elméletileg minden okés.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 14:02

Tapasztalat3:

Egy medve 89-90 TP-t ér (legalábbis eddig annyit ért), de a 3 karakter között nem osztódik el a 89-90 TP.

Gee1 52 TP-t kap
Gee2 3 TP-t kap
Gee3 1 TP-t kap
_______
Ö: 56 TP.

A maradék 34 TP-t benyelik a segédek? (Segédet vegyesen vittem, van munkás, katona, elit.)

Phoenix 04-26-2009 14:03

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209360)
Tapasztalat3:

Egy medve 89-90 TP-t ér (legalábbis eddig annyit ért), de a 3 karakter között nem osztódik el a 89-90 TP.

Gee1 52 TP-t kap
Gee2 3 TP-t kap
Gee3 1 TP-t kap
_______

A maradék 34 TP-t benyelik a segédek? (Segédet vegyesen vittem, van munkás, katona, elit.)

Minél többen támadtok meg egy ellent annál kevesebb tp jut.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 14:09

Ok.
Gee2 és Gee3 egyszerre kiestek. :(
Gee1 (aki a csapatvezér, a másik kettő őt követi) mindig bent maradt!

Helyesbítek: mire beírtam ezt a hsz-ást, addig kivágta a szerver Gee1-et is. :D

Ati 04-26-2009 14:16

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209360)
Tapasztalat3:

Gee1 52 TP-t kap
Gee2 3 TP-t kap
Gee3 1 TP-t kap
_______

Nem a segédek nyelik be, minden egyes plusz tag a csapatban 20%-nyi tp minuszt jelent.

3 tag esetén:

89*0,8*0,8=56,9

Ati 04-26-2009 14:18

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209362)
Ok.

Akadozik a neted. Nekem ezt néha reggelente csinálja, amikor még nem indult el minden progi, és minden próbálja frissítsni magát, meg belépni, meg miegyéb. Amint ezek lecsitulnak, és normális sebesség marad a rendes kapcsolatokra, nem dobál már ki.

Princ 04-26-2009 14:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209355)
A célpontlistában az életerő csak az első kör végén jelenik meg. Addigra már leütöttél belőle. Figyeld meg harc közben, hogy mikor íródik ki mellé, hogy mennyi életereje van.

Vagyis hiába ütök az első körben akármennyit, az nem vonódik le mert még nem írta ki (meg) a progi hogy mennyi az ÉP-je a mobnak? Hát akkor írja ki, az ég áldja meg ezt a progit! Nem?

Egyébként arra gondolt már valaki hogy el legyenek különítve a csata eseményei? A sok hasonló sor miatt elég nehéz visszaolvasni. Itt egy példa. Még az előtt írtam hogy leesett volna Gee-nek meg neked köszönhetően a tantusz. :p

A csatáért 90 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz.
A medve élettelenül esik a földre.
Megvágtad a medvét. 4 életerőt vesztett.
Megvágtad a medvét. 2 életerőt vesztett.

A medve megkarmolt. 12 életerőt vesztettél.
[medve ÉP: 1-7=(-6) > küzdelem folytatódik?]
Megrúgod a medvét. 4 életerőt sérült.
Nem sikerült megvágni a medvét.
Megvágtad a medvét. 3 életerőt vesztett.

Kivéded a medve támadását.
.
.
[medve ÉP: 70-8=62 > küzdelem folytatódik]
Megrúgod a medvét. 4 életerőt sérült.

Kivéded a medve támadását.
Támadásba lendülsz. Célpontod: Medve
----

Egy másik téma: piacon jegesmedve-fogat nem tudtam eladni. Gondolom akkor a tollat se fogom tudni, ha van ilyen kategória hogy "eladhatatlan tárgyak".

Harmadik: piacon már 5 millám hever és nem jutok hozzá. :o

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209362)
Ok.

Én azt hittem hogy ez a normális, engem is rendszeresen levág, ma már vagy 5x.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 14:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209365)
Akadozik a neted. Nekem ezt néha reggelente csinálja, amikor még nem indult el minden progi, és minden próbálja frissítsni magát, meg belépni, meg miegyéb. Amint ezek lecsitulnak, és normális sebesség marad a rendes kapcsolatokra, nem dobál már ki.

Eddig egyszer sem dobott ki, amint összeálltam magammal csapatba, azonnal elkezdett kidobálni. Most, hogy szétszedtem a csapatot, megint stabilan bent vagyok.
Bízom benne, hogy tényleg a netem a hibás!

