![]() |
Quote:
|
Nekem továbbra is a földalapú foglalás tetszik. Így nem érdemes nagy távolságból megközelíteni valakit, mert 0-t foglalna és nem lehet fokozással eltávolodni. Bontással lehet távolodni, de ez szerintem nem baj, mert a bontás gyengíti az országot.
Jó lenne, ha a földalapú foglalásra valaki kidolgozna konkrét értékeket. Talán akkor könnyebb lenne vitatkozni és jó értékeket belőni. |
Fegya, biztos teljesen át kell alakítani egy rendszert -ami több ezer országnál tökéletesen működik- 50 ország problémája miatt?
nem elég egy ésszerű "féket" betenni, ami csak az irreális dolgokat nem engedi? |
A pontrendszeren én sem javasolnék változtatást.
Az előttem szólók pedig elmondták, hogy egy messziről indított fokozásos támadás védése nem kivitelezhető extrém támadó esetén, a szembemenetel, ill a visszatámadás meg a hatalmas távolság miatt csak erősen szétbontott országgal valósítható meg. Ha a támadó fokozhat sztem fokozhasson a védő is elfelé. Nem egyértelműen jó megoldás, de ez a legkisebb rossz a sok más lehetőség közül. |
Quote:
|
Utolsó megbeszélendő témaként ez maradt.
A versenyben maradt javaslatok: - Ne érték, hanem területalapon történjen a foglalás. - Ne lehessen 100k pontra elfokozni, vagy odafokozni, hanem legyen egy kisebb korlát, például max 50k-ig számítson csak a népesség a pontszámba. - Ne változzon semmi, jó így, ahogy most van. Mivel ez egy olyan jelenség, ami speciálisan az 1/A-t érinti (máshol igen ritka, kivéve esetleg az anarchista csoportot), ezért a teljes harcrendszer átalakítását nem tartom reálisnak, lévén, hogy alapvetően mindenhol máshol teljesen jól működik a hardrendszer. Sőt, 1/A-ban is, ha közeli országokról van szó. Úgyhogy ezt a lehetőséget kilövöm. Marad a másik kettő: - A népesség értéke legyen maximálva a mostaninál jobban (mostani képlet marad, de egy plafont kapna, hogy például maximum 50.000 pontot tehet ki a lakosság az ország értékéből. Ha ennél többet tenne ki, akkor a lakosok által adott pont csak 50.000). - Maradjon minden úgy, ahogy most van. Ha ez utóbbi, akkor kész is van ;), ha az első, akkor kérnék véleményeket, és ellenérveket, hogy ez miért jó, illetve miért nem jó. Teljesen önző, önös érdekeket is lehet írni. :) Köszi. |
Quote:
Vegulis felfoghato taktikai elemnek, es az elsovle az a bajom, hogy miert pont 50k, es vajon ez majd dinamikusan valtozni fog, ahogy valtozik epp az 1/A-ban a helyzet? Ezt nem tartom tul jo otletlenk, hogy folyton bele kelljen nyulni vmibe... Lehet ket honap mulva ez az 50k tul sok lesz, vagy keves.... |
Quote:
|
Quote:
Ezzel ez elveszne, ugyanannyit tudna fokozni egy 15k hekis ori, mint egy 45ks... Persze ez nem olyan nagy gond, csak szamomra fura :) |
Quote:
|
A második nem megoldás semmire. Mert:
1. oda se lehet fokozni az ellenhez, mert ez a támadót is fogja. 2. adott egy 200k-s termelő ori 0 barakkal 0 toronnyal, én pl 50k-n vagyok, kimegyek rá X körre és 0 hekit viszek |
valami olyasmi kéne hogy legyen egy minimum foglalás beütés esetén (pl. 1% bármennyire is messze van értékben)
|
Quote:
Ez semmiképp nem jó. A nulla foglalás az kell, az egy teljesen jó fék. |
Quote:
|
Quote:
A témacím valóban az egyéni ütéseket említi, de ez nyilván klánszinten is jelentkezik a fokozások következtében. |
Nekem a területalapú tetszene, de értem, hogy ezt nem lehet. Ez esetben viszont maradjon minden úgy, ahogy van.
|
Quote:
(nem a nagy erőforrás igényűre gondoltam) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nem vagyok nagy A-s, eddig mindössze 3 orival voltam A-ban életemben.
