|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |
01-04-2007, 21:54
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Varis ori
Üdv.
Varis orival rendelkezem, 510 hekin 30k varival, védelemmel meg némi tolival is és a problémám az lenne, hogy a katonai morálomat hogyan növelhetném 100%-osra? Úgy vettem észre hogy a 30k varim messzemenően sok, 4/L középmezőnyben, szóval gyakorlatilag mindenkit gond nélkül meggömbözök. Gondoltam nekiállok néhány templomot átépíteni kocsmává, mert most megpróbálok a katonai morálra gyúrni, ami ugye lévén hogy tornyozott íjászokkal rendelkezem hadsereg képpen, közel se verdesi a 100%ot Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy a katonai morálnak mennyire van szerepe a varázslatok sikerességében, szal milyen mértékben befolyásolja azt? Másik kérdésem pedig, hogy elég lesz e az ha csak 500 katonai egység/kocsma arányra rendezkedem be, és lesz e úgy is 100% a katonai morál, vagy ahhoz a 300, esetleg 150fő/kocsma arányokra rendezkedjek be? Előre is köszönöm a segítséget.
|
01-04-2007, 22:15
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
100as katmorálrol sereg nélkül ne nagyon álmodj
szerintem is bőven sok a 30k. sosem értettem minek 30% felett templom a varisnak. én 25% templom, 35-40% barakkot szoktam és az tök jó hadivari és azzal ütögetéssel magas a morál. az ellen tolisának készüjét így is le tudom vinni, gömbözés meg minden nem fullvarira sikerül.
van pár trükk a katmorál javítására. pl. piacra kirakod a varikon kvül minden egységedet, ezzel ugye kevesebb egységed lesz, és a kocsmák miatt megnő az arány.
2. pár körig nem kapnak a srácok zsoldot, így lemegy a katmorálod nagyon, majd felmegy 100-ra, ha adsz nekik. de ezt nem nagyon ajánlom csak végszükségben.
remélem tudtam segíteni
Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
Elkapom a grabancodat! (#355763) ANARCH
Barrigon (#64904)
Y Ddraig Goch (#428537)
Last edited by Grabi; 01-04-2007 at 22:33..
|
01-04-2007, 22:31
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Hüpike
100as katmorálrol sereg nélkül ne nagyon álmodj
szerintem is bőven sok a 30k. sosem értettem minek 30% felett templom a varisnak. én 25% templom, 35-40% barakkot szoktam és az tök jó hadivari és azzal ütögetéssel magas a morál. az ellen tolisának készüjét így is le tudom vinni, gömbözés meg minden nem fullvarira sikerül.
van pár trükk a katmorál javítására. pl. piacra kirakod a varikon kvül minden egységedet, ezzel ugye kevesebb egységed lesz, és a kocsmák miatt megnő az arány.
2. pár körig nem kapnak a srácok zsoldot, így lemegy a katmorálod nagyon, majd felmegy 90% körülire, ha adsz nekik. de ezt nem nagyon ajánlom csak végszükségben.
remélem tudtam segíteni
|
Ez utóbbit javaslom én Neked... Főként azért, mert én nem kockáztatnám meg, hogy nincs az oridban pl vari
Költsd el a pénzed, adó 0-ra. Ha már olyan 70% alatt van a kat. morálod, akkor adó normálisra, és pénz az oriba, hogy legyen a kattancsoknak zsold. Aztán lemegy szépen a kat. morálod olyan 55% környékére, majd onnan elindul felfele, és meg sem áll 100%-ig
Arra viszont figyelj, hogy ez a művelet kb 3 napig tart. Tehát az alatt jóval gyengébb vagy... Viszont utána brutális leszel (legalábbis egy darabig).
Ha a 500 kattancs (figyelj, mert bele kell számolnod a varit, tolit is!!!) / kocsma arányt tartod, akkor olyan 90% felett kell maradnia a morálnak (nekem 95%-ra áll be orkként ha nem csinálok semmit).
Viszont egy varis - gondolom óriás - ne tartson már annyi kocsmát..
Ezt a műveletet a berkekben "morál-lengetésnek" hívják...
|
01-04-2007, 22:37
|
Member
|
|
|
|
Ja, és természetesen számít a kat. morál...
A készültség és a kat. morál számtani közepével gyengíti a varázslóidat (és tolvajaidnál ugyanígy)...
(Csak a katonáknál egyazegyben szorzod a kat. morál 100-adával a harci erőd.)
Tehát ha a varikészültség 70%, a kat. morál 75%, akkor (0,75+0,7)/2 = 0,725 -el kell beszorozni a varázslóerődet.
Ha a készültség 100% a kat. morál 100%, akkor (1+1)/2 = 1-el kell beszorozni
Viszont Neked átlagosan 75%-osnak kell lennie a kat. morálodnak (óriás, kvázi 0 kocsma, no harc).
Tehát a 100%-os kat. morálú orihoz képest nem 25%-al, hanem "csak" 12,5%-al gyengébb a varid. Ami annyira nem vészes még...
De ha lengetni akarsz, hajrá
|
01-05-2007, 04:50
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Ugy tudom ha 5-6% a kocsma akkor is fent marad olyan 90-95% körül a katmorál.
De lengessél. elötte
|
01-05-2007, 07:41
|
|
Member
|
|
|
|
nekem 2% kocsmával is elég sokáig 90%fölött marad,bár én nem lengetek hanem néha támadok 1-2-őt!
|
01-05-2007, 07:43
|
|
Member
|
|
|
|
amúgy ha 510 hekin van 30k varid akkor az a védelmed fantasztikus lehet!!
|
01-05-2007, 07:46
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by taszi
amúgy ha 510 hekin van 30k varid akkor az a védelmed fantasztikus lehet!!
|
pfff honnan tudod hogy nincs-e 5k íjja toronyba védelemnek he lehet full tf-es Ezt így hogy ott se vagy meg nem tudod mondani Amúgy meg nem kell leszólni senkit azért mert nem úgy játszik ahogy te
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|
01-05-2007, 07:50
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dragon,Szamár :))
pfff honnan tudod hogy nincs-e 5k íjja toronyba védelemnek he lehet full tf-es Ezt így hogy ott se vagy meg nem tudod mondani Amúgy meg nem kell leszólni senkit azért mert nem úgy játszik ahogy te
|
És körönként fokoz katonákat hogy menjenek az épületei
01-05-2007, 07:53
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
És körönként fokoz katonákat hogy menjenek az épületei
|
jól van most korán reggel ez jött majd délutén megnézem és röhögök rajta mekkora hülyeséget mondtam
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|