Ati 04-26-2009 14:47

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 209371)
Vagyis hiába ütök az első körben akármennyit, az nem vonódik le mert még nem írta ki (meg) a progi hogy mennyi az ÉP-je a mobnak?

Dehogynem vonja le. Ha ütsz, azt levonja, de akkor még nincs kiírva, hogy mennyin van a maci (vagy bárki más). Amint az első kör végén kiírja (volt időd felmérni), addigra már lement az első kör, és minden első körben bevitt sebzés le van vonva.

Quote:

Egy másik téma: piacon jegesmedve-fogat nem tudtam eladni. Gondolom akkor a tollat se fogom tudni, ha van ilyen kategória hogy "eladhatatlan tárgyak".

Van egy "küldetéstárgy" kategória, amiket nem tudsz se eladni, se eldobni. (Pl hogy másnak odaadd, aki még a "fehér medve" közelében sem járt.)

Quote:

Harmadik: piacon már 5 millám hever és nem jutok hozzá. :o

Írtam már régebben (múlt héten is, és most is), hogy hétvégén nem vagyok olyan gépnél, ahonnan fejleszteni lehetne, ezért hétfőn fog minden olyan módosítás megtörténni, ami a hétvégével kapcsolatos. Légyszi ne játsszátok el minden hétvégén, hogy ha valami nem változott 1 órán belül, akkor azt újra leírjátok, mert ennek nincs sok értelme. :) Köszi.

Princ 04-26-2009 14:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209374)
Írtam már régebben (múlt héten is, és most is), hogy hétvégén nem vagyok olyan gépnél, ahonnan fejleszteni lehetne, ezért hétfőn fog minden olyan módosítás megtörténni, ami a hétvégével kapcsolatos. Légyszi ne játsszátok el minden hétvégén, hogy ha valami nem változott 1 órán belül, akkor azt újra leírjátok, mert ennek nincs sok értelme. :) Köszi.

Ja, nem gondoltam hogy ez olyan komoly dolog, mmint admin részről, okés.

Ati 04-26-2009 15:06

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 209375)
Ja, nem gondoltam hogy ez olyan komoly dolog, mmint admin részről, okés.

1 milla fölött senki nem tud felvenni (én legalábbis szintén nem), úgyhogy erre rá kell kukkantani, hogy direkt tettem-e bele valami korlátot, és ha igen, akkor miért... :)

Dus 04-26-2009 15:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209376)
1 milla fölött senki nem tud felvenni (én legalábbis szintén nem), úgyhogy erre rá kell kukkantani, hogy direkt tettem-e bele valami korlátot, és ha igen, akkor miért... :)

Ezt rögtön megcáfolnám. Többször vettem már fel 1 milla feletti összeget a piacról. Bár ez több napja volt (amikor a kereskedést kellett tesztelni!)

Ati 04-26-2009 15:27

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 209377)
Ezt rögtön megcáfolnám. Többször vettem már fel 1 milla feletti összeget a piacról. Bár ez több napja volt (amikor a kereskedést kellett tesztelni!)

Igen? Akkor is meg kell nézni. Nekem 999999-et engedett még simán felvenni, 1000000-t már nem. Jelenleg ebből annyit látok, mint Ti, úgyhogy nagyon nincs mit beszélni róla, majd amikor fejlesztek.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 18:41

Ati, reprodukálni tudtam a problémámat...

Gee1-2-3 külön-külön teljesen stabilan, sok órán keresztül a játékban tud maradni.
Mint a belső chat-en írtam is, most megint összeraktam a 3 karit, és megint kimentem ugyanoda (az erdőbe, medvét ölni), és kb 10 perc után elkezdte kidobálni a karaktereket... (Gee3-mal kezdte)
Gee3-mal visszaléptem, és szétszedtem az összekapcsolást.
Azóta meg se nyikkannak a karakterek. Stabilan mindegyik bent van.
Se lag, se delay, se kiesés, se semmi! Tökéletes azóta megint minden.

Vírusírtóm nem zavart be. Direkt kikapcsoltam.

kieg.: Magyarul reprodukálni tudom a jelenséget különböző időpontokban. Redukálódik az esélye, hogy az én internetem instabil.

Swiss 04-26-2009 19:14

Egy takarítós csata végkicsengése:

A csatáért 33 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz.
A takarító élettelenül esik a földre.
Megvágtad a takarítót. 4 életerőt vesztett.
Megrúgod a takarítót. 3 életerőt sérült.
Megvágtad a takarítót. 3 életerőt vesztett.
A takarító megütött. 5 életerőt vesztettél.
Támadásba lendülsz. Célpontod: Takarító

Jó ez így, hogy a takesznak a kezdőn kívül más akciója nem volt?

