|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |
12-05-2006, 12:23
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Segítségkérés, asztali DVD-lejátszóval kapcsolatban
A párom kapott szülinapjára egy ORION 4200H típusú DivX-es asztali lejátszót, ezzel kapcsolatban szeretnék Tőletek segítséget kérni.
Néhány DVD-lemeznél a következő hibajelenség fordul elő (az összes lejátszott lemezünk vásárolt, nem másolt):
a 70-80. perctől ugrál a kép, és néha hang is (ez utóbbi különösen egy rock-operánál zavaró). Olyan volt a jelenség, mint amikor a régi bakelitlemezek lejátszásakor ugrik a tű, csak folyamatosan. Ami még inkább bosszantó, hogy van két DVD is (mindkettő ugyanaz: A zongorista), amelyeknél szinte másodpercre ugyannonnan kezdődik a hibás letapogatás. (azért van belőle kettő, mert az elsőt kölcsönbe kaptuk, de a páromnak annyira megtetszett, h egy másikat meg is vettük magunknak)
Először azt hittem, h melegedés a hiba oka, mivel nagyjából ugyanannyi idő eltelte után kezdődött a kép / hang ugrálása, de nem így van, mert rájöttem / kipróbáltam, hogy hosszabb ideig tartó kikapcsolás után, gyorsan előre tekerve, az adott pozíciótól előfordul a hiba.
Már 3-szor volt szervízben emiatt a készülék, cseréltek benne pick-up egységet, javították az MPEG2 részt, beállították / javították a pick-up egységet, de a hiba ugyanúgy előjön.
Volt már valakinek hasonló jellegű tapasztalata? És ha igen, akkor mit lehet tenni, hogy használható legyen a készülék?
Nagyon megköszönném, ha kapnék használható információkat, tanácsokat.
12-05-2006, 12:27
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
es lejatszottad az egesz dvd-t mar masik dvd-ben is? mas tipusuban, mondjuk havernal.
|
12-05-2006, 12:29
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Az az igazság hogy nálunk is volt ilyen hiba és énis a melegedésre gondoltam. A hiba megjelent mind eredetinél mind másoltnál és inkább tényleg csak a vége felé. Nem vicc, mi úgy oldottuk meg hogy egy idő után elmúlt, illetve inkább indet megnéztük gépen
Tehát segíteni nem tudok, de mélységesen együttérzek veled.
|
12-05-2006, 12:33
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
es lejatszottad az egesz dvd-t mar masik dvd-ben is? mas tipusuban, mondjuk havernal.
|
Igen, bár én nem láttam, de azt mondták, hogy ott nem merült fel a probléma.
12-06-2006, 14:47
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Halihóóó!
azt megtudtam, hogy milyen márka, és mit tud a DVD lejátszó, de azt nem, hogy mennyi ideje van meg, és érvényes e még a jótállása... sőőőt ha a szavatossági időn belül van, kérheted a termék kicserélését is! Erről bővebb infót a Ptk 305§-ban találsz...
ciao!
|
12-06-2006, 15:31
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Rózsa
Halihóóó!
azt megtudtam, hogy milyen márka, és mit tud a DVD lejátszó, de azt nem, hogy mennyi ideje van meg, és érvényes e még a jótállása... sőőőt ha a szavatossági időn belül van, kérheted a termék kicserélését is! Erről bővebb infót a Ptk 305§-ban találsz...
ciao!
|
Köszi... Egyébként még nem telt le a jótállás...
|
|
Posting Rules
|