![]() |
Quote:
200hekin miért kéne fokozni 246 hekire??? az ott 2körös!!! de arányaiban ugyanannyi a területük aránya, mint egy 20000heki és egy 24600hekis között csak elöbbinél ez 2k pont, az utobbinál meg 200k... ha bejön a malusz, akkor a rendben hogy nem fognak 200k pontnyit-t fokozni, mert 0-át visznek, de akkor a 200hekis is 0-át visz a 246hekistől. Ezért kell bonyolitani a területes képletet, hogy alul ne legyen vele gond, vagy ezért kell egyéb megoldáson gondolkodni. |
Nagyon vigyázzunk ezzel a területarányossággal.
Buktatói: 1, nyugodtan szétbonthatom magam, hisz a mellettem lévőknél sokkal nagyobb lévén nem kell tartanom. (ha 10% kül 0 hekit eredményez) 2, a mostani A-s listában hatalmas szakadékok vannak. Ha 10% területkülönbségnél nem lehet földet hozni akkor sok listabeli helyen olyan extrém termelőket lehetne csinálni akitől egyénicsatában akkor se tudsz foglalni, ha nincs barakkja. Persze jön most az a vélemény, hogy akkor le lehet ütni klánnal. Le lehetne, ha nem a császár tollasodna jobban mint a támadó, de ez egy másik topik témája. 3, ha a foglalás egy bizonyos területkülönbségnél (10-15%) 0 lenne akkor az eredményes szembemenetel is elnehezülne, hisz mire megyek szembe már kisebb vagyok 10-15%-kal. Wand ötletét, hogy egy ország csak bizonyos körtávot mozdulhasson körönként, nem tartom jónak. Foglalja el mindenki az értékét. Máris ki tudnám úgy használni, hogy ellehetetlenítsek vele szembemenetelt. Kitámadok, majd süllyedek 20 kört. Jön a körváltás Süllyedek még 5 kört. Hogy támadsz vissza Wand? Ha 25 körre vagyok, te meg csak 20 at tudsz mozdulni? Jön a kv, beütlek, és alám kerülsz 10 körrel. Fokozok 15 környit. Hogy kísérsz vissza? Sehogy, visszafekszik az áldozat aludni, és majd reggel megnézi mekkorát ütöttek rajta. |
sztem jó lenne egy olyan szabályozás mint a mostani, csak nem 1k pontonként hanem mondjuk 50heki területkülönbség jelentene 1%-ot...
ez durván 2,3k pontonként 1% |
Quote:
Quote:
2. most se tudsz foglalni, ha nulla barakkja is van, fokoz 500k-t és máris 0-át viszel Quote:
Quote:
megtámadlak, bármely sűrű mezőnyben úgy, hogy mire észereveszed, hogy 1 körös a sereg, hiába bontasz pont mellém, akkor sem leszel 2 körre. de ettől még nyitott vagyok, mondj bármilyen jó 5letet az irreális ráállások megszüntetésére, és kézséggel elfogadom. |
Quote:
szamitasaim szerint ekkore te kb 545k pontra tudsz lebontani, ha fullosat bontasz. Kv utan ezzel egyutt 4 helyezessel leszel alattam. Ergo: siman oda tudok bontani. (azert azt tegyuk fel, hogy nem 0ra bontasz, mert akkor pl a sereged se megy be) :) Amit te mondasz wand, gondolom arra gondolsz, hogy ugy kibontasz, hogy mar nem a pontkulonbseg, hanem a koztetek levo orszagok szama adjon plussz kort, csak suru mezonyben lehet megcsinalni. Vagy esetleg vmi masrol beszelsz? ps: atolvasva, a barmely suru mezony nem egyertelmu. Ha ugy gondoltad, hogy barmelyik olyan mezonyben, ami suru, akkor igazad van. Ha ugy, hogy olyan mezonyben, ami barmilyen suru ( ergo: ritka is lehet), akkor meg nem tudom, mire gondolsz. DE: a 0 hekis utesek nem suru mezonyben tortennek, szerintem. :) |
Quote:
eddig azt hittem azért kb világosan fogalmazok :) ha azt írom, hogy sűrű, akkor minden bizonnyal nem arra gondolok, hogy ritka. ha azt írom valamire, hogy fekete, akkor biztos nem úgy gondolom, hogy fehér. ON: Quote:
de ettől belátom, hogy ez a része nem jó ötlet. |
Quote:
Ahol most a nulla hekis ütések végbemennek ott a 30% is sokat jelent, gondolom. |
Quote:
|
Ezzel a témával lesz előre lépés, ha már a megfontolás alatt állok között nyugszik???
|
kicsit OFF, de a fokozasal kapcsolatos. En nem allok ugy, hogy 100k-t akar bontani, akar fokozni tudjak, viszont duhit, amikor felfokozok 5-6k-t a beutni kivant melle es mivel sokan vannak koztunk, nem leszek hozza ket korre.
Mas meg 100k-t fokoz vagy bont es maris koron belul van. |
All times are GMT +1. The time now is 08:48. |