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 19:18

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 209388)
Jó ez így, hogy a takesznak a kezdőn kívül más akciója nem volt?

Ha annyival magasabb a védő értéked, mint az ő támadója, akkor lehet, hogy körökön keresztül nem tud kezdeményezni.
Végülis nem hsizem, hogy hiba. Szerintem mázlid volt. :)

Princ 04-26-2009 19:28

Amikor a csatornakirálynál volt a karim és úgy léptem be, akkor egy üres szövegmező fogadott. Ott ahol azt szokta írni hogy ha nincs fog, nincs süti. Vagy mit. Legalábbis a többi király folyton ezt hajtogatta, annyira hogy haladni sem lehetett tőlük; végül inkább megittam a kék lötyit. Az ízlett. :)

Ati 04-26-2009 19:32

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209387)
Ati, reprodukálni tudtam a problémámat...

Gee1-2-3 külön-külön teljesen stabilan, sok órán keresztül a játékban tud maradni.
Mint a belső chat-en írtam is, most megint összeraktam a 3 karit, és megint kimentem ugyanoda (az erdőbe, medvét ölni), és kb 10 perc után elkezdte kidobálni a karaktereket... (Gee3-mal kezdte)
Gee3-mal visszaléptem, és szétszedtem az összekapcsolást.
Azóta meg se nyikkannak a karakterek. Stabilan mindegyik bent van.
Se lag, se delay, se kiesés, se semmi! Tökéletes azóta megint minden.

Vírusírtóm nem zavart be. Direkt kikapcsoltam.

kieg.: Magyarul reprodukálni tudom a jelenséget különböző időpontokban. Redukálódik az esélye, hogy az én internetem instabil.

Délután direkt egybekötöttem 3 karaktert, és semmi. Ugyanúgy bent tudtak maradni stabilan, mint egyedül. És egyedül is kidob, ha frissen indított géppel lépek be, vagyis minden idiótaság még foglalja a netet. Amint ezek abbahagyják, stabilan bentmarad minden karakter.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 19:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209391)
Délután direkt egybekötöttem 3 karaktert, és semmi. Ugyanúgy bent tudtak maradni stabilan, mint egyedül. És egyedül is kidob, ha frissen indított géppel lépek be, vagyis minden idiótaság még foglalja a netet. Amint ezek abbahagyják, stabilan bentmarad minden karakter.

Akkor nem tudom...
Engem csak akkor dob ki, ha követem magam. :(
Így hát orvosolom a problémát. :D
Nem kötöm magam össze. :)

Ati 04-26-2009 20:04

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 209147)
Láthatatlanság látása nem működik. Próbáltuk, hogy alacsonyabb szintű karakter látja-e a nagyobb karakterűt, ez nem sikerült, de ez így jó. De viszont a nagyobb karakterű sem látja a kisebbet.

A "Láthatatlan látása" varázslat a láthatatlan tárgyak észrevételét szolgálja.

Swiss 04-26-2009 20:58

Takarítók

Rámentem a takarítók brigádjára, hogy megnézzem minden okés-e.

Amióta adnak varázsitalt egyre inkább megéri rájuk vadászni. Hemzseg tőlük a külső város. :D

Nem tudom mennyi takarítót nyomhattam le, de a tapasztalatom, hogy ugyanannyi kék és zöld lötyit sikerült zsákmányolni.

Működés közben a takarítási tevékenység néha nagy bosszúságot okoz, azonban azt nem sikerült megfigyelni, hogy mitől függ: megmarad-e a "szemét" vagy eltakarítják.

Ati 04-26-2009 21:01

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 209406)
Nem tudom mennyi takarítót nyomhattam le

481-et. ;)

Ati 04-26-2009 21:06

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 209297)
Szoktam kereskedni, szóval nem a nulla pénzt akarom felvenni. :) Oda van írva, történetesen a városi posztnál: Felvehető pénzed: 1.918.400
Ráklikkelek hogy felvesz és nem ír ki semmit meg nem is történik semmi. A másik karimnál ugyanez van csak az összeg 1.200.330.
Amióta ez a helyzet előállt, kisebb összeget másik kerposztnál fel tudtam venni, csak ezeket nem.

Ezeket már fel tudod venni. Érdekes, hogy valakinél engedte, úgyhogy ez flash verzió-függő lehetett, hogy azt számnak vette-e, vagy sem...

Még 2 apró módosítás várja a következő újraindítást, de most ezek miatt nem vágok ki mindenkit... Holnap úgyis lesz több változás is.

