|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
01-02-2007, 14:26
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
1/A vari-toliakciók
Az A csoportban a hadis országok maluszt kapnak olyan támadás esetén, ahol a klánok között nagy a taglétszám különbség. Illő, hogy ua. a malusz a tolvaj, és varázslóakciókra is vonatkozzon
|
01-02-2007, 17:20
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by NorB
Az A csoportban a hadis országok maluszt kapnak olyan támadás esetén, ahol a klánok között nagy a taglétszám különbség. Illő, hogy ua. a malusz a tolvaj, és varázslóakciókra is vonatkozzon
|
Jogos, támogatom, viszont én ezt az egész védelmi rendszert kicsit átdolgoznám.
Nekem nagyobb problémám az, hogy az 1 vs 3 tagú közötti egyéni akciókra is ugyanakkora a malusz, mintha 8 vs 10 tagúak támadják egymást...
Én értem mire van ez bevezetve, hiszen az 1 tagúnak mindent magának kell csinálnia, szemben mondjuk egy 3 tagúval, ahol már lehet kicsit speckózni magad...
Node egy 8 tagúnál nincs már ilyen gond, legalábbis nem ugyanakkora a differencia...
Ezzel kéne valamit csinálni... Szerintem...
Tehát ha én 5 tagúban vagyok, akkor egyértelmű, hogy ne tudjak nagy hekit elvenni az 1 tagú klánban lévőtől. Node egy 10 tagú klánban lévő csóka ne akkora malusszal menjen egy 6 tagúval szemben pls!
|
01-02-2007, 17:44
|
Senior Member
|
|
|
|
Szerintem A-ban az egész toli-vari hatékonyságot újra kellene gondolni. Van egyrészt amit Norb mondott, hogy ő elhoz az ellentől 20 hekit, az meg röhögve renget rajta 200-at egy nekifutásra.
Kisbérnek szintén igaza van, egy 10 vs 6 fős kláncsatában nincs akkora különbség mint egy 5 vs 1 fős klánnál. Mondjuk ezzel a sereges rendszerrel én a magam részéről elégedett vagyok.
|
01-03-2007, 10:41
|
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by NorB
|
Nagyon nagy problémája a jelenlegi 1A-nak ez. Simán szét lehet szedni egy kislétszámú klántagot anélkül, hogy bármilyen veszélyt jelentene az agresszorra nézve. Jelenleg nincs komoly ötletem a megoldásra, de ez a maluszos dolog nekem nem tetszik se toli-varira se seregre.
Sztem ez zsákutca, nem védi a kisebb klánok tagjait hanem sújtja. Letúrják tolival varival az orit aztán beverik párszor sereggel majd ha leszabiz a kisklán rámennek a klánból kiváló tagok szövetségi szinten. Ez nem jó így.
|
01-03-2007, 10:44
|
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Jelenleg nincs komoly ötletem a megoldásra, de ez a maluszos dolog nekem nem tetszik se toli-varira se seregre.
Sztem ez zsákutca, nem védi a kisebb klánok tagjait hanem sújtja. Letúrják tolival varival az orit aztán beverik párszor sereggel majd ha leszabiz a kisklán rámennek a klánból kiváló tagok szövetségi szinten. Ez nem jó így.
|
Mégis van egy megoldási alternatívám egy másik topicban erre.
Lásd --> Támadás részklánokkal. Ezzel lenne esély egy sereges orikból álló kisklánnak a válaszcsapásra.
|
01-03-2007, 20:17
|
|
Member
|
|
|
|
Nekem egyáltalán nem tetszik, hogy malusz van az egyéni támadásra a klánlétszám különbség alapján.
Evvel nem nagyon védjük a kis létszámú klánokat a nagy létszámú klánokkal szemben, hiszen a malusz a kis létszámú klánokra is vonatkozik.
Az se lenne jó, ha a kislétszámú klánok nem kapnának maluszt, hiszen igazságtalan lenne, ha egy ütésváltásnál a kislétszámú tag sokkal többet vinne.
