![]() |
Quote:
|
Azt hiszem kellene még egy két jó ötlet, akinek van, azt kérem, hogy ossza meg velünk.
|
Quote:
Rágódtam... Reaktor utolsó bejegyzésén is:-) Hát én is csak a megfelelő %-os arányt látom jónak egyenlőre.. De az biztos a 0-hekis dolog nem jó se így se úgy... |
ez nekem se tetszik.
régen hoditottam, aztán jó ideig nem. és most cseppet döbbentem körbe.
valamennyire ide illik, és nem szívesen tolnék új témát neki: tolvajoknál sikertelenebb ha nagy a távolságbeli érték... 100pontonként -1% ügye, vagyis 10k pontnál már semmi se jön, semmi se árt. varisoknál is asszem 200 pontonkánt 1% védelem. ezek persze jó ötletek, de 5ik szinten nem sok hatásuk van (ok a 30 körös távolságot talán még megfogják:), 1/A topjában meg egyenesen bosszantóan felesleges ha jól érzem. túl erősen a harcosokra, és az őket ellátó elfekre/törpökre hegyezi ki a játékot, ami szerintem nagy arculcsapása az alsó négy szintnek. mindkettőt ildomos lenne mondjuk a támadó ország értékének X%-ában meghatározni, így 5ik szinten is lenne foganatja, és nem 10 körre gömböznénk felfelé, hogy kit lopjunk, és 1. szinten se lehetetlenítené el a klasszikus harcos-tolvaj-varázsló egyensúlyt. vagy B terv: legyen mindez kör(távolság)függő. de így ne maradjon. szerintem. |
Quote:
|
Itt azt szeretnem kerdezni, hogy pontosan akkor melyik javaslat van most megfontolas alatt? Mert mintha ez a tema behalt volna :)
|
Quote:
|
A probléma többrétű.
Az addig rendben van, hogy ne legyen 0 hekis ütés. DE! Sajnos lehet országokat hatalmastávolságokról is támadni fokozással ami a szembemenetelt, visszatámadást elképesztően megnehezíti. Ezt a helyzetet tehát együtt kell kezelni. |
Szerintem a támadó és védő földterületét kéne alapul venni és nagy különbség esetén annyi maluszt adni rá hogy a támadó a szerzett földel együtt se tudjon messzire kerülni x körig(a szerzett föld nagysága max annyi lehetne hogy egyforma hektárra kerülhetnének)-tehát a valahogy a körtávolságát fixálni-bár nem tudom hogy ez mennyire megoldható
|
Quote:
|
Quote:
Ennek mi köze a témához? Szerintem Te nem találkoztál még ezzel a problémával, más téma a hiénázás, ha ez a szíved csücske akkor indíts neki külön topikot. |
Quote:
|
hat persze, itt csak nehany kivaltsagosnak szabad megszolalnia. es csak a helyesles az elfogadott lehetoseg.
hat engem nem erdekel, hogy kinek milyen sorszamu az orija, es hogy az a-ban hanyadik helyen van. az itt megbeszelt es ati altal bevezetett szabalyok azonban mindenkire vonatkoznak majd, nemcsak 30-40 orszagra, hanem mind az otszazvalahanyra, akik az a-ban vannak. es az sem franko, hogy az a csoport elen uldogelok eleg gyakran a maguk kepere szeretnek alakitani a jatekot. Quote:
azzal en is 1etertek, hogy a nulla hekis utesek nem jok, bar legalabb fogy a penze a top tetejen levoknek, mert a nulla hekis utes nyilvan penzbe kerul a vedekezonek. szoval en nem a 0 hekis utes ellen szolaltam fel, hanem az utes utani x korig vedtelen allapot miatt. |
Quote:
|
Quote:
És mi van akkor, ha a nagyobb területű indította a támadást? Területet veszít? :rolleyes: Egyébként, amin Smooth Scroller fennakadt, tulajdonképpen már most is kivitelezhető, ezen nem kéne aggódnia. De, ez szerintem amúgy sem kivitelezhető. Főleg, hogy minél közelebb vagy a célponthoz, annál kisebb a foglalás! :D Vagy, érdekes hatásokat produkálna az amúgy azonnal frissülő pontlistában. Korábbi ötlet: legfeljebb 10%-os területkülönbség esetén lehessen támadást indítani. Ez érdekes hatással lenne a kislétszámú csoportokra, főleg, ha még az országok területe is kicsi. Pl. 200 hekin 20 hekiig lehetne értelme támadni - ez kevesebb, mint 1k pont különbséget jelent! További megjegyzés: ha valaminek a hatékonyságát/támadhatóságát ország területének/pontszámának valahány százaléka alapján akarjátok meghatározni, érdemes a védekező félre hivatkozni! És, a témánál maradva: a 100k pontértéken túli 0 foglalásnak sok értelme szerintem sincs! Az ilyenek miatt nem szeretem a Hódon belül a szabályokban fixen megadott értékhatárokat. |
ha vmit csunyan felreertettem, es emiatt feleslegesen pampolasztam itt, akkor termeszetesen elnezest kell kernem.
