Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Ötödik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3452)

Ati 04-24-2009 09:49

Hajós csaták!

Ez most nem egy nagy szám, nem vagyok kibékülve vele, később fel lesz tuningolva...

Most egyetlen célt szolgálnak: az ellenfél lassítását. Háború esetén lényeges lehet, hogy elér-e arra a szigetre az ellenfél, amelyiken vagy, és ahova nem kéne neki elérnie, vagy sem.

Próbálgassátok, nagyon sokmindent nem tudok hozzáfűzni... :)

A hajókat fémlemezekkel tudjátok befoltozni, ez a fővárosi piacon kapható most olcsón.

Továbbra is azt kérem, hogy csak annyit vásároljatok, amennyire szükségetek van, hogy mindenkinek jusson. Köszönöm.

Ati 04-24-2009 10:00

Hétvége...

A hétvégén szabad játék van. Aki valamelyik tesztfeladatot nem csinálta meg, az azt még mindenképp nézze meg.

Érdemes fejleszteni a karaktereket, Arénában összemérni egymással az erőtöket, mert jövőhéten belevágunk a klánokba, a klánvárosokba, és ott már szükség lesz a minél ügyesebb karakterekre. :)

Minden észrevétel jöhet ide a fórumra.

Padlócsempe 04-24-2009 10:09

Ha harcolni fognak egymással a karakterek, akkor elég nagy hátrányban lesznek azok, akiknek még kevés tanulási bónusza volt, mert nem régi tesztelő. 4 tanulási bónusz kb. 200 életerő pluszba, valamint megtanulhatták a dupla vágást.
Szeretem a kihívásokat, de azért ez sok lenne :)

Dus 04-24-2009 14:31

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 209120)
Ha harcolni fognak egymással a karakterek, akkor elég nagy hátrányban lesznek azok, akiknek még kevés tanulási bónusza volt, mert nem régi tesztelő. 4 tanulási bónusz kb. 200 életerő pluszba, valamint megtanulhatták a dupla vágást.
Szeretem a kihívásokat, de azért ez sok lenne :)

A dupla vágást azt baromi hamar meg lehet tanulni. Nem hiszem, hogy sok idő lenne. a 10. szintig eljutni kb 2 óra!
És lehet egy erősebb valakihez csatlakozni klánba ;)

Phoenix 04-24-2009 14:48

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 209134)
A dupla vágást azt baromi hamar meg lehet tanulni. Nem hiszem, hogy sok idő lenne. a 10. szintig eljutni kb 2 óra!

Tévedsz...a második támadás megtanulásához már minimum 15-ös szintűnek kell lennie :)

Ati 04-24-2009 15:34

Eredetileg 10 volt, közben emeltem 15-re, mert túl korai volt az még 10. szinten. Úgyhogy mindkettőtöknek igaza van. :)

Padlócsempe 04-24-2009 15:44

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 209134)

Ahogy már írták, 15. szinten lehet megtanulni, és 5. helyezett vagyok tp alapján, és még így sem értem el a 15. szintet, szóval igenis óriási előny a dupla vágás.

Tehát azt mondod, hogy jó az, hogy hiába játszom sokkal többet, gyűjtök sokkal több TP-t, mint mások, azért mert pár nappal később jelenkeztem, sokkal gyengébb vagyok, hisz majd csatlakozok melléjük klánba.

Ati 04-24-2009 15:45

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 209137)
Tehát azt mondod, hogy jó az, hogy hiába játszom sokkal többet, gyűjtök sokkal több TP-t, mint mások, azért mert pár nappal később jelenkeztem, sokkal gyengébb vagyok, hisz majd csatlakozok melléjük klánba.

Gondolom ez nem a tesztre vonatkozott, hanem majd a rendes játékra, ahol nem lesznek tanulási könnyítések.

Dus 04-24-2009 17:35

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 209137)
Ahogy már írták, 15. szinten lehet megtanulni, és 5. helyezett vagyok tp alapján, és még így sem értem el a 15. szintet, szóval igenis óriási előny a dupla vágás.

A dupla vágás egyáltalán nem számít sokat! Baromi kevés sebzés a varázslatokhoz meg hasonlókhoz képest!!! Nem vagy emiatt lemaradva, nyugalom :)
(Mellesleg nem 5., hanem 7. helyezett vagy...Nem mindegy!)

