|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |
01-02-2007, 21:25
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
országok távolsága egymástól
üdv mindenkinek,
az a kérdés merült fel bennem (1 éve , hogy vajon mitől függ az egymástól való körtávolság: pontszámtól, vagy helyezéstől? Azon túl h kv-kor aktualizálódik általában.
És ha pontszámtól, akkor ugye elvileg előfordulhat h 2 ori távolsága a föntiből nézve kisebb mint a lentiből?
Mert ha ez mind igaz, akkor azon morfondíroznék (mától), hogy vajon, ha egy vándor ártózni kezd engem látszólag 4 körrel fentebbről, akkor kaphatok-e ilyen üzenetet erről?: "Földeden 36 körig szárazság pusztít! A varázslat fentről érkezett, 2 - 3 kör távolságból." (én nem vagyok vándor)
Szvl ha vki tud választ, ne kíméljen!
|
01-02-2007, 23:10
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Hát annyit tok h bizti a pontszámon múlik a távolság, mert akkor nem lennének 1es helyeken akkora szakadékok egymásmelletti orik közt
Bea Baba (#336994) itt megtaláltok
|
01-03-2007, 09:29
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Elvileg a helyezési száma is befolyásolja valamennyire a távolságot.
|
01-03-2007, 09:44
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Csoportlétszámtol függ
Kevés létszámu csoportban (mondjuk 8-10 fő), 3-4k pontkulonbseg is lehet 4-5 kör.
(viszont hatalmas letszamu csoportban is lehet 3-4k pontkulonbseg több kör)
|
01-03-2007, 12:47
|
|
Member
|
|
|
|
A 3 dolog amit mondtatok, elvileg helyettesítheti is egymás hatását, de számíthat akár külön-külön is.
Jó lenne tudni biztos pontról, ami minden körtávolság számításnál azonos. Meg olyanról is ami biztos nem számít bele, csak elvileg lehetne..
Eddig csak a klántávolságoknál láttam kiírva h ott picit eltérőek a távolságok a szokásostól. Ez azt jelenti, hogy minden más csoportban legyen az normál, az aréna, a hétvégi vagy a párbaj; ugyanazon képlet szerint számítódhat a távolság? Meg tudja ezt vki erősíteni v cáfolni? (én ui még csak normálban játszottam)
|
01-03-2007, 13:15
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
A távolságok 2 tényezőből állnak össze, az értékből és a helyezésből. A helyezés a kör elején rendeződik az érték mindig aktuális. Kör közben is el tudsz kerülni sok-sok körre a környezetedtől, ahogyan eddig.
Ezt Ati írta egyszer. Ennél jobban még nem merültem bele a témába.
|
01-04-2007, 19:18
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
A távolságok 2 tényezőből állnak össze, az értékből és a helyezésből. A helyezés a kör elején rendeződik az érték mindig aktuális. Kör közben is el tudsz kerülni sok-sok körre a környezetedtől, ahogyan eddig.
Ezt Ati írta egyszer. Ennél jobban még nem merültem bele a témába.
|
Vmi hasonló aranyköpést én is őrizgetek, ekkor szerencsére egy árnyalatnyit bőbeszédűbb volt Ati: "A körtávolságot 2 tényező alakítja: a pontlistabeli helyezés, ez csata után nem változik, hiszen pontlistában csak a következő kör elején fog elmozdulni az illető; és az értékkülönbség. Ez csata után azonnal változhat, óriási értékcsökkenbés+a másik oldalról értéknövekedés esetén a két ország távolsága a csata után megváltozik."
Ha az előbbi idézetben erről volt szó, vagy esetleg az az A-ra vonatkozott, akkor okés, de egyébként nem igazán értem h mi módon kerülhetne el egy ori a környezetétől mondjuk a kör 20. percében. De ha vki tudja, az felsötétíthetne erről is..
|
01-04-2007, 19:28
|
Member
|
|
|
|
leírta ati az idézetben.
ha az egyik nagyot ugrik és/vagy a másik nagyot csökken
Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
Elkapom a grabancodat! (#355763) ANARCH
Barrigon (#64904)
Y Ddraig Goch (#428537)
|
01-04-2007, 19:33
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
Ha az előbbi idézetben erről volt szó, vagy esetleg az az A-ra vonatkozott, akkor okés, de egyébként nem igazán értem h mi módon kerülhetne el egy ori a környezetétől mondjuk a kör 20. percében. De ha vki tudja, az felsötétíthetne erről is..
|
Pl lerengetik az országa felét...
Ha nagyon messze kerülsz pontban az aktuális helyedtől, akkor szépen meg lehet figyelni, hogy a leendő helyed körül levő országok még mindig messzebb vannak mint 2 kör, mert a helyezésed még nem az igazi. Tehát a helyezés és az érték együttesen határozzák meg a távolságokat
Pontos számot szerintem csak Ati tud (vagy még ő sem? ) mondani, de láthatóan nem szeretne
01-04-2007, 19:58
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Pl lerengetik az országa felét...
Ha nagyon messze kerülsz pontban az aktuális helyedtől, akkor szépen meg lehet figyelni, hogy a leendő helyed körül levő országok még mindig messzebb vannak mint 2 kör, mert a helyezésed még nem az igazi. Tehát a helyezés és az érték együttesen határozzák meg a távolságokat
|
Az után írtam választ az előbb h lebontottam egy 200 hekis orim 180 épületét és semmi változást nem láttam.. Mondjuk anarchban alig látok el 3 körre - lehet h ez volt a gond, úh majd még próbálkozok.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|