De szerintem maradhatna így, ahogy van. Azért, mert aki kísérhetetlen ütést akar csinálni, az keményen fizet érte. Pl ha felülről megyek le ütni felfelé: El kell bontanom az országom igen jelentős hányadát kv előtt, kimenni sereggel, kv után azonnal teleépíteni, hogy mire a távolbalátás megfogja, és mire kiküldenek sereget szembe - vagy ugye kísérőnek - akkor én már nem 2 körre vagyok, hanem sokkal többel a célpont felett. Ez nekem odafigyelésbe, rákészülésbe, és rengeteg pénzembe kerül. Mmiért ne használhatnám ezt ki? Taktikai elem. Ha lentrőm megyek fel felfelé ütni: Kerítek az orszgáomba egy dézsányi katonát, és elfokozom lakosságnak, ezáltal megugrik a pontszámom, és már küldöm is kifelé a sereget 2 körre. Amennyiben azt akarom, hogy ne jöjjenek szembe, vagy ne kísérjenek haza, csak várnom kell, ahogy csökken a lakosságom, úgy a pontom is, és kv után távolabb leszek az ellenségtől. Itt jön be a topic problémája is, hogy ha esetleg ugyanezt fordítva játsza el valaki. Tehát kimegyek rá, és ő becsapódás előtt elfokoz tőlem, vagy bebont tőlem 100k pontra. Ez neki odafigyelésébe és rengeteg pénzébe kerül. Akinek ilyenre van ideje, energiája, és egy normál játékoshoz képest szinte felfoghatatlan mennyiségű aranytartaléka, az szerintem ezt a jól kihasználható taktikai elemet nyugodtan vegye fel a repertoárjába... Nyilván ez csak akkor ér valamit, ha az ellenség befér... Márpedig ha befér, akkor ő beférhet mégegyszer. Vagy más is beférhet ugyanakkora sereggel. Tehát akárhányszor nekemront, nekem el kell bontani, vagy el kell fokoznom magam tőle 100k pontra... Ezt csak akkor tudom a végtelenségig csinálni, ha végtelen aranytartalékom van. Viszont ha egy klán, vagy egy egyéni játékos ilyen aranytartalékot képes létrehozni, és tartósan fenntartani, az szerintem megérdemli ezt a lehetőséget. /Ismételem, nem vagyok nagy 1/A-s, úgyhogy az én véleményemet csak halványan montam el! Kéretik nem nagy súllyl figyelembe venni! Köszi!/ |
Nemigazán értem azokat akik azt mondják maradjon így ahogy van.
Szerintem egyértelmű, hogy az nem jó ha megtámadok egy közelemben lévő orit és bár sikeresen átütöm, bármely oknál fogva 0 hektárt foglaljak... az 50k-s ugráshatár ilyen szinten teljesen normális.. ha alulról fokoznak akkor 3000 hektár lebontása azon a szinten senkinek nem jelent gondot egy keresztbemenetelért... Ha pedig egy ország úgy van felépítve, hogy képtelen legyen egy kitámadott országot keresztbeverni, akkor annak az a rendje, hogy fogják és leverik. Az hogy ez elkerülhető 4-5 milliárdal az a gond (szerintem). |
Egy ország minimum pontértéke=terület*31.6
maximum pontértéke=terület*45+70/5 =59 pont. 59-31,6=~28 --> +/-14 pont a maximális mozgás. Ezt kicsit reálisabban megközelítve mi lenne, ha +/- terület*10 pontnyi értékig lehetne foglalni, ezen belül is lineárisan csökkentve a foglalás mértékét? Ez jelenleg az A top orik esetén +/- 300k pontnyi mozgást engedne, ami kb megfelel a teljes fokozásnak. Kis mértékben maradhat a fokozós menekülés, de érezhetően drágábban, nagyon nagy távolságba pedig eztán sem fog senki támadást indítani, mert nem éri meg. A lényeg, hogy a 100k határt gyakorlatilag pontarányosan bővítené ki. |
Quote:
Xepi képletét 10000 heki felett kéne működtetni. Gondolom, ő is így gondolta.... |
Quote:
Xepi ötlete: van egy 10k hekis ori felfelé üt és +100k értékig visz is vmit. De a felette lévő ori 100.001 értékre van ~12k hekin, azaz nem visz tőle semmit. Ez a 12k hekis ori lefelé üti ezt a 10k hekis orit. De a 12k hekis ori 120k értékig visz, azaz ő visz hekit. Jól értem? |
Quote:
Referenciának lehetne venni a csatában résztvevő országok közül a kisebbik méretét. Azaz a sereg érkezésekor a 12k hekis országnak 100k ponton belül kellene lennie a 10k hekishez képest ha valamit szeretne foglalni. |
Quote:
|
Quote:
Lefelé támadsz: támadott ország területe*10 ponton belül kell lenni Fölfelé támadsz: területed*10 ponton belül kell lenni |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Akit pedig a részletek érdekelnek, az itt elolvassa. Az óvatossággal egyébként egyetértek. Inkább most gondoljuk meg jobban, minthogy valami ciki legyen belőle. |
Sok-sok rágódás után megszületett a döntés. Lesz változás az EGYÉNI csaták terén. Szövetségi csaták terén nem. A népesség értéknövelő hatása sem változik.
