|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
01-07-2007, 22:30
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Buék 20
A BUÉK 20 az idei első túrám volt, mint a neve is mutatja az új év adta a túra apropóját.
Hajnalok hajnalán akartak egyesek elindulni, ezért 6ra beállítottam az órát, de egy rossz álom megelőzte, úgyhogy hajnali 5kor már fent csiripeltem.
Tettem vettem, időtmulattam, rákészültem az indulásra.
3/4 7kor csörög a telefon, hogy menyjünk már... Hohó, csakhogy én még teljes éjszakai díszben álltam egy fogkefével a kezemben (A készülődés a hátizsák összekészítésénél kifújt.).
Villámgyors öltözés, spuri le és mehettünk is a rajt fele.
Ati leparkolt békésen egy parkolóban, mondván kis séta után ott lesz a rajthely, ami a hűvösvölgyi kisvasótnál volt.
Sétáltunk talán száz métert, mikor kezdett gyanússá válni, hogy rossz helyen vagyunk... vissza az autóhoz, gyerünk tovább... harmadik próbálkozásra meg is találtuk a rajtot.
Bőven időben voltunk így egy fél nevezés megejtése után szépen megreggeliztünk s megvártuk a csipetcsapat 3. illetve 4. tagját Melasz illetve a négylábu Kanga személyében.
Letudtuk a nevezéseket és uccu neki lerohantuk a hegyet.
A lendület KB az első emelkedőig tartott... egy jódarabig tudtuk tartani Melasz tempóját, de aztán ő idomult hozzánk, mikor látta, hogy esélyünk nincs végig az ő tempójában menni.
Az első pont a Hármashatár-Hegyen volt, ismerős környéken, de annak általunk talán kevésbé ismert útjain haladtunk. Menetközben megszabadultam a kabátomtól (Hisz nem tanulva a múlthétből télikabátban indultam.).Van egy útszakasz, amit legnagyobb örömömre kihagytunk.
A pontnál meglepetésként és kisebbféle sokként ért, hogy KB negyed órát álltunk sorba a pecsétért, aminek a végén kezdtem érezni, hogy tulajdonképp tél van.
Kicsit kipihentük magunkat várakozás közben, majd nekiindultunk a túra második szakaszának melynek végét az Apáthy-sziklánál lévő EP. jelentette.
Ennél a sziklánál is megfordultunk már korábban.De most sem vonzott valahogy a gondolat, hogy felmásszak rá, mikor lenéztem a jobb oldalon rájöttem hogy legutóbb mi tartott vissza ettől (Tériszonyosoknak nem ajánlom.).Maga az útszakasz javarészt lejtőkből állt egészes a frissítőpontig, ahol süti és tea várt minket, addig egész így jó tempót mehettünk.
Innen tovább, újra felfele, míg végül az Árpád-kilátó érintésével lértük a második pontot: sorbanállás, pecsételés, gyerünk tovább...
Kicsit késöbb a magam részéről gyors kavicstalanítás.
A harmadik ellenörzőpont valami nevenincs helyen volt... itt jön az a rész, amikor már a feledés homályába merültek egyes események.
Amire emlékszek, az annyi, hogy mentünk... fölfele...
Elértük a pontot, sorbanálltunk, pecsételtettünk, majd mentünk tovább, ki hinné, felfele a nem is olyan messze levő 4.pontig, a Nagy-Hárs-Hegyig, no itt Melasz nem bírt tovább és otthagyott minket, majd a csúcson békésen pakolászva várta a sereghajtókat (őszintén szólva itt kicsit én tartottam fel Atit, ő szerintem ment volna Melasszal, legalábbis még egy darabig.).
Fent kis pihi és a szinttérkép vizslatása után nagy lelkesedésel indultunk tova... innentől szinte már csak lejtő volt elöttünk.
Az utolsó ellenörzőponton szaloncukor, a célban (a sorbanállást követően) pedig főtt virsli és üdítő várt ránk a cél elött olyannyira kényelmes utunk volt, hogy még egy kis futás is belefért, mindenesetre megvétóztam az ötletet, hogy ezt a célig folytassuk.
A nap egyenlege: Egy újabb nagyszrű kis túra részesei voltunk, én személy szerint nagyon élveztem, a szervezés itt is nagyon jó volt, a társaság szintén.