|
Quote:
Megoldás lehet az hogy ha ez a 100k-s korlát eltörlésre kerül? Feltételezem ez egy 1/A specikfikus probléma. Ha egy nagy ország visszabont azért hogy egy nála 100k-val vagy több pontal kisebb országot beüssön és a "kis" országot így be lehet ütni akkor az talán meg is érdemli hogy vigyék a földjét. Ha pedig valakinek van pénze több mint 100k- pontot átfokozni hát had üssön :) |
Quote:
Még valami nem a hiénákhoz képest nem változik a körtávod hanem a támadó és a védekező ország közötti |
Serg, a szabály nem az, hogy 100k pontérték-különbségen túl nincs foglalás, hanem az, hogy minden 1k pont különbsége 1%-kal csökkenti a hadi események hatását! (Százalékkal, és nem százalékponttal!) Ez pedig még 200 hekin is tud jelenteni 1 hekit (párbajon, HV-n akár többet is) a foglaláskor, tehát ne mondd nekem, hogy rám nem hat, ha módosításra kerül! :D
A szabály eltörlése pedig kétség kívül a legegyszerűbb megoldás. Nem a legjobb, csak a legegyszerűbb. Azonban, valami hasonlóra szerintem szükség van, még dolgozom rajta, hogy lenne jó. |
Quote:
|
Quote:
OFF: Nem értem a hiéázást mér kell bele keverni? A lenntebbi csopikba is megvan mégsem zavar senkit, csak az A-ba.. Véleményem szerint azért ugynugy megdolgozik az illető, mer folyamatosan figyel és vár az illető + még szerencséje is kell legyen.. stb.(A-ba kicsit más, mer vannak sajna jelek) |
Quote:
Most beleoffolok, bár lehet nem, mert a hiénázás már korábban is felmerült. Az a baj vele a lentebbi csoportokkal ellentétben, hogy A-ban ritka a hiénázás nélküli ütés mint a fehér holló. Amikor kitámadsz bizton számíthatsz rá, hogy lesz legalább egy sunnyogó aki neked megy 1-2 sereggel, de lehet többen is jönnek. Ha sikeresen akarsz támadni ki kell küldj annyi lovat, hogy aztán esélyed sincs már a hiénákat megfogni. |
Hi
Nekem az egészhez annyi a javaslatom hogy a bontás és a lefokozás is kerüljön körökbe ez megoldaná a próblémát. Gondolom nagyon sokan fogják támogatni.:( |
Quote:
Hol problema ez a 0 hekis utes? Ahol olyan nagy mozgastere van a tamadott orinak, hogy tud 100k ponton kivul fokozni, esetleg tud ugy 100k pontot bontani, hogy nem esik olyan teruletre, ahol a szetbontott orszagat szetszedik. Ergo, a hienazas itt mar szoba se jon. A problema az, hogy ne tudjon igy elmenekulni, de ezzel szemben olyan megoldas legyen, hogy ne lehessen az, hogy egy joval kisebb orszag ugy beverje, hogy eselye se legyen ertelmesen visszatamadni. Perpill en erre epkezlab megoldast nem tudok. De a hienazast ne keverjetek bele, mert semmi koze hozza :) |
Quote:
Egyáltalán nem látom okát, hogy ezen változtatni kelljen legfeljebb akkor ha hektárarányosan változtatunk. Egy 100K val nagyobb ország ne támadjon meg egy 100K-val kisebbet, mert éppen olyan a pontlista, hogy oda tud bontani. Ha mégis megtámadja akkor vigyen keveset vagy semmit anélkül hogy a védőnek fokoznia kellene... Egyáltalán nem reális, hogy csak azt akadályozzuk meg, hogy 100K pontkülönbség fölött ne legyen NULLA. |
Quote:
A mostani allapot szerintem is jobb, mint egy hirtelen kitalalt barmi. :) Neked van vmi konkret otleted esetleg? Viszont, amit most beirtal, nem ertem. Itt azt targyaljuk, hogy ne legyenek 0 hekis utesek, te meg azt javaslod, hogy ami eddig nem volt 0, az is 0 legyen? :) Tudom, hogy te hiresen anti-hiena mentalitasu vagy, de azert ez mar megiscsak tulzas, ha en lebontom a fel orimat, legalabb vihessek vmit... Aki kitamad, mindig is kockazatot vallal... Szoval, Te epp novelni akarod a 0 hekis utesek gyakorisagat? Vagy csak felreertek vmit :P |