Tehát nem. Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy ezt tudod tenni, ez a lehetőséged, de nem mondtam, hogy ez így jó lenne!
Tény, hogy hátrányban vagy, de ez teszt...Nyilván nem fogunk szándékosan gyengébb karakterekre utazni, sőt elvileg segítjük Őket!

Phoenix 04-24-2009 17:59

Láthatatlanság látása nem működik. Próbáltuk, hogy alacsonyabb szintű karakter látja-e a nagyobb karakterűt, ez nem sikerült, de ez így jó. De viszont a nagyobb karakterű sem látja a kisebbet.

Swiss 04-24-2009 19:14

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 209147)
Láthatatlanság látása nem működik. Próbáltuk, hogy alacsonyabb szintű karakter látja-e a nagyobb karakterűt, ez nem sikerült, de ez így jó. De viszont a nagyobb karakterű sem látja a kisebbet.

Az nem az infralátás képességgel mükszik?

"Infralátás: látod a nálad alacsonyabb szintű láthatatlan karaktereket."

Dus 04-24-2009 19:56

Az "energiaelszívás" varit nem mutatja a csataeseményekben. Pedig kíváncsi lennék mennyit sebez és szív el avp-ből...

BimmBimm 04-24-2009 20:27

Nuh első MUD-os napom tapasztalatai:
Első és legdurvább dolog számomra, hogy csak és kizárólag IE "böngészőben" tudom játszani, mert sem Firefox-ban sem Chrome-ban nem tud csatlakozni. Próbáltam mindkét böngészőt a tűzfalban engedélyezni, de nem lett jobb. Vagy akkor nem tudom mit kell engedélyezni, ahhoz hogy fusson nekem is egy értelmes böngészőben.
Próbáltam visszaolvasni a dolgokat de azért elég sokat írtatok már e témában, ezért nem tudom hogy volt e már felvetve, de szerintem apró kis kényelmi dolog lenne ha csatánál akit megtámadsz az a célpontoknál rögtön ki lenne jelölve, csakúgy mint a varázslat.
Egyszer kétszer tapasztaltam hogy szinte egyáltalán nem tudtam irányítani a karaktert, mert kb minden 5. kattintás vette be. De egy kliens újratöltés után megjavult.

Más kérdésem az lenne csak úgy érdekesség képpen hogy itt is 4,3 mrd a maximális pénz? :)

kicsit off: A tesztelés megpróbáltatásaiba belehaló egér cseregaranciás?:D És jár valami krém az inhüvelygyulladásra?? :D:D :)

Ati 04-24-2009 20:56

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 209157)
apró kis kényelmi dolog lenne ha csatánál akit megtámadsz az a célpontoknál rögtön ki lenne jelölve, csakúgy mint a varázslat.

Itt nincs jó variáció... Ha nincs kijelölve, akkor problémás a plusz katt, hogy őt támadod; ha ki van jelölve, akkor problémás a plusz katt, hogy NEM őt akarod például gyógyítani...

Úgyhogy szerintem itt marad a megszokás, hogy ha nem magadra, hanem az ellenfélre akarsz valamit, akkor ahhoz kell egy katt.

Padlócsempe 04-24-2009 21:01

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 209146)
(Mellesleg nem 5., hanem 7. helyezett vagy...Nem mindegy!)

(szerinted egy folyamatosan frissülő listánál az az eredmény ami a beirásom pillanatában volt és az ami a tiéd beirásakor volt, megegyezik?
Csak okosan...)

A teszthez: A harcos karaktereknek is kéne valamilyen tanulási lehetőség. Mert jelenleg csak az ütés a rúgás és a fellökés van, és így nagyon keveset lehet csak sebezni, varázslatok nélkül alig tudtam legyőzni a medvét, holott 250 életem volt.

A segédekhez: 9 elit egyelőre nagyon durvának tűnik. Persze az erősebb szörnyek ellen gyorsan hullanak, de kutyák és macskák ellen olyan tempóval lehet gyűjteni a tp-t, hogy hihetetlen :)
Későbbiekben leginkább pajzsnak lehet őket használni :)

Ati 04-24-2009 21:12

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 209164)
A harcos karaktereknek is kéne valamilyen tanulási lehetőség. Mert jelenleg csak az ütés a rúgás és a fellökés van, és így nagyon keveset lehet csak sebezni, varázslatok nélkül alig tudtam legyőzni a medvét, holott 250 életem volt.