Egyéni egyenleg: Egy esés, ami szerintem nem is számít annak, egy újjabb nagyszerű élmény, egy csepp izomláz és a régi helyén új vizhólyag.
A második olyan túra volt, amin nem sikerült eltévedni, ha a rajt elöttit nem számítjuk.
Végső egyenleg: Jól éreztem magam és köszönöm a szervezőknek és a többieknek, akik mindvégig elviseltek.
Kiegészítés és fotók késöbb by Ati.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
Last edited by Cassandra; 01-07-2007 at 23:04..
|
01-08-2007, 16:56
|
Administrator
|
|
Activity: 5%
Longevity: 100%
|
|
Hogy én írok kiegészítést? Ezt miből gondolod? )))))))
Én inkább csak kis képes beszámolót adok, bár kép elég kevés készült. Egy kicsit majd bele kell húznunk, mert egy ilyen túrűnak a 4 órába simán bele kéne férnie.
Kép már csak azért sincs sok, mert a tojás túra az kb ugyanezen az útvonalon zajlott, csak visszafele, úgyhogy ott található sok-sok kép.
Szép időnk volt egész nap, se eső, se hó, modnjuk napsütés se nagyon, de azért kellemes volt. Ezen a képen pl leginkább csak az időjárás látszik... Háthashatár-hegy panorána a fővárosra, adótoronnyal.
Kilátó a merészebbeknek. Se korlát, se semmi, középen egy rúd, amibe belekapaszkodhatsz, hátha...
Egy kis illúzióromboló jelenet: hajléktalanszállás az erdő közepén. De legalább volt kis feldíszített fenyőfájuk.
Egy térkép, ami kicsit retusálva van, mert sajna sok helyen nem igazán volt jó a gps vétel... ez a túra hosszán is látszik, valahol még így is lemaradt úgty másfél kilométer, pedig igyekeztem a kimaradt szakaszokat a ténylegesen megtett utakra rajzolni...
Egy gyors statisztika, ahol az idő az stilmmel, ezen még faragni kell majd azért... A hossz az hivatalosan 19,9km, az átlagsebesség így már majdnem 4,5km/h, de azért azt az 5-öt el kéne érni egyszer. Bár lehet ahhoz kevesebb hegy kéne... ))))
És végül egy szinttérkép, sajna ezen is látszanak a retusálás kártékony hatásai, nem teljesen pontos.
Összességében egy nagyon jó túra volt, jó szervezéssel, jó ellátással, részletes itinerrel, és még jelvényt is kaptunk a végén, nemcsak kitűzőt.
|
01-16-2007, 23:38
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
hmm...én elaludtam. még sose csináltam ilyet, de elaludtam, és ezért nem voltam. pedig a budai hg egyik legjobb túrája! pl elmegy a kőkapu előtt ha jólemlékszem, ami egy remek mászóhely,és nagyon szép, már ha bemegy az ember alá, kívülről nem igazán látszik, és előtte a sziklákról (bocs nem tom a nevüket) 'le' lehet nézni a hárs-hegyre, meg a jános-hegyre nagyon szép helyek, ráadásul a városban bent.
|
01-16-2007, 23:41
|
Administrator
|
|
Activity: 5%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kancsendzönga
hmm...én elaludtam. még sose csináltam ilyet, de elaludtam, és ezért nem voltam. pedig a budai hg egyik legjobb túrája! pl elmegy a kőkapu előtt ha jólemlékszem, ami egy remek mászóhely,és nagyon szép, már ha bemegy az ember alá, kívülről nem igazán látszik, és előtte a sziklákról (bocs nem tom a nevüket) 'le' lehet nézni a hárs-hegyre, meg a jános-hegyre nagyon szép helyek, ráadásul a városban bent.
|
Tényleg jó kis túra volt. Picit tömeg-túra, de néha az is kell.
|
01-16-2007, 23:52
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kancsendzönga
|
Valóban jó volt.
Nekem ami most nagyon szimpi a Budai-hegyekben lesz és szivesen elmennék rá, az a barkangtól-barlangig...
Szimpatikus a neve, olyan útvonalon megy, amit nem tudunk kívülről, DE a leírás kissé, nagyon foghíjjas... úgyhogy ezt még meg kell nagyon gondolni.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|