![]() |
Quote:
de jól belőtt számokkal ez talán nem is olyan nagy gond. ráadásul a keresztbe menő álltalában mehet több sereggel is. és különben is inkább az agresszorokat díjazzuk :) |
Az előző javaslatomat szépen megbuktattam.
Az előző javaslatommal megpróbáltam kiszámolni, hogy a maximális menekülés esetén hol éri el a malusz a 100%-ot, de erre egy negatív szám jött ki, ami nagyon meglepett! A további elemzés során kiderült, hogy az elérhető, legnagyobb malusz (az ország alap állapotához képest) kb. 30%, ez pedig azt jelenti, hogy nem éri meg így csökkenteni az ellenfél zsákmányát. Ez pedig a ló másik oldala. Emiatt egy új képletet dolgoztam ki: maximum(négyzetgyök[célpont ország területe*1000]; 1000) - az így kiszámolt pontmennyiség-különbség jelenti 1%-os (nem százalékpontos) csökkenését a zsákmánynak. A képlet hatása: Alap ország definiálása: 20% házzal rendelkezik, valamint 30% lakáshelyzeti tekivel. Ez alapján, az ország minden egyes hekije 47,6 pontot ér, a menekülés során további 11,4-et szedhet össze. Az összehasonlítás során, a támadó ország pontértéke megyegyezik az alap ország alap (nem menekülési) pontértékével. 1000 hekiig nincs változás. 1000 hekin a menekülő országnak a meneküléshez 57.000 katonát kell fokoznia, ezzel 11,4%-kal csökkentve a veszteséget. 3.600 hekin (top30% határ környéke jelenleg) meneküléshez kell bő 200e katona, maximálisan 21,63%-os veszteség-csökkenést érve el. 30.000 heki (az A jelenlegi topja ekörül van): a meneküléshez kell 1,71mó katona, az eredménye 62,44%. (Valamint, a mostani áron 17md arany is kell a dologhoz, ha a piacról veszi a katonákat!) És végül: a nullázási határ 77e hektárnál van, innentől lehet elérni a 0-ás veszteséget, de ehhez ~4,4mó katona fokozása szükséges. (És ezt is csak két klán teheti meg.) |
Quote:
Csak szólok, ez egy játék, itt emberek is vannak, nem kizárólag matematikusok. Mivel baromira bonyolult, ráadásul első ránézésre nem is túl jó, nem támogatom ezt a verziót. |
Ebben a képletben sehol nem szerepel országok méretbeli különbsége, eltávolodás, stb... és itt is van egy méretbeli maximum, ahol tetőzik az egész. Őszintén szólva nem értem mit értesz pontmennyiség-különbség alatt, és hogy ezáltal hogyan működik a képleted, ezért nem is sikerült alkalmaznom -pedig nem állok hadilábon a matekkal. :)
Összességében valahogy sántít az egész. (természetesen jobbat én sem tudok, de ez szerintem nem jó megoldás) |
Ez tipikus. Mármint, hogy nem értik, amit leírtam! :o :D (Ezt az én hibámnak véve.) Akkor hát kiemelem a lényeget, és megpróbálom rendesen megfogalmazni.
A jelenlegi 'szabály' szerint, katonai támadás esetén a megtámadott, és a támadó ország közötti, minden 1000 pont különbség csökkenti a (sikeres) támadás eredményét 1%-kal, így egy 100.000 pontos különbség után, a sikeres beverés ellenéra a zsákmány 0. A javaslatom szerint, az 1%-os hatáscsökkenéshez szükséges pontkülönbséget a következő képlettel kellene kiszámolni: maximum(négyzetgyök[célpont ország területe*1000]; 1000) |
Quote:
maradjunk már az egyzserű megoldásoknál! Quote:
ezzel a probléma meg is van oldva, márcsak az irreális ráállásokat kell megoldani. bár Monro tényleges terület arányos fogallásánál, asszem igazságosabb feltételt találni úgyse lehet. |
Quote:
(sztem az 50 heki min különbség kell az 5.szint miatt) |
Ha a foglalás terület alapú lesz, akkor nyugodtan lehet 0 hekis ütés is, hiszen támadás elől elmenekülni bontással vagy fokozással nem lehet, a támadó meg számoljon azzal, hogy bizonyos földkülönbség esetén semmit sem hoz.
|
Quote:
|
Quote:
terület arányos foglalás? benne van a nevében: 900 hekis ori kontra 1000 hekis ori = a foglalás mértéke 90%. (A ország területe / B ország területe) már csak az irreális távról való ráállást kéne megoldani. miközben olvasok ilyen hülyeségeket (bocs Élet), hogy: Quote:
hogy elkerülje 70 hektár leütését? bocs nem elkerülje, hanem lecsökkentse 60ra? ez vicc?:D vagy: Quote:
megkéne végre érteni, hogy a fokozás, ráállás 500k-ig prímán működik, semmi gond vele. a probléma csak a nagyobb országoknál jelentkezik, mert a kis %-ok is már irreálissan nagyok az egész ráállásos témát meglehetne annyival oldani, hogy kikötjük, egy ori adott körben max 20 környi távolságot mozdulhat el a pontlistában. (vagy: 10,30,50 ) |
All times are GMT +1. The time now is 19:42. |