Off
A hiénázás a játék szerves része, akinek ez nem elfogadható az ne támadjon, esetleg keressen más játékot Off vége. Ez a topik alapvetően másról szól. Mo 1-2 olyan esetbe kapaszkodik amik előfordultak a 0 hekis ütések között, de alapvetően nem csak ebben az esetekben volt 0 heki a győztes eredménye. Természetesen nem tartom jónak a 0 hekis ütéseket, de a meggondolatlan változtatástól sokkal jobb. Lehet vele számolni, tervezni, és ha a célpont menekül akkor Ő se tud visszatámadni. Rgó vesztes csatája lesz, és revansra sincs lehetősége. Menekülni pedig nem lehet folyamatosan, annál drágább módszer ez. Ez a mostani csatákban egy meglévő stratégiai elem. Mindkét fél használhatja, ha erős a gazdasága. DE!!!!!!!!! Megvannak a veszélyei! Lásd -Walls of Jericho -Bagoly -MySuzyland (3) -***Baba*** Ők is alkalmazták ezt a taktikai elemet, mégis stratégiai vereséget szenvedtek, és szk-ra mentek, vagy fordulni kényszerültek. Tehát ez a módszer nem az "én nyertem" módszer, csak átmeneti haladékot lehet vele hatalmas áron szerezni. |
Quote:
|
Szerintem kezdjük picit túl ragozni a kérdést.
a 0 hekis ütések egyértelműen hibák és az is, hogy 100k-kat fokozgatva, bontva állnak rá orikra. itt egy egyszerű megoldás: két körváltás között egy országnak max 10%-al, de max 50k-val nőhessen vagy csökkenhessen az értéke az ennél nagyobb érték változás pontlistában csak körváltás közben, de már csaták után jelenjen meg. és az el nem férő egységek is csaták után lépjenek le (kivétel természetesen a kintlévő sergek el nem férő része) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Illetve bever, csak nem visz földet |
Quote:
De kiemelem Neked: * Az emberek száma maximum a teljes földterületed 70-szereséig számít, az e fölött levő lakosok értéke minden esetben nulla. gy.k.: 200 hekin 14.000 embered lehet max, ami beleszamit a pontjaidba, ami 2800 pont. Ha huszonharommmillio katonat fokozol, akkor is ennyi pontot ernek maximum az embereid. |
Quote:
Azt azért hozzátehetted volna, mennyi az a heki? |
Quote:
Fokozasi maximum: (hekiszam*70-nepesseg)/5 |
sokat gondolkoztam rajta, de nem gondoltam át viszont csak így merem leirni.. az 5let érzem, hogy jó :) vagyis inkább megoldás.. a házakon tulcsordulo emberek ne szamitsanak bele a pontértékbe.. ha valaki javasolt már ilyet akkor azt támogatom, ha nem mondtak meg ennyire drasztikusan akkor igy ebben a formaban javaslom.. ezzel tobb dolog is elkerulheto..pl a full barakkos ork.. a -ban.. meg amugy is..
ehez kapcsolodoan.. az emberek akiknek nincs hol lakni egyben azonnal hagyjak el az orszagot.. ezeket kulon vitassuk meg. mert kulon meg ertelmeset is ki lehet hozni beloluk.. játéktecnikailag megmagyrazva.. azaz vilagszemleletbol: azok az emberek akiknek nincs hol lakni nem is akar orszagodba maradni ezert egybol szedi a satorfajat es jobb videk utan nez... azok az emberek akiknek nincs hol lakni nem novelik orszagod nagysagat, lakossaganak nagysagat hiszen ok csak "atvonulnak orszagodon" oylanok mint amikor egy nep keresztulhalad egy orszagon.. ha mondjuk a romanok megindulnanak ausztriaba amig keresztulvonulnak magyarorszagon nem hiszem hogy novelik orszagunk nagysagat oregbitik hirnevet vagy akarcsak harcolnanak ertunk.. remélem értitek mit magyarazok, ha nem akkor kifejtem pontosabban.. |
Quote:
Szerintem ehelyett inkább maradjon lehetőség a 0 hekis ütésre. Ezzel annyira felborítod a teljes játékot, hogy... pff... ehh:) |
All times are GMT +1. The time now is 15:47. |