Egy harcos gyúrjon életerőre, hárításra, második-, harmadik támadásra.

Ettől függetlenül lesznek még harcos képességek idővel.

Lion 04-24-2009 21:51

Kicsit lemaradtam. Par dolgot rosszul ertelmeztem igy elegge elfuseraltam az elso ket karaktert.Igy lemaradtam. A fules megyitasoknal folyamatosan ki ki kapcsolodtak felvaltva a karakter fulek.
A csatornaban volt egy csata fagyas a harc lelassult mikozben az eleterom toltodott. A Piac nekem is tetszett eleg kitaroan jo sok penzt lehet szerezzni.
Szerintem elvezetesebbe lehetne tenni a harcokat ha pl lenne benne veletlen szorzo ertem ezt nagyobb erteku szornyek elleni tamadasoknal 1-5% nyeresi esely lenne. Ez amolyan vak szerencse mint az eletben.

Lion 04-24-2009 21:53

Mindenesetre gratulalok a fejleszteshez mindenkepp jatszani fogok vele.
Ugyesen megcsinaltatok.

Ati 04-24-2009 21:55

Quote:

Originally Posted by Lion (Post 209174)
A csatornaban volt egy csata fagyas a harc lelassult mikozben az eleterom toltodott.

Az a baj, hogy ha nem követed az eseményeket, akkor nem tudod, hogy mikor van esetleg frissítés, amikor egy-egy dolog nem elérhető (például a csata megáll egy-egy percre), vagy mikor mit kell tesztelni. Kérlek, hogy légy az eddiginél sokkal aktívabb a fórumon. Köszönöm.

Ati 04-24-2009 22:12

Alapvetően totál értelmetlen statisztika, de azért jó, mert az ilyeneket szeretjük:

Amióta stat van gyűjtve róla, eddig 6710 mob távozott az élők sorából. :)

BimmBimm 04-24-2009 22:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209177)
Alapvetően totál értelmetlen statisztika, de azért jó, mert az ilyeneket szeretjük:

Amióta stat van gyűjtve róla, eddig 6710 mob távozott az élők sorából. :)

Ennek 90% -a kutya macska :) (már ha jól értem hogy a mob-ok azok a teremtménykék :) )

Princ 04-24-2009 23:13

Egy csatornaőr megölt, pedig még volt elitem. Azt hittem majd feláldozzák magukat értem és utolsónak halok, de lehet hogy mert túl kevés az életerőm nem tudnak mindig megvédeni?

Padlócsempe 04-24-2009 23:23

A segédek a sebzést ugyan felfogják, de annak felét te is elszenveded. Azaz ha ezek a félsebzések előbb megölnek, minthogy meghalna az összes segéded, akkor az életben maradt segédek megmaradnak a halálod után is.

[HTPA]GeeForce 04-25-2009 07:11

Én egy olyan aprósággal zavarnám meg a nagy irányvonalakat, hogy ugye van (vannak-lesznek) olyan épületek, amibe azonnal belépsz, ha a négyzetre érkezik a karakter. (Tehát nem kell külön magamra kattintani, hogy "használni" tudjam az épületet.)

De ez "alatt" az épület alatt is megbújnak mobok, amiket kis szintü karakterekkel jó volna leöldösni. (Azért, mert ha már sokan játszunk, akkor az egér-macska-kutya bajosan fellelhető a belvárosban.)
Viszont mivel belépek az épületbe azonnal, ezért ki kell onnan jönnöm. Ami 2*2 mozgáspontomba kerül, mert el kell onnan lépni egy négyzetrácsot, majd visszalépni a kijáratra.

Az volna a javaslatom, hogy a bejáratot lehessen használni a kilépéshez. Tehát belépek, katt magamra, és ott legyen egy lehetőség, hogy "kilépés" vagy "épület elhagyása", vagy valami ilyesmi...

Tudom, nagyon apró dolog, de hosszú távon idegesítő. Sok kicsi sokra megy.

[HTPA]GeeForce 04-25-2009 07:34

Rúgás-ütés-fellökés-varázslás:

Ugye a fentebb felsoroltaknál ki kell jelölnöd a célpontot, majd pl. a "rúgás"-t, és meg kell rúgnod (gomb megnyomása).

Ha nincs kiválasztva a célpont, csak megnyomod a "rúgás"-t, vagy a varázslást, vagy bármit, akkor semmi sem történik.

