Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Hódító Kézikönyv (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=59)
-   -   31. Aktuális állapot (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2123)

vityu 04-17-2008 11:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 170204)
Egyszer jó volt a helyesírásom, de azóta a neten már a hírújságokból is csak a rosszat látom, úgyhogy ma már nem mernék olyat mondani, hogy jó helyesíró vagyok. :( Túl sok a negatív behatás.

Én is így vagyk vele. Még a magyar érettségimet hibátlanra írtam, ma viszont már nem tom, hogy menne-e egyáltalán 10-20hiba alatt. ez a net nagyon rossz hatással van, csak azzal lehet kompenzálni, ha olvasol is kicsit, rendes jó minőségű könyvet.

Az evvel, evval az én fülemet is zavarja. Mert az elvileg ez+vel az+val, és elvileg a val-, vel- mindig hasonul az előtte lévő mássalhangzóhoz.
Mert hogy is hangzana a pultossal helyett pultovval...furi

[HTPA]GeeForce 04-17-2008 12:04

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 170210)
Lehetséges.. nagyon egyedül maradtam evvel a véleménnyel. :p
De nekem akkor is irtó bénán hangzik a "hosszútávú bérlő". Legfeljebb 'bérlő hosszú távra'. Mert ez így majdnem olyan, mintha azt mondanám: 'széparcú bérlő'. Vagy akár 'kíváncsikedvű hódítós'. :D

Teljesen egyet kellene értenem ezzel, amennyiben az arc vagy a kedv az ugyanúgy átvétten értelmezhető lenne, mint a táv.

Hiszen a táv, mint olyan lehet hosszúság neve (pl centiméter, kilóméter, stb), de lehet időben is értendő. Az időt viszont nem lehet ilyen szinten értelmezni.

Tehát a hosszútávú bérlő megállja a helyét, míg a kíváncsikedvű hódítós nem. :)

És ezt a FireFox is így tudja, mivel a hosszútávú szót nem húzza alá, a kíváncsikedvű szót meg jó vastagon bepirosítja, hogy á-á-á, ez nagyon nem jól vala leírva. :D

[HTPA]GeeForce 04-17-2008 12:07

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 170215)
Én is így vagyk vele. Még a magyar érettségimet hibátlanra írtam, ma viszont már nem tom, hogy menne-e egyáltalán 10-20hiba alatt. ez a net nagyon rossz hatással van, csak azzal lehet kompenzálni, ha olvasol is kicsit, rendes jó minőségű könyvet.

Az evvel, evval az én fülemet is zavarja. Mert az elvileg ez+vel az+val, és elvileg a val-, vel- mindig hasonul az előtte lévő mássalhangzóhoz.
Mert hogy is hangzana a pultossal helyett pultovval...furi

Na ez szerintem minden magyar állampolgárnak bántaná a fülét, aki elvégzett legalább 4 általános osztályt. :D:D
Bevallom, életemben nem hallottam azt, hogy " evval ". :D

(Vagy avval-t akartál írni, csak félrement? Ebben az esetben sorry!)

vityu 04-17-2008 12:22

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 170220)
Na ez szerintem minden magyar állampolgárnak bántaná a fülét, aki elvégzett legalább 4 általános osztályt. :D:D
Bevallom, életemben nem hallottam azt, hogy " evval ". :D

(Vagy avval-t akartál írni, csak félrement? Ebben az esetben sorry!)

Igen, mellé ment :D De már azért sem javítom!:D

[HTPA]GeeForce 04-17-2008 12:35

A kézikönyvet Átfutottam. Igazán remek. Nagyon hasznos lesz!

Ati, egy apró észrevételt szabad tennem?

Akár egy nagyon rövid záró fejezetként is javasolnám a következőt.

Ezt olvastam a kézikönyvben:

"Fontos, hogy ha fogalmad sincs, hogy milyen címmel regisztráltál, akkor ebben nem tudunk segíteni, e-mail
címeket nem adunk ki adatvédelmi okból. Ez mégegy ok arra, hogy ténylegesen a saját címedet használd
."

