|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
05-09-2007, 16:10
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Elf faj faji sajátosságainak finomítása
Ennek a témának a célja az, hogy az ismert módosítások után átalakult elf-ek áthangolására találjunk egy megvalósítható, és mind az elf-ek, mind ellenfeleik számára megnyugtató megoldást.
Ez a téma nem szeretném hogy veszekedésről, személyeskedésről szólna - erre már van néhány téma -, hanem teret adna egy kreatív vitának, aminek a során egy a többség számára valóban elfogadható megoldás körvonalazódhatna.
Igyekeztem összeszedni azokat a javaslatokat, amik a témában eddig előkerültek, és a következő üzenetben felsorolom őket. Szavazást egyenlőre nem indítok, előbb szeretném ha kicsit kikristályosodnának az életképes javaslatok.
|
05-09-2007, 16:11
|
Member
|
|
|
|
én kilenc "fajta" javaslatot láttam eddig:
- álljunk vissza a 20%-ra maluszok nélkül
- álljunk át 25%-ra maluszok nélkül
- álljunk vissza a 30%-ra maluszok nélkül
- jó ahogy most van
- csökkentsük a maluszokat
- legyen ahogy most van, de adjunk időt
- legyen ahogy most van, de lehessen fajt váltani
- legyen ahogy most van, de ha megtámadnak, a támadóval szemben éljenek a régi elf gyengébb maluszai
- a maluszok mértéke függjön a bebetonozottság mértékétől
|
05-09-2007, 16:12
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by lacqa
én kilenc "fajta" javaslatot láttam eddig:
...[/list]
|
nekem teljesen mindegy melyik változat, együtt tudok élni bármelyikkel
de azért az első hármat, és a negyediket nyugodtan kilőhetjük, az első három nem lesz, az szinte biztos, a negyedik pedig csak kevesek szerint jó...
az 5. volt eddig a legnépszerűbb, és a legegyszerűbb is. ehhez nyilván kell némi tapasztalat, sőt szerintem ezt több lépéses iterációval lehetne jól belőni. nekem nem igazán tetszik. tipikus kompromisszumos megoldás, ami senkinek nem jó igazán...
a következő kettő a probléma kikerülése, nekem nem tetszik egyik sem, mert miért ne próbáljuk meg az elfet minél inkább olyanná tenni, amilyennek azok szeretik, akik most játszanak vele, és akkor maradnának?
erről szól a két utolsó javaslat:
nekem a 8. jobban tetszik, ugyanis az elf megmarad békés offenzív fajnak, aki viszont ha megtámadják, keményen odacsap.
az utolsó javaslat sem rossz, bár itt sok minden függ a százalékoktól. amiért mindenképpen rosszabbnak érzem az az, hogy - kis leegyszerüsítéssel - ha ebben a rendszerben egy elf ártóz, az ellenfél máris tudja, hogy az nincs bebetonozva.
összefoglalva én az 5. és 8. javaslatot érzem életképesnek, esetleg a a kettő kombinációját, de én a 8-as számút erőltetném, mert ez megfelelő mind azoknak akik a bunker mögül ártózó elfeket szeretnék eltüntetni, mind azoknak, akik elfként szeretnék megvédeni magukat.
|
05-09-2007, 16:12
|
Administrator
|
|
Activity: 13%
Longevity: 100%
|
|
Jelenleg ez a téma nem aktuális. Ameddig az összes elf téma a személyeskedésekről szól, és arról, hogy csakazértse olvasok vissza tegnapnál régebbre, bármit írtál is, addig értelmetlen ez a felvetés.
|
05-11-2007, 19:46
|
Administrator
|
|
|
|
Sziasztok!
Azoknak, akik most kapcsolódnak be, kapásból 5 másik témával nyitnék, ide lehet írni mindenfélét:
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1779
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1781
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1784
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1782
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1769
Aki pedig komolyan gondolja az érveléseket, az ebben a topicban maradhat. Előrebocsátom, hogy ez a megbeszélések topic, itt allergiás vagyok a szétoffolásra, úgyhogy akinek ilyen késztetései vannak, az vagy a fenti 5 téma valamelyikében, vagy sehol.
Ha offolásokba fullad a téma, akkor zárom, totál szétoffolt téma van már elég.
Ezek után finomítás terén járható útnak tartom a térkapunyitás kivételét az ártók közül, és a nem konkrétan ártó szándékú akciók átminősítését: meggyőzhető vagyok a felfedés és az emberlopás ilyen mivoltáról.
Ilyen irányban érdemes gondolkodni.
|
05-11-2007, 19:52
|
|
Member
|
|
Activity: 1%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
.....járható útnak tartom a térkapunyitás kivételét az ártók közül, és a nem konkrétan ártó szándékú akciók átminősítését: meggyőzhető vagyok a felfedés és az emberlopás ilyen mivoltáról.
Ilyen irányban érdemes gondolkodni.
|
Átminősítés alatt mit kell érteni? Hogy a felfedés és az emberlopás nem lenne ártónak minősítve? Mert azt ámogatnám. Lényegében ezek önvédelmi akciók offenzív tolik meg betegség esetén.
Ezek szerint a katonai védelemtől függő malusz felejtős?
|
05-11-2007, 19:55
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Artúr
Átminősítés alatt mit kell érteni? Hogy a felfedés és az emberlopás nem lenne ártónak minősítve? Mert azt ámogatnám. Lényegében ezek önvédelmi akciók offenzív tolik meg betegség esetén.
|
Így van, és mint ilyen, nem vonatkozna rájuk a szigorítás, tehát a régen megszokott mennyiségű készültséget vinné a térkapunyitás, a tolvajok felfedése, illetve az emberlopás nem 80%-os, csak 20%-os maluszt kapna. A tolvajok mérgezése varázslat az maradna az ártó varázslatok között, az nem átmeneti, védelmi jellegű akció.
|
05-11-2007, 19:56
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Artúr
Ezek szerint a katonai védelemtől függő malusz felejtős?
|
Erős bonyolításnak érzem, nagyon nehezen számolhatóvá válik tőle minden.
|
05-11-2007, 20:01
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Jó vagy Ati,köszi
Megtennéd,hogy az egyes javaslatokról elmondod a véleményed?
Kíváncsi lennék,hogy a tízesen kívül melyikben látsz 'fantáziát' ...
|
05-11-2007, 20:01
|
Banned
|
|
Longevity: 93%
|
|
köszönjük
az elf szakszerv
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|