Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   1/A egyéni csaták megreformálása 0-hekis ütések (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1846)

monro 06-13-2007 22:29

Quote:

Originally Posted by wand (Post 102935)
és ezen belül be lehetne dolgozni Monro ötletét, miszerint 1% eltérésenként 10 % al módosul a zsákmány.

A javaslatom lényege az elv volt. A %-ok természetesen "hasalt" számok voltak ugyhogy bátran meg lehet vitatni, hogy ne 100% területkülönbség legyen 100% malusz hanem pld 50% területkülönbségnél már 100% malusz legyen vagy akár mégkisebb területkülönbség esetén. A lényeg maga a mechanizmus, hogy ne a pontszámok határozzák meg a maluszt, hanem a területkülönbségek.

Reaktor 07-13-2007 23:04

Azt hiszem kellene még egy két jó ötlet, akinek van, azt kérem, hogy ossza meg velünk.

#Lopakodó# 07-14-2007 05:57

Quote:

Originally Posted by monro (Post 103040)
A javaslatom lényege az elv volt. A %-ok természetesen "hasalt" számok voltak ugyhogy bátran meg lehet vitatni, hogy ne 100% területkülönbség legyen 100% malusz hanem pld 50% területkülönbségnél már 100% malusz legyen vagy akár mégkisebb területkülönbség esetén. A lényeg maga a mechanizmus, hogy ne a pontszámok határozzák meg a maluszt, hanem a területkülönbségek.

Végig olvastam..
Rágódtam...
Reaktor utolsó bejegyzésén is:-)
Hát én is csak a megfelelő %-os arányt látom jónak egyenlőre..
De az biztos a 0-hekis dolog nem jó se így se úgy...

asher 08-25-2007 00:37

ez nekem se tetszik.

régen hoditottam, aztán jó ideig nem. és most cseppet döbbentem körbe.

valamennyire ide illik, és nem szívesen tolnék új témát neki:
tolvajoknál sikertelenebb ha nagy a távolságbeli érték... 100pontonként -1% ügye, vagyis 10k pontnál már semmi se jön, semmi se árt. varisoknál is asszem 200 pontonkánt 1% védelem.

ezek persze jó ötletek, de 5ik szinten nem sok hatásuk van (ok a 30 körös távolságot talán még megfogják:), 1/A topjában meg egyenesen bosszantóan felesleges ha jól érzem. túl erősen a harcosokra, és az őket ellátó elfekre/törpökre hegyezi ki a játékot, ami szerintem nagy arculcsapása az alsó négy szintnek.

mindkettőt ildomos lenne mondjuk a támadó ország értékének X%-ában meghatározni, így 5ik szinten is lenne foganatja, és nem 10 körre gömböznénk felfelé, hogy kit lopjunk, és 1. szinten se lehetetlenítené el a klasszikus harcos-tolvaj-varázsló egyensúlyt.

vagy B terv: legyen mindez kör(távolság)függő.

de így ne maradjon.
szerintem.

Xeper 08-25-2007 03:55

Quote:

Originally Posted by asher (Post 120501)
régen hoditottam, aztán jó ideig nem. és most cseppet döbbentem körbe.

valamennyire ide illik, és nem szívesen tolnék új témát neki:
tolvajoknál sikertelenebb ha nagy a távolságbeli érték... 100pontonként -1% ügye, vagyis 10k pontnál már semmi se jön, semmi se árt. varisoknál is asszem 200 pontonkánt 1% védelem.

ezek persze jó ötletek, de 5ik szinten nem sok hatásuk van (ok a 30 körös távolságot talán még megfogják:), 1/A topjában meg egyenesen bosszantóan felesleges ha jól érzem. túl erősen a harcosokra, és az őket ellátó elfekre/törpökre hegyezi ki a játékot, ami szerintem nagy arculcsapása az alsó négy szintnek.

mindkettőt ildomos lenne mondjuk a támadó ország értékének X%-ában meghatározni, így 5ik szinten is lenne foganatja, és nem 10 körre gömböznénk felfelé, hogy kit lopjunk, és 1. szinten se lehetetlenítené el a klasszikus harcos-tolvaj-varázsló egyensúlyt.

vagy B terv: legyen mindez kör(távolság)függő.

de így ne maradjon.
szerintem.

Szerintem rágd magad át még egyszer (először? ) a topic indtó hozzáazólásán...

Remedy 09-17-2007 14:28

Itt azt szeretnem kerdezni, hogy pontosan akkor melyik javaslat van most megfontolas alatt? Mert mintha ez a tema behalt volna :)

wand 09-17-2007 15:25

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 124844)
Itt azt szeretnem kerdezni, hogy pontosan akkor melyik javaslat van most megfontolas alatt? Mert mintha ez a tema behalt volna :)

szerintem csak annyi van megfontolás alatt, hogy a 0 hekis ütéseknek megkéne szünni, ebben kb mindenki egyetért.. de igazán jó javaslat még nincs rá

Reaktor 09-17-2007 22:14

A probléma többrétű.

Az addig rendben van, hogy ne legyen 0 hekis ütés.
DE!

Sajnos lehet országokat hatalmastávolságokról is támadni fokozással ami a szembemenetelt, visszatámadást elképesztően megnehezíti.

Ezt a helyzetet tehát együtt kell kezelni.

Serg 09-18-2007 11:04

Szerintem a támadó és védő földterületét kéne alapul venni és nagy különbség esetén annyi maluszt adni rá hogy a támadó a szerzett földel együtt se tudjon messzire kerülni x körig(a szerzett föld nagysága max annyi lehetne hogy egyforma hektárra kerülhetnének)-tehát a valahogy a körtávolságát fixálni-bár nem tudom hogy ez mennyire megoldható

Smooth Scroller 09-18-2007 12:27

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 124917)
Szerintem a támadó és védő földterületét kéne alapul venni és nagy különbség esetén annyi maluszt adni rá hogy a támadó a szerzett földel együtt se tudjon messzire kerülni x körig(a szerzett föld nagysága max annyi lehetne hogy egyforma hektárra kerülhetnének)-tehát a valahogy a körtávolságát fixálni-bár nem tudom hogy ez mennyire megoldható

es akkor eljenek a hienak igaz? na, hat ez az aminek 100%-osan ellene vagyok. lenne aki nem csinalna szo szerint semmit, es akar a teljesen atlagos orijaval jeleskedhene igy. ez nem megoldas a 0 hekis utesre, hanem szivatas a hadilag aktivabb orik reszere. nem csak a nagyobb klanokra kell am gondolni, nem beloluk all csak az a csoport. ne erositsuk a hienazast, vmi mas megoldas kell.

All times are GMT +1. The time now is 23:27.