A piac megreformálását kezdeményezem
Üdv!
Az legfőbb indokom az, hogy a piac működtetésében „programhibákat” látok amik ha szándékosak a bennfentesek számára nyújthatnak különleges előnyöket.
A legfeltűnőbb „hiba”, hogy az olcsóbb ajánlatom nem jut ki a piacra. Számtalanszor fordult elő hogy árum visszajött miközben eszméletlen drága ajánlat ült kinn fél napon keresztül.
Első ízben, mikor felvetettem a problémát, kaptam egy szűkszavú magyarázatot az áru piacra érkezésével és visszaérkezésének az idejével kapcsolatban, de egyáltalán nem volt meggyőző.
Sőt !
A fölösleges viták elkerülésére kezdjem el naplózni?
Mikor az árulistámban már jelezve van hogy 12 óránál régebbi az ajánlatom akkor nyilvánvaló hogy a piacon kell lennie a cuccnak.
Ha vásárláskor azonnal csattan az áru a raktárban akkor eladáskor miért van várakozási idő és viszont, akkor miért jelenik meg azonnal a piaci listámban az ajánlat?
Mitől függ hogy az árum mennyi idő alatt ér a piacra?
Miért nincs meghatározva a piacra érkezés ideje, mikor minden más művelethez a játékban a számológép elegendő.
Jelezni kéne az áru pontos visszaérkezését is, hogy a játékos fel tudjon rá készülni.
Kezdeményezésem lényege, hogy ha a piac egyik irányban gyors, akkor a másik irányban is az legyen és főként ne ragadhasson be hibás ajánlat.
Már az áru felrakásakor szűrni lehetne a hibás adatokat pl 20bála gabona 5000-ért nyilván elütés.
Mellesleg: a számlák szintaxisa a világon mindenütt
Cikknév mennyiség ár
Miért kell széllel szemben pisilni? És nem is lenne annyi elütés.
Személy szerint egy korrektebb működtetést szívesen látnék. Ahogy olvasgatom a fórumokat, ez sokat javítana a játékostársak hangulatán is.
Hangsúlyozom: nem szeretnék bonyolult körmönfont szabályzást csak a piac gyorsabb és reális működtetését.
Más topicban tettem több javaslatot is a piac színesítésére de elmerült a szógyártásban, ezért most elsősorban a készítők véleményére, volnék kíváncsi.
Ave
|