Eddig 100ezer pontnyi különbség hozott nulla földfoglalást, ezen belül pedig lineárisan csökkent foglalás mértéke. Ez a minimum továbbra is megmarad, kis országok terén tehát semmi változás nem lesz. Változás a 350ezer pont fölötti országok esetén lesz. Itt az a sáv, ami alatt a foglalás mértéke 100%-ról nullára csökken (a jelenlegi 100ezer pont), kitolódik. A sáv a támadásban résztvevő két ország kisebbike értéke osztva 3,5-tel. Egy 600.000 értékű ország esetén (600.000 / 3,5 = 171.428) a sáv 171.428 pont lesz. Vagyis 171.428 pontnyi különbség esetén lesz nulla a földfoglalás. Egy 1.000.000 értékű ország esetén (1.000.000 / 3,5 = 285.714) a sáv 285.714 pont lesz. Vagyis 285.714 pontnyi különbség esetén lesz nulla a földfoglalás. Egy 1.500.000 értékű ország esetén (1.500.000 / 3,5 = 428.571) a sáv 428.571 pont lesz. Vagyis 428.571 pontnyi különbség esetén lesz nulla a földfoglalás. Úgy vélem, hogy ez egy olyan tág sáv, amin belül valamennyit lehet mozogni az értéknöveléssel annak érdekében, hogy minimalizálva legyenek a veszteségek, de teljesen nullára menni nem egyszerű és/vagy nem éri igazán meg. Ez számok tekintetében nagyjából összhangban van azokkal a javaslatokkal, amik itt a témában az utóbbi időben elhangzottak, és amik ellen különösebb ellenvetés nem érkezett. Vélemények? :) |
Szerintem korrekt :)
|
ez elfogadhaató, de jogos igényként merült fel a másik oldalon, hogy az irreális ráállásokat is szabályozni kéne..
|
Quote:
|
Quote:
Szerintem pedig az. Egy ellenség híján termelésre beépült országra ráfokozni és beverni pusztán pénzkérdés. A távolság nagynak tűnhet, de %-osan 15k heki felett már nem annyira jelentős, hogy nagyon nehéz lenne átütni a védelmét. Alapvetően tetszik a megoldás amit találtál, de én is hiányolom belőle a védő oldal támogatását. Eddig a támadó x összeget költött a támadásra, a védő ugyanennyivel megvédhette magát. Most a támadó részéről nem változott semmi, a védés viszont többszörösébe került. Azért ez se tisztességes így. |
Quote:
Ha valaki egyedül van egy csoportban, akkor ez a változás nem fogja érinteni. Ha csak a szövetségeseivel van egy csoportban, akkor sem. Ha a csoport összes tagjával MNT-je van, akkor sem. Minden más esetben van ellenség, vagy inkább ellenfél. Ha erre nem vagy felkészülve, akkor beütnek. Ha ezt nem szeretnéd, akkor nem árt gondoskodni némi védelemről is. Erre még bőven van időd. |
Quote:
A bőven jelen esetben mit jelent? |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:06. |