Ennek a kiküszöbölésére akár ilyen címmel is: "Ország játszhatóvá tétele e-mailcím vesztés esetén"

1/a.
Amennyiben tudod az e-mail címet, amire az országot regisztráltad, de nagyon ritkán nyitod meg, akkor elképzelhető, hogy a szolgáltató tölri az e-mail fiókot, és regisztráció esetén kiadja másnak. (Pl dinnye76@akármi.hu)
Ez esetben az a teendőd, hogy ha tényleg pontosan tudod a címet, akkor ugyanarra a szerverre vissza regisztrálod. (Kicsi a valószínűsége, hogy 'elhappolják' előled a régi címedet.)
Az újra regisztrálást követően nyísd meg a fiókot, és olvasd el a köszöntő leveleket. Általában 1-2 új levéllel nyílik meg a postafiók, vagy a szolgáltató vagy a webmester küld neked egy levelet, hogy üdvözölnek. (Nyilván automatikus levél.)
Ezek elolvasása után újra le tudod kérni a játékon belüli adataidat.
(Ez a módszer a freemail (ingyenes) szolgáltatóknál működik, többek között ilyen szolgáltató a freemail.hu, gmail.hu, hotmail.com, vipmail.hu, citromail.hu, stb stb...)

1/b.
Amennyiben a fenti eset megtörtént, de a címet nem tudod visszaregisztrálni, akkor 2 eset lehetséges:
- Vagy épp akkor törlődik, megnyitni már nem tudod, de még a központi adatbank tárolja a címet, ezért létezőnek veszi, és nem tudod regisztrálni...
- Vagy kiadták már másnak, akinek esetleg megtetszett, és beregisztrálta.
Az első esetben annyit kell tenned, hogy vársz egy kicsit (pár órát) és újra megpróbálod. Engedni fogja. Amennyiben nem engedi, akkor az az e-mail cím létezik.
Ekkor jön be a második eset, hogy más beregisztrálta.
Ez esetben azt tudod tenni, hogy regisztrálsz egy új e-mail címet, és írsz egy levelet a régi címedre, hogy elnézést a zavarásért, de ez a te régi címed volt, és legyen olyan szíves továbbítani neked erre a mostani címedre a hodito.hu-ról érkezett levelet. (Ha mázlid van, az illető nem hódítózik, és továbbküldi. Ha nincs mázlid, akkor hódítózik, és még aljas is, ez pech, mert tudni fogja a belépő kódjaidat. Ez esetben sajnos nagy valószínűséggel az országod / országaid az ő karmai közé kerülnek, mievl ha megváltoztatja a belépőkódjaidat, te soha többé nem fogod tudni lekérni azokat, így nem fogsz tudni belépni a saját roszágodba / országaidba.)

2.
Amennyiben az 1. pont nem oldja meg a problémádat, akkor annyit tehetsz, hogy regisztrálsz egy új e-mail címet, és az országodba belépve a Beállítások menüben kéred, hogy változtassák meg az e-mail címedet az újra. Ez 1 hónapot vesz igénybe. 1 hónap múlva viszont újra biztonságban vagy, a te címeden van az országod, és biztos hogy csak te férhetsz hozzá.
(Annyit még, hogy természetesen ha az 1. pont szerint a régi címedet 'elregisztrálták' előled, akkor is azonnal kérd a címátírást az új, saját kezeléső e-mail fiókod címére! Ez fontos!)
Ezt mindenképpen jó megtenni, mivel az országokat évente egyszer (októberben) azonosítani kell! Működő e-mail cím nélkül erre képtelen leszel, és az országod megáll a fejlődésben, és a következő évi (októberi) azonosításkor az országod végérvényesen törlődik!
(Én már vesztettem így el kb. 60-70 országot, úgyhogy tudom miről beszélek. :()

(Amennyiben ez már szerepel a kézikönyvben, csak én az átfutás miatt nem olvastam ezt a részt, elnézést!)
Nos, ennyit szerettem volna hozzátenni még a kézikönyvhöz. Ez új, és régi játékosok, 'normálosok', és 'anarchosok' ilyen jellegű problémáira is megoldást nyújt, és amikor régebben felmerült ez a téma, meglepett, hogy sokan nem ismerik ezeket a lehetőségeket.

