Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Ötödik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3452)

laci 04-25-2009 20:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209284)
De egy csapatban voltatok?

Nem. Amikor Geevel lementünk királyt ölni, Swiss már nem volt velünk. 2-vel fentebb Swiss jól össefoglalja az eseményeket.

Swiss 04-25-2009 20:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209286)
Így már oké. És csak látta, de beleszólni nem tudott, ugye? Te nem láttad Gee harcát?

Bele szólni nem tudott, én nem láttam az ő harcukat.

Ati 04-25-2009 20:10

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 209287)
Ati, ha csináltál valamit a Dus által említett katonaképzési mizériával akkor működik.

Volt kilenc munkásom, kihajóztam, folytatódott egy korábban megkezdett matróz képzés.*

Mikor befejeződött azt írta ki hogy matrózképzés 100 %, viszont a kövi üzi arról szólt, hogy elkészült volna ha közben le nem lépett volna a katonám.

*az a furcsa, hogy egy olyan matrózképzés folytatódott melyet teljesen más hajóval kezdhettem, tekintettel arra hogy ez a zsír új fullra járatott 4-es szintű hajómon történt

Most nem vagyok olyan gépnél, ahonnan fejleszteni lehetne.

laci 04-25-2009 20:11

Ja és még valami: ma többször előfordult hogy rámentem egy épületre (mondjuk kovácsolni akartam), elsőre üres mezők jöttek fel, és csak úgy sikerült kihoznom a lehetőségeket hogy odébb mentem és visszajöttem.

Ati 04-25-2009 21:45

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209269)
Megtámadtuk, és elkezdtük ütni. Varázsolni egyikünk sem tudott rá, bár elméletileg lehetséges...
Mindig azt írta ki, hogy "nincs itt".

Mit próbáltatok rá varázsolni? Nekem most volt egy kicsit hosszúra nyúlt csatám vele (velük, mert időközben kicsit sokan beszálltak......... :D), de ment az ellenfélre ható varázslat is (tűzgolyó, villámcsapás, ... azt hiszem csak ezekre jutott idő, mert mintha villámcsapással próbálkoztatok volna Ti is máshol), illetve a területre ható varázslat (földrengés) is.

Princ 04-25-2009 21:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209256)
Mit ír ki, miért nem tudod felvenni?

Posztonként külön kell. Tehát ha X poszton van pénzed, azt Y poszton nem kapod meg.

a, elviszi egy másik játékos
b, vannak olyan mobok, amik összeszedik az eldobált tárgyakat. Jelenleg csak a vá roson belül van ilyen (takarító), de később a vadonban is lesznek/lehetnek.

Gondoltam én hogy valami turpisság van benne, köszi az infót. :)

Szoktam kereskedni, szóval nem a nulla pénzt akarom felvenni. :) Oda van írva, történetesen a városi posztnál: Felvehető pénzed: 1.918.400
Ráklikkelek hogy felvesz és nem ír ki semmit meg nem is történik semmi. A másik karimnál ugyanez van csak az összeg 1.200.330.
Amióta ez a helyzet előállt, kisebb összeget másik kerposztnál fel tudtam venni, csak ezeket nem.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 07:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209296)
Mit próbáltatok rá varázsolni? Nekem most volt egy kicsit hosszúra nyúlt csatám vele (velük, mert időközben kicsit sokan beszálltak......... :D), de ment az ellenfélre ható varázslat is (tűzgolyó, villámcsapás, ... azt hiszem csak ezekre jutott idő, mert mintha villámcsapással próbálkoztatok volna Ti is máshol), illetve a területre ható varázslat (földrengés) is.

Én harcos vagyok, többnyire ütöttem, amikor fogyott az ÉP-m, akkor 'Energiaszívás'-t próbáltam rávarázsolni, de nem ment. Valami olyasmit írt ki, hogy ez a lény nincs itt...
Laci többfélét akart rányomni, egyik sem ment, pontosan nem tudom mit, mert nem mondta.
De az Energiaszívás tutira nem ment.

