![]() |
Quote:
Ati! Synkel a példámmal megírta mi történt anno. 50% barakkom és ~15% tornyom volt gnómként, és tanyám annyi volt, hogy magamat sem tudtam volna etetni, ha bent tartom a seregemet. (persze mivel kopp üres voltam, túltermeltem annyit, hogy a többieket tudtam etetni) De Remy kigyúrta az orijárt, és pontosan nem tudom hány k hekivel kisebb orijával befért. (~3k) Na most mi lehet itt a megoldás függetlenül attól, hogy Remy mellett még volt min. 2 ori aki ugyanilyen félmillás kati fokozásokkal elérhet engem? 1. elfokozok amíg van pénzem, de ő is addig fokoz oda amíg neki is van 2. odabontok hozzá ~5000 épületet és keresztbe megyek 1 biztos sereggel. Ekkor kb hekiben ugyanott vagyunk mint csaták előtt, de nekem van 5000 üresem, és persze ő megint jön, és talán jöhet kevesebb sereggel is, már nem is kell annyit odafokoznia, persze nekem megint bontanom kell, ha keresztbe akarok menni. És így tovább. Lényegében el tudja érni a támadó fél pár ütéssel, hogy ugyanakkora értéken legyen a védő, mint ő maga, de olyan áron, hogy szét van bontva az orija, azaz álló épületre nézve a magasabb heki ellenére az alacsonyabb területűnek van több. (jól megaszondtam, remélem érthető) 3. megvárom amíg beüt, és majd lesz valami. Ha 2 körre tudok kerülni visszamegyek, ha nem akkor ÍJ. 4. eleve nem tartok tanyát, és bevédem az orim egy kigyúrt ork ellen. De ebben az esetben az egész 1/A éhen fog halni? |
Hát ez elég durván hangzik.
Mondjuk számoljunk 25K-ra: 20400barakk kell, hogy beüssön. Ami bőven 85% fölött van. Koptatás után 2seregnek be kéne férnie. Bár az érthető, hogy ezért a támadásért nem érdemes annyit bontani. Viszont itt jön be a javaslatom: ha körönként max a terület ötszöröse (ez csak példa) mehetne el, akkor máris elég lett volna 1000hektárt bontani. Csakhát erre nem reagál senki... |
Quote:
Későn kapcsolódok be a témába, de remélem még időben. A nagy hekin való csaták terén ma az alul lévő jelentős előnyt élvesz. A fokozási lehetőség szükséges ahhoz, hogy a pontlista szakadékai miatt ne legyenek extrém termelők. Arvylnak nagyon igaza van abban, hogy bunker elf kivételével be lehet verni egy 15%-kal nagyobb országot. De a védő mit tud csinálni? anélkül, hogy csutkára bontaná megát, vagy véd, ha tud vagy felfelé menekül, vagy kibont a 100K-s limitből Ne lehetetlenítsük el a védőt azzal, hogy barakkupacok szinte kockázat nélkül beverhetik 15% kal kisebb hekiről. Nézzetek már szét az A topjában! Hol vannak az egykoron szép nagy kövér törpék? Forogtak, SZK-n pihennek az ellehetetlenülés miatt vagy rég kiverve a minimumból lent!!! Neveket hadd ne írjak, hátha visszajönne még valamelyik! Ugye örökre nem lehet menekülni, és azért nem tuti a fokozás, bontásos eltáv se, hisz morálcsökkenést hoz a csatavesztés, de esélyt ad egy irdatlan barakkupac elleni felkészüléshez, és hogy a klántársak kísérhessék a támadót anélkül, hogy leszedné a termelőjüket. Nézzünk egy egyszerű példát. Vagyok 700K-n egy kigyúrt orkkal Van felettem 770K-n egy törpe 15%torony-40% barakk jól felépítve) Mellette 770K-n egy klántárs hadisa. Ma 350K kattincsal fokozok, és megpróbálom betolni eredményesen. Az Új rendszerben ami a foglalást segíti: Ráfokozok, és betolom, majdnem 100%, hogy eredményesen, hisz a fokozás neki sokkal drágább mint az én ráfokozásom, és a kp limitált ugye. Visszajön a hadisa, mondjuk sikeresen visszaüt miután csutekra bontotta magát. A hadisa fentebb kerül, gyakorlatilag átadta a földet a törpe a saját hadisának. (ezzel Őt kivontuk a harcból, felfelé eltávolodott.) Fokozhatok ujra a törpére. De a törpe helyett lehet ez az ország egy 10-50-es óriás is akár Nem szabad elvenni a védő féltől a fokozásos menekülés lehetőségét (hangsúlyozom ez csak egy lehetőség nem biztos, hogy bejön) |
Quote:
Quote:
Ha aládállok egy kigyúrt orkkal, és Te nem elf vagy, illetve nem az egykori erősített császárhoz hasonló kigyúrt ország (nem több mint 15% kal nagyobb területen) Akkor beverlek akármit csinálsz. Nézzünk egy konkrét példát! Remedy 22.000 hekiről indította az egykori ***Baba*** elleni offenzívát. Baba 25500 hekin volt. 10% torony, 50% barakk tudós hadignóm katmorál 95% És bizony ha megőszült se tudta volna védeni a támadó sereget. A szembemenetelhez a beütés előtt 7400 körüli épületet kellett volna bontania. Azonos képességű játékosok esetén is jelentős előnyben van az alsó támadó ország. Tehát megértem én az alulról jövőket, hogy nem akarnak 0 hekit foglalni, én se akartam soha, de a támadó fél már így is nagy előnyben van! |
Tudom, hogy régebbi hsz-ek, de reagálok rájuk, ha már zavaró akkor töröld ki őket Ati.
Quote:
Quote:
|
Quote:
Felfedezni ott ahol ez a kérdés felmerül elképesztően költséges. Ez több 10 millió katonát jelent tehát nem igazán járható út. Felütni nem lehet, mert nincs célpont Rgó marad a fokozásos mozgás a listában |
Quote:
|
Quote:
|
Asszem Reaktor véleménye megváltoztatta az enyémet. :eek: Asszem amit leírt, azzal nem nagyon lehet vitatkozni!
|
Quote:
Nekem jelentősnek tűnik, ha körönként 100K emberr elvándorolna még így is. (Továbbra is a példa számainál maradva, azaz 22K hektáron) Míg most 0háznál (100% foglalkoztatással): 165K megy el körönként. |
All times are GMT +1. The time now is 13:39. |