Ati 04-17-2008 13:05

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 170215)

A probléma az, hogy könyveknél is ugyanilyen ramaty a helyzet, azok is tele vannak elgépelésekkel, hibákkal. :(

Na mindegy, ne offoljuk ennék jobban szét a témát... :D

Tehát akkor helyesírás vesézgetése is jöhet, de ezen felül van-e bármi észrevétel? Hiányzik-e valami téma szerintetek, amire mindenképp ki kellene térni?

Ati 04-17-2008 13:31

Gee: hát, nem tudom... Nem vagyok benne biztos, hogy arra kellene ösztönözni bárkit is, hogy ne a valós címét adja meg,hanem regisztráljon valahol egy freemail címet, amit aztán ha elveszít, akkor esetleg visszakap később. Szerintem mindenki azt a címét használja, ami a tényleges valós címe.

Burning 04-17-2008 16:14

Először is mindenkinek hello, mert évezredek óta nem jártam itt (hagytam az embereket kicsit regenerálódni:D). Örülök, hogy elkészült a kézikönyv, és hallom haladunk a 7-es verzió fele...grat a Hódítónak;)
Természetesen nagyon örülök, hogy tudtam olyat írni ami bekerülhetett.
Hiba, amit csak így nagyon gyors átfutásban láttam: 2. Stratégia első sor végén az van, hogy "csal íjásszal" (az én részemben). A 7.3 résznél amit Vale írt nem Valezius, hanem Velezius van írva. 7.5 a bányászatnál az van, hogy "sokszor bontanunk kell, kell a helyhiány miatt" (az én részemben).
Gratsz mindenkinek akinek került be írása, különösen Valeziusnak, mert rengeteg minden bekerült tőle és Arthúrnak, mert tőle tényleg nagyon összeszedett és jó írásokat láttam;):rolleyes:

Xeper 04-17-2008 17:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 170236)
Tehát akkor helyesírás vesézgetése is jöhet, de ezen felül van-e bármi észrevétel? Hiányzik-e valami téma szerintetek, amire mindenképp ki kellene térni?

Nem tudom hogy csak én hiányolom, de én nem találkoztam annak leírásával, hogy a 3 fegyvernem hogy különül el. Szépen ki van fejtve hogy hogyan kell támadni egyikkel másikkal, de szerintem nem nyilvánvaló, hogy egy országban nem lehet mind3 irányból jó (leszámítva talán Életfa egy rövid felvezetésének zárójeles megjegyzését), illetve hogy mire számíthat ellenfelek szintjén. Értem ez alatta azt, hogy egy tipikus hadi/toli/vari felállású ország támadóereje mekkora, milyen felállással nagy vonalakban (pl tolis 30% kocsma, 15+15% barakk/torony, 20% templom(8% emberrel) -tipikusan ember, félelf, elf, varis 30% templommal 16/16% barakk/toronnyal, vagy 32% barakknyi elittel tipikusan óriás(többi faj öngyilkosság), sereges 55% barakknyi elit óriással, 50% barakknyi elit gnómmal, vagy kb 40% barakknyi ló mindkettőből, tipikusan óriás, gnóm ork (esetleg hullát megemlíteni)...), erre már lehet számolni egy védőt, kiértékelve, hogy mire jó az adott védőértékem... hiszen az alapstratégiák között az agresszív támadó stratégia nem csak seregessel létezik.
Részletesen kifejteni sajnos nincsen időm, remélem lesz valaki aki egyetért velem, és ír egy maradandót a kézikönyv számára ezekről :)

Pepa 04-17-2008 17:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 170131)
Új verzió ugyanott, ahol az előző:

http://forum.hodito.hu/download/Hodi..._kezikonyv.pdf

Nekem sehogysen akarja megnyitni.

All times are GMT +1. The time now is 11:25.