| 
				 szekely viccek 
 Vágja a fát a székely az erdőn, amikor jön a sógora a hirrel, hogy meghalt a székely anyósa. Az nem szól egy szót sem, csak nagyot pök a tenyerébe és még nagyobb erővel vágja a fát.- No, hallod, Ábris, meghalt a mama, gyere haza - adja tudtára még egyszer.
 - Várjál sógor, előbb a munka aztán a szórakozás...
 Két székely télen megy az erdőre fát vágni. A kettő két különböző irányba megy, mire az egyik a másiknak:
 - Gyere komám, mert fogtam egy medvét.
 Ere a másik:
 - Akkor hozd ide.
 Az előző:
 - Igen de az istennek sem akar elengedni.
 A székely a kecskéjével utazni akar, de a kecskét nem engedélyezik, hogy vonatra tegye. Ezért elhatározza, hogy a vonat után köti.
 Utazás közben aztán a kecskét a kilengéstől hol a vonat egyik felén látja, hol a másik felén.
 Ezért elhatározza, hogy előre megy a mozdonyvezetőhöz. Előre is megy, és mondja neki:
 - Uram, vagy menjen gyorsabban, vagy álljon meg, mert a kecském előzni akar.
 Megy a székely a fiával horgászni. Kieveznek a csónakkal, belógatják a csalit, majd leülnek. Egy félóra múlva megkérdi a gyerek:
 - Édesapám, miért lebeg a csónak a víz tetején?
 - Azt én nem tudom - mondja az öreg.
 Eltelik egy újabb félóra.
 - Édesapám, a halak hogyan tudnak levegőt venni a víz alatt? - kérdi ismét a gyerek.
 - Hát azt én nem tudom - feleli az öreg.
 Kis idő múlva:
 - Édesapám, miért kék az ég? - kérdi a gyerek.
 - Azt nem tudom - mondja újra az öreg.
 - És édesapám, nem baj, hogy ilyen sokat kérdezek?
 - Nem baj fiam, ha nem kérdezel, akkor nem is okosodsz!
 A székely fiú hazatér régen nem látott családjához. Belép az ajtón és látja, hogy ott fekszik az anyja vérbe fagyva. Bemegy a hálószobába és látja, hogy húga szétmarcangolva fekszik az ágyon. Bemegy a nappaliba és ott ül az apja egy vágással az arcán. Megkérdezi tőle:
 - Mi történt, apám?
 - Bejött egy medve és széttépte anyádat és húgodat, engem csak megkapott.
 - És nem fáj?
 - Csak ha nevetek.
 A székely ezermester góbé, aki ugye mindenhez ért, kimegy Magyarországra dolgozni és többek közt elmegy a kupiba.
 Odamegy a "madam"-hoz és azt mondja:
 - Nagyságos asszony, én egy olyan nőcskét szeretnék, aki feketébb a koromnál!!
 A madam gondolkodik egy darabig, aztán előhozat egy nigériai néger nőt.
 Az öreg székellyel fel is mennek a szobára. Kérdezi a "nőcske":
 - Na, bácsi hát hogy szeretné?
 - Egyelőre kedves hölgyem, vetkőzzon le és dőljön egy kicsikét előre! - mondja az öreg székely.
 A lány hipp-hopp le is vetkőzik, egy kicsit előre dől, ahogy az öreg székely kérte.
 Mustrálgatja az öreg hátulról, lehajol, feláll, hümmög magában, aztán egyszer megszólal:
 - Na, kedves hölgyem, felöltözhet!
 - Hát ennyi volt? - borul ki a lány - semmi aktus, semmi szex????
 - Ennyi, mert engem egyelőre csak az érdekelt hogy a fekete padlócsempe a rózsaszínű fugával hogy talál!!!
 Egy székely nincs megelégedve a főnökével, és felmegy hozzá nagy felháborodva hogy megmondja, ő másképp látja a dolgokat.
 Felmegy hozzá és nagy mérgesen beront. Elkezd ordítani és elkezdi csapkodni az asztalt.
 A főnök jámbor ember, nem olyan vérmérsékletű, mint a székely, próbálja csitítani:
 - Ne ordítson úgy ember és ne verje az asztalt, a pefele feljön!
 A székely oda se figyel, csak rávágja:
 - Jöjjön fel! Én neki is megmondom!

|