Ati 04-26-2009 21:08

Quote:

Originally Posted by laci (Post 209338)
És még egy eset: túlvásároltam magam a piacon, és nem bírtam moccanni. Varázsoltam volna magamra egy Erőt, de az épületen belül nem jön ki a varázslós ablak, csak a "piacozós".

Ez az egyik módosítás, ami már bent van, és csak egy újraidításra vár. Piacin nem vásárolhatod túl magad. Innentől kezdve a varázslás kérdése is megoldott, mert nem is kell majd varázsolnod emiatt.

BimmBimm 04-26-2009 23:06

Két apróság:
Nem lehetne valahogy megoldani hogy jobban láthassam ha egy csatában egy segédem meghal, tudom, hogy írja a csatánál az eseménysorban, de egy körben van hogy odakerül 5-8 sor és mire átbogarásznám már lement egy újabb kör... Pl fölülre az eseménysorba nem lehetne kiírni ha egy segédem meghal?

Másik dolgok, de ez inkább csak megjegyzés mert nem sokat lehet tenni ellene: Ha toborzok, katonát és elitet képzek egyszerre akkor az tick-enként 3-sort foglal. Így nem látszik ha éhes vagy szomjas vagyok. Vagy az lenne legfelül?

Ati 04-26-2009 23:14

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 209414)
Másik dolgok, de ez inkább csak megjegyzés mert nem sokat lehet tenni ellene: Ha toborzok, katonát és elitet képzek egyszerre akkor az tick-enként 3-sort foglal. Így nem látszik ha éhes vagy szomjas vagyok. Vagy az lenne legfelül?

10 perc alatt nem fogsz szerencsére se éhen, se szomjan halni. Jóval előbb elkezd figyelmeztetni, úgyhogy ha 1 életerőd van, még akkor is van legalább fél órád, feltételezve, hogy ez alatt a fél óra alatt valamiért nem gyógyulsz vissza.

BimmBimm 04-26-2009 23:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209416)
10 perc alatt nem fogsz szerencsére se éhen, se szomjan halni. Jóval előbb elkezd figyelmeztetni, úgyhogy ha 1 életerőd van, még akkor is van legalább fél órád, feltételezve, hogy ez alatt a fél óra alatt valamiért nem gyógyulsz vissza.

Ohh értem, köszi :)

Swiss 04-26-2009 23:16

Hajók, É-K ker.poszt

Sikerült 9-es hajót barkácsolnom...

Sikerült tesztelni a nagyszigetes kereskedelmet, működik a felvásárlás a farmos ker.poszton.

Princ 04-26-2009 23:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209408)
Ezeket már fel tudod venni. Érdekes, hogy valakinél engedte, úgyhogy ez flash verzió-függő lehetett, hogy azt számnak vette-e, vagy sem...

Még 2 apró módosítás várja a következő újraindítást, de most ezek miatt nem vágok ki mindenkit... Holnap úgyis lesz több változás is.

Köszi. :)

Ezt a verziót használom: 10.0.22.87

Dus 04-27-2009 06:49

Ati, én már régebben írtam, de tök jó lenne valami statisztika fül mondjuk a karakter neve mellett és előjönne, hogy miből hányat öltél, hány mozgáspontot, és VP-t használtál el, eddig összesen mennyi sebzést kaptál, mennyit vittél be, hányszor haltál meg, stb. :)
(Ha már, látom, hogy már van valami statisztika, csak Nekünk elérhetetlen :p)

Dus 04-27-2009 06:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209380)
Igen? Akkor is meg kell nézni. Nekem 999999-et engedett még simán felvenni, 1000000-t már nem. Jelenleg ebből annyit látok, mint Ti, úgyhogy nagyon nincs mit beszélni róla, majd amikor fejlesztek.

Mem tudom, javítottad-e már, de Nekem most is sikerült felvenni 1 milla feletti összeget. Egész konkrétan 1.288.00 környékét :)

Phoenix 04-27-2009 07:57

Ati: Meglehetne azt oldani, hogyha le akarok dobni valami tárgyat, vagy fel akarok áldozni, akkor előjönne egy felugró ablak, hogy mennyit akarok ledobni/feláldozni?
Amikor a piacra kitetted az 1millió darab rúnakristályt, akkor vettem 1000 darabat, mivel nincs ezer tesztelő, így is jut mindekinek. Eddig nem volt súlya. Most reggel meg kiírja, hogy nem tudsz mozogni :( Le kell dobnom 1000 darabot..egyesével.

All times are GMT +1. The time now is 10:36.