Egyébként jóreggelt. :)

ui. ma szaggatottan leszek, mert leltárazunk a boltban, és csak néha jutok géphez.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 07:21

Rögtön egy apróság.
IE-ről áttértem FF alatti tesztelésre, és kicsit érdekes volt a belépés. :)
Nyitottam egy új FF-ot, és CTRL+T kombóval nyitottam rá +2 új lapot.
Mindháromba beírtam a címet, szépen sorban, majd visszamentem az 1. lapra, hogy belépjek.
Az első lapon 3x kérte el jelszót (mármint nem a karakterekhez valót, hanem a lap eléréséhez valót), a második 2 lapon pedig nem kérte el egyáltalán, azonnal a karakterbejelentkezős két cella jött be. :)

Dus 04-26-2009 07:28

Ha van olyan varázsital, ami az Egészséget növeli, legyen már olyan is, ami a Varázspontot növeli :) :p

Gee: Nálam is így van, én úgy néztem, hogy az első azért kell, hogy egyáltalán a szerverhez kapcsolódhassál, a máik kettő meg a klán és a karakter toplista eléréshez kell...

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 07:48

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 209303)
Gee: Nálam is így van, én úgy néztem, hogy az első azért kell, hogy egyáltalán a szerverhez kapcsolódhassál, a máik kettő meg a klán és a karakter toplista eléréshez kell...

Ezt én értem, de akkor a másik 2 fülön miért nem kérte el? :) Vagy az FF érzékelte, hogy ugyanoda akarok menni, és hogy már oda csatlakoztam? :)

(Az IE nem érzékelte... mindenhol elkért minden jelszót állandóan.)

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 07:53

Quote:

Ha van olyan varázsital, ami az Egészséget növeli, legyen már olyan is, ami a Varázspontot növeli :) :p

Mert már így is elég durvásak a varázslók... :p :D

laci 04-26-2009 08:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209296)

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209301)
Én harcos vagyok, többnyire ütöttem, amikor fogyott az ÉP-m, akkor 'Energiaszívás'-t próbáltam rávarázsolni, de nem ment. Valami olyasmit írt ki, hogy ez a lény nincs itt...
Laci többfélét akart rányomni, egyik sem ment, pontosan nem tudom mit, mert nem mondta.
De az Energiaszívás tutira nem ment.

Egyébként jóreggelt. :)

ui. ma szaggatottan leszek, mert leltárazunk a boltban, és csak néha jutok géphez.

Mivel én sem vagyok nagyon ráállva a varázslatokra, sima varázslövedékekkel próbálkoztam.

Utólag bánom hogy végig a királyt támadtam, jó lett volna kipróbálni hogy az időnként közbeavatkozó őrökre sem mennek a próbálkozásaim, vagy csak a király "láthatatlan"?

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 08:35

Ez nekem se jutott eszembe...

De ma mehetünk még egy kört. :) Kicsit később... Most képzem vissza az eliteimet :D

laci 04-26-2009 09:06

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209307)
Ez nekem se jutott eszembe...

De ma mehetünk még egy kört. :) Kicsit később... Most képzem vissza az eliteimet :D

Szerintem ez nem rendszeres jelenség, amikor tegnap délelőtt egyedül (8 elittel) próbálkoztam a királynál, simán mentek a varázslatok.

De nem hiszem hogy visszamegyek, semmi kedvem újrakezdeni az elitképzéses procedúrát, viszont ha egyedül is hasznomat veszed, szívesen elkísérlek.

Ati 04-26-2009 09:20

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209302)
Rögtön egy apróság.
IE-ről áttértem FF alatti tesztelésre, és kicsit érdekes volt a belépés. :)
Nyitottam egy új FF-ot, és CTRL+T kombóval nyitottam rá +2 új lapot.
Mindháromba beírtam a címet, szépen sorban, majd visszamentem az 1. lapra, hogy belépjek.
Az első lapon 3x kérte el jelszót (mármint nem a karakterekhez valót, hanem a lap eléréséhez valót), a második 2 lapon pedig nem kérte el egyáltalán, azonnal a karakterbejelentkezős két cella jött be. :)

Ez teljesen normális.

Ati 04-26-2009 09:21

Quote:

Sokféle van, amivel még nem találkoztatok. :)

Ati 04-26-2009 09:22

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209304)
Ezt én értem, de akkor a másik 2 fülön miért nem kérte el? :) Vagy az FF érzékelte, hogy ugyanoda akarok menni, és hogy már oda csatlakoztam? :)

(Az IE nem érzékelte... mindenhol elkért minden jelszót állandóan.)

Persze, hogy érzékelte. Ha egyszer beírtad, minek kéne beírni újra, amikor ugyanoda akarsz menni? Szerintem az IE is ugyanígy csinálja, ha füleket nyitsz.

De ez a játékot nem befolyásolja, mivel az első jelszavazás csak a teszt alatt van.

