|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
02-13-2008, 16:02
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Dreamweaver, honlapkészítés probléma
Nagyon kezdő vagyok a témában, és nincs ötletem,hogy lehetne megvalósítani:
Adott egy oldalon két table (cella, tábla nem tom, hogy híják magyarul )), a felsőben novellacímek lennének felsorolva, rájuk kattintva az alsóban megjelenne a novella. Ezt kellene megvalósítanom valahogy, és legalább irányelvekre lenne szükségem Bármilyen megoldás érdekel(html, php, flash, egyéb )
|
02-13-2008, 16:06
|
Administrator
|
|
Activity: 20%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by It(AZ:))
Adott egy oldalon két table (cella, tábla nem tom, hogy híják magyarul )), a felsőben novellacímek lennének felsorolva, rájuk kattintva az alsóban megjelenne a novella. Ezt kellene megvalósítanom valahogy, és legalább irányelvekre lenne szükségem Bármilyen megoldás érdekel(html, php, flash, egyéb )
|
Legegyszerűbb megoldás: az oldalt oszd 2 fele, 2 frame legyen. Ezt a Dreamweaver tökéletesen kezeli. Állítsd be a méreteket, ahogy szimpatikus.
Fent egy sima html oldal, benne a címek. Mindegyik egy külön file-ra mutasson, és a file-t az alsó frame-ben nyisd meg. Ezt szintén be tudod állítani, hogy hova nyíljon, oda azt a frame nevet írd be, aminek elnevezted az alsót.
Eztán külön fileokba mentsd le a novellákat, olyan néven, amilyen néven hivatkoztál rájuk.
Ez nem lesz szép, mert a novella olvasása közben is ott marad a felső frame, amiben választani lehet. De ez a legegyszerűbb.
Én biztos ennél is egyszerűbben csinálnám: egy oldal a címekkel, és katt után egy teljesen új teljes oldal a novellával.
|
02-13-2008, 16:07
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by It(AZ:))
|
Én a te helyedben nem cifráznám..
Az Ofice World vagy Excel-t választanám és mentés weblapként...
Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya....
Azért alap dolgokkal tisztában kell lenni..Pl.,hogy épül fel egy komplett....
Tudni kéne mik vannak a fejedben:-)
Kezdőként ezek elegek...
Html és kész..
Később lehet cifrázni keverni:-)
De ez már más téma...
|
02-13-2008, 16:10
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Egyszerre írtunk Atival:-)
Persze Ő profi:-)
Nekem hozzá volna kérdésem, hasonló témának kicsi részletében de nem érem el a megszokott módon:-)
|
02-14-2008, 09:04
|
Junior Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Ok,köszönöm mindkettőtöknek, egyelőre akkor valószínű az egyszerű megoldást fogom választani -külön html file-ba mindent-de azért ezt a frame-es dolgot kipróbálom
|
02-14-2008, 22:56
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Lenne itt nekem is egy kérdésem. Egy zenelejátszót szeretnék elhelyezni az egyik oldalamon. Valami miniamp a neve(ha kell, megadom a linkjét). Lényeg, hogy annyit kér, tegyek fel a tárhelyre egy mappát, illetve az általam lejátszani kívánt zeneszámot. Erre fog ő hivatkozni. Még egy aranyos kódkreátor is van hozzá, ami megadja a kódot, amit a forrásban elhelyezve üzembe tudom helyezni a lejátszót. De...
Feltöltöm a mezei kis html fájlom immáron ezzel a miniamppal felturbózva, de az nem jelenik meg, csak egyaranyos fehér paca a helyén. Ha a gépről nyitom meg a hmtl fájlt, akkor meg működik rendesen. Mi lehet a gáz, hogy orvosoljam?
|
02-14-2008, 23:04
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by BeeLord
Lenne itt nekem is egy kérdésem. Egy zenelejátszót szeretnék elhelyezni az egyik oldalamon. Valami miniamp a neve(ha kell, megadom a linkjét). Lényeg, hogy annyit kér, tegyek fel a tárhelyre egy mappát, illetve az általam lejátszani kívánt zeneszámot. Erre fog ő hivatkozni. Még egy aranyos kódkreátor is van hozzá, ami megadja a kódot, amit a forrásban elhelyezve üzembe tudom helyezni a lejátszót. De...
Feltöltöm a mezei kis html fájlom immáron ezzel a miniamppal felturbózva, de az nem jelenik meg, csak egyaranyos fehér paca a helyén. Ha a gépről nyitom meg a hmtl fájlt, akkor meg működik rendesen. Mi lehet a gáz, hogy orvosoljam?
|
Add meg í címet, ahova feltöltötted (ahol elérhető), ránézek a forrásra. Első tipp, hogy C:\Windows\blabla elérési utak vannak benne, ami feltöltve nem létezik.
|
02-14-2008, 23:08
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Add meg í címet, ahova feltöltötted (ahol elérhető), ránézek a forrásra. Első tipp, hogy C:\Windows\blabla elérési utak vannak benne, ami feltöltve nem létezik.
|
Csak webtárhyeles címekre vannak benne hivatkozások.
http://cbfl.uw.hu/baloldalc.html
Közben rájöttem egy csalafintaságra: egy htmlpad nevű programmal dolgozok. Ezzel nyitottam meg a fájlt és másoltam a forrásba a lejátszó kódját, de mikor el akartam menteni, lefagyott. Ezért megnyitottam jegyzettömbbel és azzal mentettem el. Na most... Ha a gépen lévő fájlt explorerrel megnyitom, semmi gáz. De ha ezzel a htmlpad-dal nyitom meg, vagy az explorerrel a netre feltöltött verziót, akkor eltűnik a lejátszó kódjából két sor.
|
02-14-2008, 23:12
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by BeeLord
Csak webtárhyeles címekre vannak benne hivatkozások.
http://cbfl.uw.hu/baloldalc.html
Közben rájöttem egy csalafintaságra: egy htmlpad nevű programmal dolgozok. Ezzel nyitottam meg a fájlt és másoltam a forrásba a lejátszó kódját, de mikor el akartam menteni, lefagyott. Ezért megnyitottam jegyzettömbbel és azzal mentettem el. Na most... Ha a gépen lévő fájlt explorerrel megnyitom, semmi gáz. De ha ezzel a htmlpad-dal nyitom meg, vagy az explorerrel a netre feltöltött verziót, akkor eltűnik a lejátszó kódjából két sor.
|
Ha rákattintok a lejátszásra, akkor nekem elindul a zene.
|
02-14-2008, 23:14
|
Administrator
|
|
|
|
Az "&"-okat célszerű lecserélni "&"-re, de még így is megy.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|