|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |
10-25-2006, 09:06
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Játék lélektan
Sziasztok.
Egyetlen motivációm ennek a topicnak a létrehozására az, hogy megpróbáljak világosan látni vajon milyen lelki okok vezetik azokat a játékostársainkat akik egy nyilvános fórumon, mint ez vagy akár egy játékban, mint a Hód szándékosan vagy csak megszokásból "álneveken" (értsd: nem azon a nicken amin megismerték mások) vagy név nélkül vannak jelen.
Sajnos nem először fordul elő, hogy valakivel privát szeretnék beszélni, mert olyan témában szólít meg ami nem tartozna másra, de nem lehet
Szóval a kérdésem amire választ keresek ennyi:
Milyen lelki folyamatok vezérlik azokat a társainkat akik elrejtik a fórum elől a jelenlétük tényét és/vagy nem hagynak lehetőséget arra, hogy esetleg valaki közvetlenül mások látósugarából kilépve megszólítsa őket?
A jelenleg a fórumokon 9 tag van jelenés ebből 4-nek olvasható a neve Ez is példázza a kérdésem lényegét. Szóval? Vélemények?
|
10-25-2006, 09:51
|
Member
|
|
|
|
Én konkrétan egyről tudok, aki azért vonult a láthatatlanság fátyla mögé, mert egy kedves fórumozó zaklatta az idióta, piszkálódó, kötözködő kérdéseivel....
10-25-2006, 10:05
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Miert, szokott itt vki kotozkodni? :O
10-25-2006, 10:08
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ditke
Én konkrétan egyről tudok, aki azért vonult a láthatatlanság fátyla mögé, mert egy kedves fórumozó zaklatta az idióta, piszkálódó, kötözködő kérdéseivel....
|
Hát igen ez is egyfajta megoldás, bár mióta le lehet "tiltani" bárkit egyénileg így egy picit tulzott reakciónak gondolom, bár ha egy érzékenyebb lelkivilágú valakiről van szó akkor talán érthető, hogy meg akarja gátolni minden hasoló jellegű probléma eshetőségét is egyszer s mindenkorra.
Vajon be lehet e sorolni az ilyen "bujkálókat" bizonyos kategóriákba motivációjuk vagy jellemrajzuk alapján?
|
10-25-2006, 10:09
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
A jelenleg a fórumokon 9 tag van jelenés ebből 4-nek olvasható a neve Ez is példázza a kérdésem lényegét. Szóval? Vélemények?
|
Első ok: senkinek semmi köze ahhoz, hogy mikor van az adott ember online. Ha tudod, akkor ebből simán ki lehet egy idő után találni, hogy a Hódban mikor NINCS bent, és a kényesebb akciókat akkorra időzítheted.
|
10-25-2006, 10:31
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Első ok: senkinek semmi köze ahhoz, hogy mikor van az adott ember online. Ha tudod, akkor ebből simán ki lehet egy idő után találni, hogy a Hódban mikor NINCS bent, és a kényesebb akciókat akkorra időzítheted.
|
Igen ezt is hallottam már ennek ellenére érdekel a többi akinek nem ez a magyarázata. Sőt vannak olyanok is akik valamivel magyarázzák ugyan "bujkálásukat" de cselekedeteikkel és megnyilvánulásaikkal egyértelművé teszik, hogy a magyarázatukkal önmagukat is becsapják talán azért, mert félnek a valódi okokkal szembenézni. Vagy másmiatt nem tudom, de érdekel... ezért is nyitottam ezt a topicot
|
10-25-2006, 12:31
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
En alkalmattan nezek fel a forumra, amikor eppen nincsen mas dolgom.
Ha vegigolvastam a topicocat, reagaltam a dolgokra, innen lelepek, de attol a jatekban meg benne vagyok. (viszont, persze amikor forumon vagyok, akkor a jatekban is benne vagyok, ez nyilvanvalo)
Hogy annak idejen, amikor regiztem egy uj orit, miert nem vallaltam azt, hogy az enyem, es esetlegesen alnevvel irtam ala, errol eltudom mondani a sajat indittatasaimat:
- Tul sok az ismeros a hoditoban, es egyszeruen ugy erzem, neha keptelenseg egy jot harcolni, mivel a jobb jatekosokkal az ember egy adott csoportban jo viszonyban van; mindenki termel 1. vagy 2. szintre es inkabb hanyagolja az ismeroseivel a harcot lentebbi szinteken...(pedig 200 hekin egy-egy szovihaboru annyira sok penzt nem emeszt fel szerintem...); es inkabb megtamadtam anonymkent az ismerosomet, es jatszottunk egy jot anelkul, hogy tudta volna, velem harcol.
- Ha csajnak adod ki magad, akkor lenyegesen keszsegesebben foglalkoznak Veled. (na ez nem en voltam, csak talalkoztam vele)
- Ha uj stilust akartam kiprobalni (pl. egy tolist) akkor inkabb kezdonek adtam ki magamat, hogy hallgassak a szovivezerre es lassam mit tanacsol.
|
10-25-2006, 15:06
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Szecsa
Ha vegigolvastam a topicocat, reagaltam a dolgokra, innen lelepek, de attol a jatekban meg benne vagyok. (viszont, persze amikor forumon vagyok, akkor a jatekban is benne vagyok, ez nyilvanvalo)
Hogy annak idejen, amikor regiztem egy uj orit, miert nem vallaltam azt, hogy az enyem, es esetlegesen alnevvel irtam ala, errol eltudom mondani a sajat indittatasaimat:
- Tul sok az ismeros a hoditoban, es egyszeruen ugy erzem, neha keptelenseg egy jot harcolni, mivel a jobb jatekosokkal az ember egy adott csoportban jo viszonyban van; mindenki termel 1. vagy 2. szintre es inkabb hanyagolja az ismeroseivel a harcot lentebbi szinteken...(pedig 200 hekin egy-egy szovihaboru annyira sok penzt nem emeszt fel szerintem...); es inkabb megtamadtam anonymkent az ismerosomet, es jatszottunk egy jot anelkul, hogy tudta volna, velem harcol.
- Ha csajnak adod ki magad, akkor lenyegesen keszsegesebben foglalkoznak Veled. (na ez nem en voltam, csak talalkoztam vele)
- Ha uj stilust akartam kiprobalni (pl. egy tolist) akkor inkabb kezdonek adtam ki magamat, hogy hallgassak a szovivezerre es lassam mit tanacsol.
|
Igen ezek a dolgok ismerősek Úgy látszik mindenki végigmegy ezeken a dolgokon aki elég régen játszik
|
10-25-2006, 15:24
|
|
Member
|
|
|
|
|
10-25-2006, 15:33
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Szecsa
|
aha, akkor a legjobb ha kezdo csajnak adod ki magad, akinek epp nincs baratja, es van rola egy szep aranyos foto is? :P
|
|
Posting Rules
|