Ati 04-26-2009 09:24

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209305)
Mert már így is elég durvásak a varázslók... :p :D

Most tényleg azok, de rengeteg tanulási könnyítés v olt... Ha az nincs, akkor azért ennyire nem egyszerű az életük.

Mindenesetre ezt majd teszteljük, karakternullázás és "rásegítés" nélküli indulással.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 09:30

Persze, csak nekem volt furcsa az FF-ből belépni, nem gondoltam, hogy ez hiba lenne :)

Segédeket képzek éppen... Ma megpróbálok visszamenni a csatornakirályhoz... Utána hajókázom kicsit. :)

Ati 04-26-2009 09:35

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209316)
Segédeket képzek éppen... Ma megpróbálok visszamenni a csatornakirályhoz... Utána hajókázom kicsit. :)

Hajrá!

Hétfőn túl sok újdonságot ne várjatok, a hétvégén összegyűlt észrevételek javítása lesz soron (ehhez még jöhetnek ám! :)), illetve ezek ellenőrzése. Ezután viszont nekikezdünk a klánoknak: klánalapítás, város alapítása, építés, termelés, adók, klánháborúk (ez még csak alap szinten), banditák ostromának visszaverése.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 09:36

előjött, hogy a belvárosi ker. posztra belépek, és minden üres.

ui: 1-2 ki-be lépés a ker. psoztra javítja, megjelenik minden.

laci 04-26-2009 09:44

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209318)
előjött, hogy a belvárosi ker. posztra belépek, és minden üres.

ui: 1-2 ki-be lépés a ker. psoztra javítja, megjelenik minden.

Ezt jeleztem én is tegnap (204-es hsz.), de nekem rendszeresen előjött, mindenféle területeken.

Phoenix 04-26-2009 09:57

Nekem annyi észrevételem van, hogy a leggyakrabban használt varázslatokat lehessen a Hódítós intézőszerűen feljebb, lejjebb tolni, mert a sok varázslat esetén elég sokáig tart megtalálni, hogy mit is akarok használni.

Ati 04-26-2009 09:59

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 209321)
Nekem annyi észrevételem van, hogy a leggyakrabban használt varázslatokat lehessen a Hódítós intézőszerűen feljebb, lejjebb tolni, mert a sok varázslat esetén elég sokáig tart megtalálni, hogy mit is akarok használni.

Valami sorrendet oda biztos ki kell majd találni (pl abc), így könnyebben meg lehet találni, hogy mit akarsz használni, nem kell annyit keresgélni.

Phoenix 04-26-2009 10:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209322)
Valami sorrendet oda biztos ki kell majd találni (pl abc), így könnyebben meg lehet találni, hogy mit akarsz használni, nem kell annyit keresgélni.

Vagy az adott varázslatból mindig a legerősebb kerüljön felülre. Pl.: ha tudod a Komoly gyógyítást, de megtanulod Kritikus gyógyítást, akkor az alacsonyabb szintűt vegye ki a listáról.

Ati 04-26-2009 10:07

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 209323)
Vagy az adott varázslatból mindig a legerősebb kerüljön felülre. Pl.: ha tudod a Komoly gyógyítást, de megtanulod Kritikus gyógyítást, akkor az alacsonyabb szintűt vegye ki a listáról.

Ha csak pont arra van varázspontod, esetleg tudod, hogy annyit elég gyógyítani, ezért kevesebb varázspontot szánsz rá, akkor ezek is kellenek.

Phoenix 04-26-2009 10:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209325)
Ha csak pont arra van varázspontod, esetleg tudod, hogy annyit elég gyógyítani, ezért kevesebb varázspontot szánsz rá, akkor ezek is kellenek.

Hát nem tudom...a gyógyítás varázslatoknál a VP igény csak nagyon keveset nő, míg a hatása azért elég jelentősen változik. De ha így jó, akkor legyen :)

Ati 04-26-2009 10:18

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 209327)
Hát nem tudom...a gyógyítás varázslatoknál a VP igény csak nagyon keveset nő, míg a hatása azért elég jelentősen változik. De ha így jó, akkor legyen :)

Ami biztos, az az, hogy jelenleg a VP és a VP-szükséglet NINCSENEK arányban. Túl sokat lehet varázsolni jelenleg. Vagy a VP lesz csökkentve, vagy az igény a varázslatoknál növelve, de valamelyiket kell, mert a korlátlan varázslási lehetőség semmiképp nem jó.

