|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Mi a véleményed a játékbeli(!!!) adóról?
|
Változtatni kellene rajta.
|
|
28 |
43.75% |
Jó ez így.
|
|
21 |
32.81% |
Nekem midegy.
|
|
11 |
17.19% |
Nem is kéne adó! (Tehát változtatni kéne rajta...)
|
|
4 |
6.25% |
01-19-2007, 17:43
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Adó
Nem tudom, nektek mi a véleményetek a játékbeli adóról, de szerintem amit most be tud tölteni, az semmi. Ehhez hozzátartozik a gazdasági tekercsek haszontalansága is. Megnéztem, ha gnómmal 25%-ra rakom az adót, és 55%-on vannak a tekercseim, akkor a tekercskopás miatt többet bukok az adón, mint amit nyerek. A morálról nem is beszélve. Szóval inkább marad a 0% adó, meg a 0% tekercs. Szerintem ki kéne erre is találni valamit, mint a drágakőre. Ha rosszul látom nyugodtan ugassatok le.
|
01-19-2007, 17:46
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
szerintem igazad van. meg lehetne emelni a lakosok keresetét, régen pénz volt az adó is, de mostmár annyit se ér mint a drágakő ért a régi árán.
|
01-19-2007, 17:54
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Én megvagyok nélküle is, de szerintem is valahogy kéne a gazdasági tekercsek hasznosságát növelni.
Én az ipari tekercseknek se látom sok hasznát, azt inkább kicserélném valamivel,
de ez nem a témához jön
|
01-19-2007, 18:11
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Belegondolva ebbe a tekercses dologban van valami, hogy a kopás miatt nagyon sok a veszteség, viszont szerintem az adó azért jó arra hagy pl fedezze a katonák zsoldjának nagyrészét, ha véletlenül túl sok pénzt költesz akkor azért legyen egy-két köröd hogy valahonnan keríts egy kicsit még mielőtt nagyon csökenni kezd a morál. És valószínűleg éppen azért ilyen "kevés" az adó hogy az emberek ne eből szerezzék a bevételüket, hanem vagy küzdjenek meg érte (tolizás, hadizás), vagy termeljék meg a nyersanyagot, fegyvert, gabonát stb-t amit eladhatnak.
Mondjuk a tekercses dolog miatt tényleg kéne kezdeni valamit, mivel tényleg hűlyén néz ki így, hogy több a kopás, mint amennyit felhúz az adón
01-19-2007, 18:40
|
|
Member
|
|
|
|
lehetőség
Utánna gondoltam kicsit.
Három dolgot kéne ugye összekapcsolni, ebből kettő egyértelmű: a morál meg a bevétel, ezek mellé viszont még valahogy bele kellene kalkulálni a dologba az adott ország gazdaságát is. Kicsit konkrétabban:
Az adókulcs emelésével csökkenhet a morál, ez visszahat az adófizetésre, meg vannak egyéb káros hatásai. De a bevétel egy ideig nagyobb. Aztán lehetne olyan, hogy minnél gazdagabb egy ország, annál több jönne be neki adóból. DE!!! Beszámíthatna a területének nagysága is, így egy kis területű vagyonos országnak lehetne nagyobb adóbevétele, mint egy nagy szegénynek. Persze az egészet úgy kéne kitalálni, hogy a csoprtok tetején "camp"-előknek ne legyen sok hasznuk belőle.
Eddig kb. ennyi.
Last edited by Meteo; 01-19-2007 at 18:49..
|
01-19-2007, 18:48
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
egyetértek sztem teljesen fölösleges így az adó... meg a gazdasági tekik is kellene valamit vele csinálni. még ha 0% tartom akkor is romlik a morál, de ha meg fel húzom azzal a pénzel semmit nem csinálok.
|
01-19-2007, 18:49
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Meteo
Utánna gondoltam kicsit.
Három dolgot kéne ugye összekapcsolni, ebből kettő egyértelmű: a morál meg a bevétel, ezek mellé viszont még valahogy bele kellene kalkulálni a dologba az adott ország gazdaságát is. Kicsit konkrétabban:
Az adókulcs emelésével csökkenhet a morál, ez visszahat az adófizetésre, meg vannak egyéb káros hatásai. De a bevétel egy ideig nagyobb. Aztán lehetne olyan, hogy minnél gazdagabb egy ország, annál több jönne be neki adóból. DE!!! Beszámíthatna a területének nagysága is, így egy kis területű vagyonos országnak lehetne nagyobb adóbevétele, mint egy nagy szegénynek. Persze az egészet úgy kéne kitalálni, hogy a csoprtok tetején "camp"-előknek ne legyen sok hasznuk belőle.
Eddig kb. ennyi.
|
sztem elég lenne szimplán annyi h a foglalkozott emberek több pénzt adnak be
|
01-19-2007, 18:56
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by dreaman68
sztem elég lenne szimplán annyi h a foglalkozott emberek több pénzt adnak be
|
Nyilván ez lenne a legegyszerűbb, csak gondoltam lehetne még lökni kicsit a dolgon.
|
01-19-2007, 19:02
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by dreaman68
egyetértek sztem teljesen fölösleges így az adó... meg a gazdasági tekik is kellene valamit vele csinálni. még ha 0% tartom akkor is romlik a morál, de ha meg fel húzom azzal a pénzel semmit nem csinálok.
|
ne tartsd nullán, rakj be 19et, az nem kopik tovább, s ad 1% - ot
|
01-19-2007, 19:08
|
Member
|
|
|
|
én teljesen ellenzem ezt, úgy ahogy a drágakő árának a növelését is elleneztem. szerintem egyáltalán nincs szükség további inflációra.
csak abban az esetben támogatom, ha az adó erőteljesebben fogja befolyásolni a lakóssági morált.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|