Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Ötödik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3452)

Swiss 04-26-2009 12:52

Ati, amennyiben van egy 4-es szintű hajóm amire szerelek 2 evezősort, és 2 vitorlát.

Képzek 9 matrózt:
- akkor melyik fog működni, az evezősorok fullon és egy vitorla

- vagy két vitorla és egy evezős sor a többi matróz meg ejtőzik?

Princ 04-26-2009 13:01

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 209347)
Úgy, hogy az első körben nem látod célpontként, hanem csak "körváltáskor" jelenik meg, de akkor már sebződött!

Csak ennek a fantasy világnak a jellemzője hogy támadok de nem látom a célpontot, vagy tudod ezt érzékeltetni vmi valós világbelivel?

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 13:21

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 209349)
Csak ennek a fantasy világnak a jellemzője hogy támadok de nem látom a célpontot, vagy tudod ezt érzékeltetni vmi valós világbelivel?

Tudom.
Előttem áll 2 fószer, az egyiket képen akarom vágni.
Elindítom az öklömet.
Addig, amíg nem ér oda az öklöm az arcához, addig nem ütöttem meg... Hiszen abban a pillanatban lesz megütve, hogy a feje és a kezem között fellép a hatás-ellenhatás törvénye.
Ebben a pillanatban van realizálva a célpontom, hogy én melyiket is akartam megütni.

A valós életben ez egy azon pillanatban történik, de ez egy számítógépes program, ahol lefutási sorrend van.
Tehát előbb kapja meg a sebzést, és csak utána jelenik meg.
Mondjuk ez szemmel nem észrevehető gyorsasággal történik meg.

Tehát a te (meg az én, és mindannyiunk) szemszögéből nézve mindegy, hogy "körváltás" kezdetén mi a helyzet, és hogy az hogy fut le, mert mi a végét látjuk.

Tehát mindegy, hogy az első kör így zajlik le:

körváltás kezdete - kiírja a maci életét, majd beviszi a sebzést, és a sebzést levonja az életéből, kiírja a lecsökkent életet - körváltás vége - új kör

vagy így:

körváltás kezdete - kiírja a sebzést, levonja a maci valós életéből, kiírja a lecsökkent életet - körváltás vége - új kör

Mert te szemmel csak annyit látsz, hogy kijelölöd a célpontot, rányomsz, hogy megtámadod, és a következő pillanatban már a csökkentett életét látod, meg hogy megütötted X sebzéssel...
De amikor ezt látod, az már az 1. kör vége, és rögtön a 2. körben vagy.

Ez olyan, mint a katonaképzés például. Ott is 20%-kal látod indulni, holott nem annyiról indul, mert ha megfigyeled, eltelik egy kis idő, mire 20% lesz az állapot...
Mert annyi történik, hogy amint megnyomod a "kiképzés" gombot, azonnal elképzi a katonát 0%-ról 10%-ra, és utána körváltás... Itt indul az új kör. Az a bizonyos "idő" a gomb megnyomása, és a kiírt 20% között...
Te már csak azt látod, hogy ennek a "fantomkörnek" a végén 10%-ról felmegy 20%-ra az állapot. És máris indul a 3. kör, ahol majd 20-ról 30-ra változik...

Remélem Ati, jól magyaráztam.

Ati 04-26-2009 13:33

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 209345)
Ati: és amikor a mobnak van pl.: 2 életereje és abban a tickben még megrugom egyszer 3 ép-re sebezve, akkor miért támad még vissza a köv. körben?

Abban a körben még visszatámad. Ez kicsit fura lehet, hogy tudod, hogy leütötted nullára, és meg fog halni, de még utolsó erejéből megsebez. Terrorista egér... :D

Ati 04-26-2009 13:34

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 209346)
Nekem nem világos. Azt értem hogy körökre osztott csatáról van szó és ezért az utolsó körben lehetnek felesleges ütések, de azt nem hogy az elejére hogy kerülhetnek 'bemelegítő' ütések.

A célpontlistában az életerő csak az első kör végén jelenik meg. Addigra már leütöttél belőle. Figyeld meg harc közben, hogy mikor íródik ki mellé, hogy mennyi életereje van.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 13:36

Boccs, hogy körváltást írok mindenhova, de a tickváltás/tackváltás nem áll a számra (kezemre). :D

Phoenix 04-26-2009 13:40

Az ÉP pontok körüli kavarra megoldás, hogy az észleléssel már csata előtt meg tudod nézni az ellen ÉP-jét :)

Ati: szval megrúgom a medvét és rámdöl? :)

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 13:51

Tapasztalat:

Gee1, Gee2, Gee3 egy csapatban volt.
Gee1-et követtem a másik 2 karakteremmel.
Medvéket öltem.

Egyszer csak Gee2-t kivágta a szerver.
Gee1, és Gee3 bent maradt a játékban.

Ilyen kivágást most produkált először nálam. IE alatt nem dobott le.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 13:56

Tapasztalat2:

Gee2-vel visszaléptem a játékba, majd visszaléptem a csapatba is.
Újra 3 karakterrel mentem tovább, macira vadászni.

3-4 maci után kivágta Gee3-at...
A netemmel, böngészőmmel elméletileg minden okés.

[HTPA]GeeForce 04-26-2009 14:02

Tapasztalat3:

Egy medve 89-90 TP-t ér (legalábbis eddig annyit ért), de a 3 karakter között nem osztódik el a 89-90 TP.

Gee1 52 TP-t kap
Gee2 3 TP-t kap
Gee3 1 TP-t kap
_______
Ö: 56 TP.

A maradék 34 TP-t benyelik a segédek? (Segédet vegyesen vittem, van munkás, katona, elit.)

All times are GMT +1. The time now is 06:08.