Phoenix 04-26-2009 10:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209328)
Ami biztos, az az, hogy jelenleg a VP és a VP-szükséglet NINCSENEK arányban. Túl sokat lehet varázsolni jelenleg. Vagy a VP lesz csökkentve, vagy az igény a varázslatoknál növelve, de valamelyiket kell, mert a korlátlan varázslási lehetőség semmiképp nem jó.

Támadóvarázslatoknál épp azt vettem észre, hogy túl kevés. 1 VP általában 1 ÉP-t sebez. Bármilyen varázslatról is legyen szó. Egy nagyobb csata után akár teljesen lenullázódik és utánna jóideig nem lehet használni. Épp ezért van az, hogy kisebb mob-okat támadok és max gyógyítást használom, amikor szükséges.

Padlócsempe 04-26-2009 10:27

Ezzel nem értek egyet. Csak a tanulási bónusz miatt nincsenek arányban, de ha nem lenne bónusz, akkor nagyjából jó lenne a használhatósága, mert mondjuk a sebzés varázslat, ami már normálisan sebez 20 VP-be kerül, ami a kezdő vp mennyiség, onnantól a szintenkénti 1 növekedés, és a tanulásonkénti 4 (miközben millió mást is kell tanulni, pl. magukat a varázslatokat, egészséget, stb.) nagyon kevés, sok idő eljutni odáig, hogy egy csatában akár 2-szer is varázsoljon az ember, és emellett lassan is regenerálódik.

Ati 04-26-2009 10:49

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 209331)
Támadóvarázslatoknál épp azt vettem észre, hogy túl kevés. 1 VP általában 1 ÉP-t sebez. Bármilyen varázslatról is legyen szó. Egy nagyobb csata után akár teljesen lenullázódik és utánna jóideig nem lehet használni. Épp ezért van az, hogy kisebb mob-okat támadok és max gyógyítást használom, amikor szükséges.

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 209332)
Ezzel nem értek egyet. Csak a tanulási bónusz miatt nincsenek arányban, de ha nem lenne bónusz, akkor nagyjából jó lenne a használhatósága, mert mondjuk a sebzés varázslat, ami már normálisan sebez 20 VP-be kerül, ami a kezdő vp mennyiség, onnantól a szintenkénti 1 növekedés, és a tanulásonkénti 4 (miközben millió mást is kell tanulni, pl. magukat a varázslatokat, egészséget, stb.) nagyon kevés, sok idő eljutni odáig, hogy egy csatában akár 2-szer is varázsoljon az ember, és emellett lassan is regenerálódik.

Bízom ezekben. Ezért is kell majd mindenképp tartani egy "tápolásmentes" kezdési tesztet, amikor már mindent végignéztünk, és Ti is tudjátok, hogy milyen irányba szeretnétek fejlődni. Így nem megy el felesleges dolgokra a tanulás, viszont lehet tesztelni egy egyensúlyt.

laci 04-26-2009 11:06

Ja igen, Ati, még egy dolog a tegnapi királyvadászatos történetből: én követtem Geet-t, és azt figyeltem hogy a mozgáspontjaim nagyon összevissza változtak. Sokáig semmi, aztán egyszer csak csökkentek egy nagyot, és így tovább. Magyarul nem folyamatosan csökkentek, hanem szakaszonként, nagyobb (több százas) adagokban.

laci 04-26-2009 11:09

És még egy eset: túlvásároltam magam a piacon, és nem bírtam moccanni. Varázsoltam volna magamra egy Erőt, de az épületen belül nem jön ki a varázslós ablak, csak a "piacozós". Nem lehetne megoldani hogy az épületeken állva is lehessen varázsolni? Vagy ez így van megtervezve, "a boltban tessék viselkedni, nem összevissza hókuszpókuszolni"? :)

Ati 04-26-2009 11:23

Quote:

Originally Posted by laci (Post 209338)
És még egy eset: túlvásároltam magam a piacon, és nem bírtam moccanni. Varázsoltam volna magamra egy Erőt, de az épületen belül nem jön ki a varázslós ablak, csak a "piacozós". Nem lehetne megoldani hogy az épületeken állva is lehessen varázsolni? Vagy ez így van megtervezve, "a boltban tessék viselkedni, nem összevissza hókuszpókuszolni"? :)

Ez fel van írva, hogy ne vásárolhasd túl Magad.

