|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
02-26-2007, 18:54
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Notebook/laptop topic
Na hölgyek und urak, a téma adott. Lehet boncolgatni, kérdezgetni.
|
02-27-2007, 00:51
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Lyra
Na hölgyek und urak, a téma adott. Lehet boncolgatni, kérdezgetni.
|
Hol a szikem?
02-27-2007, 08:33
|
Member
|
|
|
|
Magyarázzátok meg nekem, mi a különbség a notebook és a laptop között?
|
02-27-2007, 09:06
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
Magyarázzátok meg nekem, mi a különbség a notebook és a laptop között?
|
Manapsag mar semmi, regebben a kisebb es konnyebb gepeket hivtak notebooknak...
02-27-2007, 09:17
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Manapsag mar semmi, regebben a kisebb es konnyebb gepeket hivtak notebooknak...
|
Én is így tudtam, de zavar, hogy mindenhol notebook-oznak, akármit akarnak eladni, ami számítógép és hordozható. Köszi a magyarázatot
|
02-27-2007, 12:58
|
Member
|
|
|
|
Én még mindig laptopot akarok venni...
De sajnos nem vok képbe a piaccal, nem tudom mi mennyibe kerül..
Csak annyit tudok h 200-250e HUF-ot szánok rá, és lehetőleg minnél jobb legyen.. mivel ceretnék néha esetleg még jáccani is így nem hatrány a nagy videokártya .stb..stb..
Tehát mit és hol?
Köszi előre is a tanácsokat.
02-27-2007, 18:06
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by LotR
Csak annyit tudok h 200-250e HUF-ot szánok rá, és lehetőleg minnél jobb legyen.. mivel ceretnék néha esetleg még jáccani is így nem hatrány a nagy videokártya .stb..stb..
Tehát mit és hol?
|
Nézz körül pl. itt: http://www.notebook.hu/
02-27-2007, 20:20
|
Member
|
|
|
|
na ja
Quote:
Originally Posted by LotR
Tehát mit és hol?
|
Go to e-bay....
Jáccani meg lehet notin, de nem arra tanálták ki. Ugyan kihoznak X700 meg Nvidia go 6xxx-es vid kártyás szutykokat,saját dedikált RAM-al, ami aztán lezabálja az akkut egy óra alatt, azonkivül fűt mint a kályha, ami a lapi élettartamát nem növeli egy kicsit sem. Vannak egy kicsivel magasabb árfekvésben new notik cserélhető VGA-val, de ha ilyet szeretnél akkor inkább e-bay, és onnan venni párhónaposat, vastagon világgarival.
Annyit még a VGA-ról, hogy egy x200-ason is mennek a játékok szipen, az x300-ason meg mégjobban.
|
02-27-2007, 20:47
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
Én is így tudtam, de zavar, hogy mindenhol notebook-oznak, akármit akarnak eladni, ami számítógép és hordozható. Köszi a magyarázatot
|
Ne zavarjon. Most is van tagozódás, csak most a notebook-okon belül. Pl subnotik, tabletpc-k. Magyarán normál méret 13"--->17"-ig notebook, 12" környéke subnoti, 10" alatt tabletpc.
A tableteket nem naon ismerem. Nekem azok már túl kicsik. Az áruk viszont ellentétes a méretükkel, de itt azért már érintőképernyő meg ilyesmik vannak.
A subnotik nagyon bejövősek nálam. Ott kezd a mutatvány hogy szinte kivétel nélkül business class cuccok ami azért már minőséget feltételez. Drága cuccok /tablet magasság/ de aki eccer ilyet vesz, annak évekig hű társa marad. Ha túléli a pénztári traumát utána nem fog bánkódni.
A normál notik frontján nagy a szórás. Vannak igen jó minőségű cuccok, és vannak iszonyat kotvány sz@rok. Pl aki noname, made in dzsunka jobbról 2. part nevű kotványt meg vesz origin 80K HUF-ért az meg is érdemli. Azért ezalól ismerek kivételt pl a Chiligreen cuccai elfogadhatóak. Sőt! A FuSi Amilo sorozatánál /jó csicsa/ illetve az Acer cuccainál/ eccerűnek tűnik és az is/ azért jobbak. Az utóbbi két tipus egy büntetés. ezt nagyon komolyan mondom és gondolom.
Ezek közt a notik közt is azért akadnak igen jó darabok. Nem vagyok gyártó fun, de a tapasztalat az hogy az IBM-Lenovo cuccok azért ott vannak a toppon. A Dell is jó, de pl a Compaq-val már volt egy két szivásom. Most is egy ilyen gépen pötyögök.
A Sony Vaió nálam külön kategória. Nagyon jók de.... Állt csak a saját cuccait szereti a technika, ami ugye egyenes út a saját szervizbe, ahol nem evilági árakon mérik az alkatrészt. Az meg a másik fele hogy csak akkor mész szervizbe ha pl felrobban a CD a meghajtóban, mert a Sony nem nagyon szeret elromlani. Nálam zéró darab fordult meg eddig... Viszont kezdődik ott a dolog hogy egy alap VÁJÓ ára sem közönséges. Szoftveres dolgokkal is szivtam már VÁJÓval, de az tipus függő.
Na nagyhirtelen ennyi...
|
02-27-2007, 22:45
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Lyra
Ezek közt a notik közt is azért akadnak igen jó darabok. Nem vagyok gyártó fun, de a tapasztalat az hogy az IBM-Lenovo cuccok azért ott vannak a toppon. A Dell is jó, de pl a Compaq-val már volt egy két szivásom. Most is egy ilyen gépen pötyögök.
|
hmm nekem pont ellentétes a tapasztalatom, az IBM/Lenovóval rengeteget szívtam, szarul vannak összerakva, és rengeteg gyári hibás van köztük, míg a HP/Compaq laptopok eddig minden esetben tartósak és jó minőségűek voltak nekem is és a környezetemben őket birtoklóknál is. én az ASUS-szal voltam eddig legjobban megelégedve, gyenge pontjuk a táp/akksi és a kijelző csuklója, és meglepő módon a CD/DVD. de 3-5 évet kiszolgálnak. prémium kategóriához eddig nem volt szerencsém.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|