Szerintem, ha célpont nélkül akciózol, akkor is menjen el az "akciópont", és írja bele a csata szövegébe, hogy "A levegőbe rúgtál", vagy "Elvétetted a rúgást", stb... és abban a körben ne akciózhass újra.

(Na most jól le leszek hurrogva, de szerintem reális ötlet. :p)

Ati 04-25-2009 08:13

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 209180)
Egy csatornaőr megölt, pedig még volt elitem. Azt hittem majd feláldozzák magukat értem és utolsónak halok, de lehet hogy mert túl kevés az életerőm nem tudnak mindig megvédeni?

Az ütés erejéből felfognak, és ők is ütnek az ellenen, de marad még ütés, amit Téged is ér. Hiába mászkálsz 9 elittel egy 20 életpontos karakterrel, nagy ellenfeleket nem fogsz tudni megölni vele úgy sem. Az a 20 életerő így is hamar le fog menni. Feleannyi idő alatt, de le fog menni.

Ati 04-25-2009 08:15

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209186)
Én egy olyan aprósággal zavarnám meg a nagy irányvonalakat, hogy ugye van (vannak-lesznek) olyan épületek, amibe azonnal belépsz, ha a négyzetre érkezik a karakter. (Tehát nem kell külön magamra kattintani, hogy "használni" tudjam az épületet.)

De ez "alatt" az épület alatt is megbújnak mobok, amiket kis szintü karakterekkel jó volna leöldösni. (Azért, mert ha már sokan játszunk, akkor az egér-macska-kutya bajosan fellelhető a belvárosban.)
Viszont mivel belépek az épületbe azonnal, ezért ki kell onnan jönnöm. Ami 2*2 mozgáspontomba kerül, mert el kell onnan lépni egy négyzetrácsot, majd visszalépni a kijáratra.

Az volna a javaslatom, hogy a bejáratot lehessen használni a kilépéshez. Tehát belépek, katt magamra, és ott legyen egy lehetőség, hogy "kilépés" vagy "épület elhagyása", vagy valami ilyesmi...

Tudom, nagyon apró dolog, de hosszú távon idegesítő. Sok kicsi sokra megy.

Ha 4 mozgásponton múlik, hogy célpontot találj, akkor ott még van mit fejleszteni azon a karakteren... :)

Ati 04-25-2009 08:16

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209187)
Rúgás-ütés-fellökés-varázslás:

Ugye a fentebb felsoroltaknál ki kell jelölnöd a célpontot, majd pl. a "rúgás"-t, és meg kell rúgnod (gomb megnyomása).

Ha nincs kiválasztva a célpont, csak megnyomod a "rúgás"-t, vagy a varázslást, vagy bármit, akkor semmi sem történik.

Szerintem, ha célpont nélkül akciózol, akkor is menjen el az "akciópont", és írja bele a csata szövegébe, hogy "A levegőbe rúgtál", vagy "Elvétetted a rúgást", stb... és abban a körben ne akciózhass újra.

(Na most jól le leszek hurrogva, de szerintem reális ötlet. :p)

Az előbb 4 mozgáspont miatt akartál módosítást, hogy annyival kevesebb kelljen, most meg szivatni akarod az embereket? :)

BimmBimm 04-25-2009 09:07

Ma reggeli eset:
Megtámadtam egy macskuszt, kiírta fent hogy a csata elkezdődött de egy darab esemény nélkül meghaltam - nem írt ki semmit ott alól - még meg sem jelent a cica a célpontok közt.

Egy apróság ebben a mindent magától frissítő játékban: Ha az egyik karakteremmel a csapattársaimat nézem (azt hiszem ez a neve) és a másik karakteremmel engedélyt kérek a csatlakozásra, akkor az elsőnél nem frissül a lista, csak ha újra rákattintok.

A tick fogalmát értem miért az, de pl szerintem szép magyar szó is van a "know aligment" szintagmára :)

[HTPA]GeeForce 04-25-2009 09:11

menü betöltése

Ezt eddig 3x sikerült előszednem, akármennyi időt vártam, nem töltődött be.
Csak akkor töltődött be, ha kiléptem, meg vissza.

Sima IE-vel jelentkezett ez. Megpróbálom a mai nap folyamán reprodukálni, és megfigyelni mit csináltam közben (vagy közvetlenül előtte).

laci 04-25-2009 09:15

Van valami oka annak hogy a chatfalra kiírt üzenetek hossza korlátozva van, vagy csak technikai okai vannak? Elég nehéz végigírni egy összetett mondatot, vagy elmondani valamit, ha 3 részre kell bontani, és közben mások is beszélnek, tök más témákról.