Bizonyos épületekben nem lehet varázsolni. Ilyen a kereskedelmi poszt, az iskola, és az olyan épüketek, ahol a helyi menü az adott épület speciális funkcióját hozza elő.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 11:49

Nem tudom, hogy ez így normális-e, de egy 70 HP-val rendelkező medvére 82-t kellett rásebeznem, hogy meghaljon!
Eddig is észrevettem párszor, hogy túl sokáig bírják a mobok, de most konkrétan kiszámoltam.

Legutolsó csatám:

A csatáért 90 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz.
A medve élettelenül esik a földre.
Megvágtad a medvét. 4 életerőt vesztett.
Megvágtad a medvét. 2 életerőt vesztett.
A medve megkarmolt. 12 életerőt vesztettél.
Megrúgod a medvét. 4 életerőt sérült.
Nem sikerült megvágni a medvét.
Megvágtad a medvét. 3 életerőt vesztett.
Kivéded a medve támadását.
Nem sikerült megvágni a medvét.
A medve megkarmolt. 11 életerőt vesztettél.
A medve megkarmolt. 2 életerőt vesztettél.
Támadásba lendülsz. Célpontod: Medve

Vastaggal kiemeltem a saját támadásaimat.
Összeadtam fejben, meg számológéppel is.
És 82 sebzés jön ki összesen.
A medvének 70 élete volt.

Ati 04-26-2009 12:02

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209341)
Nem tudom, hogy ez így normális-e, de egy 70 HP-val rendelkező medvére 82-t kellett rásebeznem, hogy meghaljon!
Eddig is észrevettem párszor, hogy túl sokáig bírják a mobok, de most konkrétan kiszámoltam.

Quote:

És 82 sebzés jön ki összesen.
A medvének 70 élete volt.

Most nem számolom össze pontosan, de amit figyelbe kell venned, az az, hogy a 70 életet az első kör UTÁN írja ki, tehát:

Quote:

Támadásba lendülsz. Célpontod: Medve

Ezek még a kiírás előtt történtek, vagyis nem 70-től, hanem 70+4+2+2-ről indult a maci, az már 78.

A végén pedig az utolsó körben nulla után is még se bezheted (azok nélkül is meghalna, de már lendületben vagy, és sebzed):

Quote:

A csatáért 90 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz.
A medve élettelenül esik a földre.
A medve megkarmolt. 12 életerőt vesztettél.

Ha 82-t számoltál össze, és a fentiek alapján 78-ról indult, akkor itt egyedül egy +2 pontos vágás van, ami a duplatámadás része. Ha ez nincs, akkor is meghal, mert nulla lesz, de ez a csata körének része, úgyhogy ezt még bevitte.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 12:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209342)
Most nem számolom össze pontosan, de amit figyelbe kell venned, az az, hogy a 70 életet az első kör UTÁN írja ki, tehát:

Ezek még a kiírás előtt történtek, vagyis nem 70-től, hanem 70+4+2+2-ről indult a maci, az már 78.

A végén pedig az utolsó körben nulla után is még se bezheted (azok nélkül is meghalna, de már lendületben vagy, és sebzed):

Ha 82-t számoltál össze, és a fentiek alapján 78-ról indult, akkor itt egyedül egy +2 pontos vágás van, ami a duplatámadás része. Ha ez nincs, akkor is meghal, mert nulla lesz, de ez a csata körének része, úgyhogy ezt még bevitte.

Világos, köszi!

Phoenix 04-26-2009 12:36

Ati: és amikor a mobnak van pl.: 2 életereje és abban a tickben még megrugom egyszer 3 ép-re sebezve, akkor miért támad még vissza a köv. körben?

Princ 04-26-2009 12:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209342)

Nekem nem világos. Azt értem hogy körökre osztott csatáról van szó és ezért az utolsó körben lehetnek felesleges ütések, de azt nem hogy az elejére hogy kerülhetnek 'bemelegítő' ütések.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 12:50

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 209346)
Nekem nem világos. Azt értem hogy körökre osztott csatáról van szó és ezért az utolsó körben lehetnek felesleges ütések, de azt nem hogy az elejére hogy kerülhetnek 'bemelegítő' ütések.

Úgy, hogy az első körben nem látod célpontként, hanem csak "körváltáskor" jelenik meg, de akkor már sebződött!

Ezt megértettem, sőt, kis is tapasztaltam.
De amit Főniksz ír, azt én sem értem továbbra sem. Hogy [0] élettel miért megy le még egy kör.

All times are GMT +1. The time now is 03:18.