|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
05-28-2010, 21:19
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
CPU kihasználtság
Hello,
megint akadt egy kis problémám. Néhány hete jelentkezett a dolog, miszerint egyenlő ideközönként (olyan 8-10 másodpercenként) valami igen komolyan igénybe veszi a processzorom (ami amúgy sem egy atomerőmű, csak egy mezei 3,x gigás celeron) egy pillanatra. Ez elég bosszantó, ha például videókat nézek, vagy játszok. Van rá mód, hogy kiderítsem melyik program okozza ezt?
|
05-28-2010, 21:25
|
Administrator
|
|
Activity: 7%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by BeeLord
Hello,
megint akadt egy kis problémám. Néhány hete jelentkezett a dolog, miszerint egyenlő ideközönként (olyan 8-10 másodpercenként) valami igen komolyan igénybe veszi a processzorom (ami amúgy sem egy atomerőmű, csak egy mezei 3,x gigás celeron) egy pillanatra. Ez elég bosszantó, ha például videókat nézek, vagy játszok. Van rá mód, hogy kiderítsem melyik program okozza ezt?
|
ctrl+alt+del előhozza a task managert, ott kattints a "cpu" fejlécre, ekkor sorbarendezi a futó programokat cpu használat szerint. A nulla lesz legfelül, úgyhogy kattints rá mégegyszer, hogy a magas cpu arányú legyen fent. Ezután csak figyelned kell a listát.
|
05-28-2010, 21:35
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
ctrl+alt+del előhozza a task managert, ott kattints a "cpu" fejlécre, ekkor sorbarendezi a futó programokat cpu használat szerint. A nulla lesz legfelül, úgyhogy kattints rá mégegyszer, hogy a magas cpu arányú legyen fent. Ezután csak figyelned kell a listát.
|
Nos, az mcshield.exe csinálja ezt, ami a víruskeresőm exéje. A beállítások között olyat találtam, hogy a "maximum archive scan time" 15 másodpercre van belőve. Van értelme ezt variálnom, vagy muszáj új proci után néznem?
|
05-28-2010, 21:55
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by BeeLord
Nos, az mcshield.exe csinálja ezt, ami a víruskeresőm exéje. A beállítások között olyat találtam, hogy a "maximum archive scan time" 15 másodpercre van belőve. Van értelme ezt variálnom, vagy muszáj új proci után néznem?
|
Így név alapján nem hiszem, hogy ez a beállítás kapcsolódna ahhoz, hogy időnként ellenőriz-e valamit. Én az új proci helyett megpróbálkoznék előbb egy másik víruskeresővel, ami esetleg jobban szereti a gépedet.
Nekem is volt már olyan víruskereső, amit kukába kellett dobnom bármilyen jó neve is volt, mert csigává lassult tőle a gépem.
|
05-28-2010, 22:28
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
mcshield.exe a McAfee. Szokott ilyet csinálni
esetleg a helyedbe kiprobálnám az avastot. magánra ingyenes, és nem fogja a gépet
|
The Following 3 Users Say Thank You to richardka For This Useful Post:
|
|
05-29-2010, 09:53
|
Member
|
|
Longevity: 83%
|
|
Quote:
Originally Posted by richardka
esetleg a helyedbe kiprobálnám az avastot. magánra ingyenes, és nem fogja a gépet
|
Én jelenleg is avastot használok. AZ 5-ös verziót nem mertem fölrakni, mert nincs benne VRDB. A 4.8-asban még van, ezért azt használom.
Meg az új tele van ilyen grafikonokkal, meg egyéb hülyeségekkel, amiknek sztem úgy sincs sok haszna.
Rotziel The Soul Reaver (#504659)[2/B]Ha megtámadsz sikítok (#528766)[2/B],Pozitron[5/Q]
|
05-29-2010, 14:21
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
kasperskyt használok, igaz nem ingyenes, de néha nem árt beruházni jó beállításokkal a kasperskyt is lehet használni
|
05-29-2010, 19:19
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Rotcsa
Én jelenleg is avastot használok. AZ 5-ös verziót nem mertem fölrakni, mert nincs benne VRDB. A 4.8-asban még van, ezért azt használom.
Meg az új tele van ilyen grafikonokkal, meg egyéb hülyeségekkel, amiknek sztem úgy sincs sok haszna.
|
nekem egy a lényeg. Fogja meg a virust és ne fogja le a gépet
|
05-29-2010, 19:20
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
nekem egy a lényeg. Fogja meg a virust és ne fogja le a gépet
|
Akkor Te nem Windows-t használsz?
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|
05-29-2010, 20:11
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Így név alapján nem hiszem, hogy ez a beállítás kapcsolódna ahhoz, hogy időnként ellenőriz-e valamit.
|
Kipróbáltam, valóban nem ez lesz a ludas.
Quote:
mcshield.exe a McAfee. Szokott ilyet csinálni
|
Elméleti szinten a mcafee egy jó víruskeresőnek számít, nem? Ilyenkor bizony szétver az ideg, hogy mégsem működik megfelelően.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|