Harcosok 04-25-2009 09:15

Ha végigviszem az első küldetést ugye kapom a 2.-at.
Ezt nem tudom mikor kellene kiírnia de emlékeim szerint nekem nem is írta ki.
Ha jelenleg elmegyek a Bölcshöz ott sem ír semmit ha odamegyek hozzá.

Ha már meg is kaptam a 2. küldetést csak nem olvastam végig akkor is jó lenne ha van aktív küldetésem és elmegyek a Bölcshöz írna róla valamit.

[HTPA]GeeForce 04-25-2009 09:23

Quote:

Originally Posted by laci (Post 209194)
Van valami oka annak hogy a chatfalra kiírt üzenetek hossza korlátozva van, vagy csak technikai okai vannak? Elég nehéz végigírni egy összetett mondatot, vagy elmondani valamit, ha 3 részre kell bontani, és közben mások is beszélnek, tök más témákról.

többek között, hogy nem lehet görgetni a chat felületet. tehát ha nagy hsz-eket ír valaki, akkor el tudja takarni az egész chat felületet, lehetetlenné téve a kommunikációt mások számára. ez valamilyen szinten védi a beszélgetést. szinte minden chat oldalon korlátozva van. még itt, ak ülső fórumon is. :)

meg gondolom technikai okai is vannak...

[HTPA]GeeForce 04-25-2009 09:25

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 209195)
Ha jelenleg elmegyek a Bölcshöz ott sem ír semmit ha odamegyek hozzá.

Ha már meg is kaptam a 2. küldetést csak nem olvastam végig akkor is jó lenne ha van aktív küldetésem és elmegyek a Bölcshöz írna róla valamit.

Akkor kapod meg a 2. küldetést, ha az elsőt leadod. És ír róla, ha jól emlékszem.
Egyébként valóban jó lenne, ha nyomon lehetne követni az aktív quest-eket valahogy, bár nyilván valóan a teszt első része (lévén a program v0.1) nem erről szól, feltételezem később bekerül valami ilyesmi modul a programba!

Ati 04-25-2009 09:42

Quote:

Originally Posted by laci (Post 209194)

Van oka: egy beírással ne lehessen a komplett addigi beszélgetést eltüntetni csak azért, emrt valaki vicces kedvében volt, és beírt 8000 @ jelet... :)

Ati 04-25-2009 09:43

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 209195)

Amikor teljesíted az elsőt, akkor egyből megkapod az újat. Még ugyanabban a beszélgetésben.

[HTPA]GeeForce 04-25-2009 09:45

Hm. Akkor eltaláltam mindkettőt. :D

Ja és még valami. Direkt játszom IE alól, mert felmérések szerint még mindig az a legelterjedtebben használt böngésző...
Tehát feltételezhető, hogy majd ha lesz ilyen játék, IE alól fognak a legtöbben játszani.

Lényeg: nem azért játszom IE-vel, mert betegesen mazochista vagyok. :D:p

Ati 04-25-2009 09:52

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209201)
Ja és még valami. Direkt játszom IE alól, mert felmérések szerint még mindig az a legelterjedtebben használt böngésző...
Tehát feltételezhető, hogy majd ha lesz ilyen játék, IE alól fognak a legtöbben játszani.

OFF: Hódító statisztikái alapján a játékosok 65%-a használ FireFoxot, és csak 30% alatti az IE!

[HTPA]GeeForce 04-25-2009 09:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209202)
OFF: Hódító statisztikái alapján a játékosok 65%-a használ FireFoxot, és csak 30% alatti az IE!

oO'

Mondjuk a Hódítóba semmilyen szinten nem látok bele.
Én internethasználatos statisztikákat nézegettem meg.

De kösz, átállok FF-re. Valószínűsíthető, hogy akkor a MUD-ban is hasonló lesz az arány az általad említetthez. Off vége.

BimmBimm 04-25-2009 10:00

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209201)
Hm. Akkor eltaláltam mindkettőt. :D

Lényeg: nem azért játszom IE-vel, mert betegesen mazochista vagyok. :D:p

Sajnos én meg azért játszom IE-alól mert csak úgy megy:(

All times are GMT +1. The time now is 20:52.