Szóval én ezt a maluszt eltörölném. Így
-ösztönözve lennének arra az országok, hogy nagyobb létszámú klánba legyenek
-a Norb által felvetett probléma is megoldódna.
|
01-03-2007, 20:50
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Nekem egyáltalán nem tetszik, hogy malusz van az egyéni támadásra a klánlétszám különbség alapján.
Evvel nem nagyon védjük a kis létszámú klánokat a nagy létszámú klánokkal szemben, hiszen a malusz a kis létszámú klánokra is vonatkozik.
Az se lenne jó, ha a kislétszámú klánok nem kapnának maluszt, hiszen igazságtalan lenne, ha egy ütésváltásnál a kislétszámú tag sokkal többet vinne.
Szóval én ezt a maluszt eltörölném. Így
-ösztönözve lennének arra az országok, hogy nagyobb létszámú klánba legyenek
-a Norb által felvetett probléma is megoldódna.
|
A klánlétszámkülönbség és a nagyorik szabálya együtt felesleges szerintem is. Úgy gondolom azért lett a létszámkülönbség bevezetve, hogy egy 10k hekis egyszemélyes hadiklán ne gyalogoljon keresztül megerőltetés nélkül egy 5 fős, 2k hekis orik alkotta klánon. Viszont a nagyorik szabálya ezt a problémát szépen megoldja, azaz jobban belegondolva nem hiányozna a létszám miatti malus...
|
01-03-2007, 21:36
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
A klánlétszámkülönbség és a nagyorik szabálya együtt felesleges szerintem is. Úgy gondolom azért lett a létszámkülönbség bevezetve, hogy egy 10k hekis egyszemélyes hadiklán ne gyalogoljon keresztül megerőltetés nélkül egy 5 fős, 2k hekis orik alkotta klánon. Viszont a nagyorik szabálya ezt a problémát szépen megoldja, azaz jobban belegondolva nem hiányozna a létszám miatti malus...
|
Én úgy emlékszem, hogy a létszámkülönbség malusz az 1A kezdete óta létezik. Az egyszemélyes klán sokkal később lett bevezetve. Az egyszemélyes klán bevezetése után alakultak az 1 fős hadiklánok és verték szét a nagyobb létszámú klánokat JKSZ gyanús anyaklán segítséggel. Ekkor hosszú vita után lett bevezetve a nagyori szabály.
|
01-03-2007, 23:06
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Nagyon nagy problémája a jelenlegi 1A-nak ez. Simán szét lehet szedni egy kislétszámú klántagot anélkül, hogy bármilyen veszélyt jelentene az agresszorra nézve. Jelenleg nincs komoly ötletem a megoldásra, de ez a maluszos dolog nekem nem tetszik se toli-varira se seregre.
|
lehet, hogy van ilyen, de a gyakorlatban az ellenkezője a gyakori
a kisklán tagja jellemzően elf, gnóm, vagy óriás rengeti, vagy tolizza a nagyobb klán ütésre specializált oriját, aki ha visszaüt, nem hoz semmit
mindkét dologra megoldás, ha a toli-variakciókra maluszt kap az illető, méghozzá ha a taglétszámkülönbség legalább 5-6, akkor már nagy mértékben
|
01-03-2007, 23:10
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Én úgy emlékszem, hogy a létszámkülönbség malusz az 1A kezdete óta létezik. Az egyszemélyes klán sokkal később lett bevezetve. Az egyszemélyes klán bevezetése után alakultak az 1 fős hadiklánok és verték szét a nagyobb létszámú klánokat JKSZ gyanús anyaklán segítséggel. Ekkor hosszú vita után lett bevezetve a nagyori szabály.
|
off: pontosabban újra bevezetve, ugyanis a legelején is volt egyszemélyes klán, ezt ki is használta valaki (úgy emlékszem Galagonya volt a neve), utána lett bevezetve, hogy csak 3 fő és feletti klán klántámadhat.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|