|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
05-18-2006, 18:21
|
Guest
|
|
Activity: 0%
Longevity: 0%
|
|
Uj gep vasarlasan torom a fejem...:D
Sziasztok
A topic celja az lenne , hogy segitsetek kiigazodni a szamtech utvesztojeben...
Talaltam ket gyonyoruseget a neten, (nem akarom irni hogy hol, nem tom szabad-e... ) es en nagyon nem vagom melyik is a jobb, vagy netan kb ugyanolyanok...
A ket gep:
-Intel® Pentium® 4 Processor 640 with HT technology (3.20GHz, 800MHz fsb, 2MB cache)
-Genuine Windows® XP Home Edition, SP2
-2048MB Dual Channel DDR2 533MHz (2x1024) Memory
-250GB (7200rpm) Serial ATA Hard Drive with 8MB DataBurst™ cache
-16x max. DVD+/-RW (Dual Layer) Drive
-Dell E196FP 19" Midnight Grey (TCO99) Flat Panel Monitor
-256MB nVidia™ GeForce 7900GS graphics card
-Integrated 5.1 Audio with RealTek Enhanced Software
ez az elso, ime pedig a masodik:
-Case: NZXT Nemesis Metal Mid-Tower Case 400W W/ side-panel Window (BLACK COLOR)
-CPU: (939-pin) AMD Athlon™64 X2 3800+ Dual-Core CPU w/ HyperTransport Technology
-Motherboard: (Sckt939)ASUS A8N-SLI SE nForce4 SLI Chipset SATA RAID Dual PCIE MB w/Gb-LAN, USB2.0, &5.1Audio
-Memory: 2048 MB (1GBx2) PC3200 400MHz Dual Channel DDR MEMORY (Corsair Value Select or Major Brand)
-Video Card: NEW! NVIDIA Geforce 7900 GTX 512MB 16X PCI Express Video Card
-Monitor & LCD: ViewSonic VA1912W WideScreen 19" Color TFT Active Matrix SXGA LCD Display Monitor
-Hard Drive: 250GB SATA-II 3.0Gb/s 8M Cache 7200RPM Hard Drive
-Optical Drive: SONY DWQ-30A DUAL FORMAT 16X DVD±R/±RW + CD-R/RW DRIVE DUAL LAYER (BEIGE COLOR)
-Optical Drive 2: SONY 16X DVD-ROM (BEIGE COLOR)
-Sound: HIGH DEFINITION ON-BOARD 7.1 AUDIO
Arban a difi eleg elenyeszo, az egyik ceg eleg megbizhato szamomra, (az intel es gep), a masikat nem nagyon ismerem, bar az a lenyeg ami a gepben van...
Tehat a kerdes: melyik a jobb, melyiknek mi a hatranya-elonye.
Fokent elojon megint az Intel Vs. AMD es az ATI (nem , nem te Ati ) es az Nvidia verseny, es sajnos nekem loves sincsen melyik jobb. Elore is koszonom a velemenyeket, hozzaszolasokat.
|
05-18-2006, 20:23
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Szia!
Amit nem árt tudnod:
A P4 az 3.2G sebességű, az AMD viszont 2x1.9G sebességű. Ezzel én is bajban voltam az elején, a neve elég megtévesztő szerintem.
A dual-core akkor jó, ha egyszerre többmindent futtatsz, különben csak az egyik magot fogja a gép használni. Ha egyszerre csak egy valami fut, és ott lényeges a sebesség, akkor SZERINTEM jobb, ha egy mag, de az gyorsabb.
Én a dual-core mellett döntöttem, mert így egy gépen el tud futni virtuális szerveren egy szerver is, és mellette a kliens is, szépen egymás mellett, mindkettő elvan a maga prociidején.
|
05-18-2006, 20:28
|
Administrator
|
|
|
|
A lényeget persze nem írtam. Szóval az alapján döntsd el, hogy melyik kell, hogy akarsz-e egyszerre több prociigényes alkalmazást futtatni, vagy sem.
|
05-18-2006, 21:27
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
ATI vs. nVidia párharc most nem jön elő, mivel mindkét gép nVidia-s
A második amúgy jobb, mert abban a konfigban van ház és tápegység is :P
Egyébként melyiket mennyiért vesztegetik?
05-19-2006, 02:52
|
Banned
|
|
|
|
a második gép mellett tenném le a voksom....
(majnem ijen az enyim is..)
Last edited by Apa; 05-19-2006 at 02:54..
|
05-19-2006, 08:35
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
ATI vs. nVidia párharc most nem jön elő, mivel mindkét gép nVidia-s
A második amúgy jobb, mert abban a konfigban van ház és tápegység is :P
Egyébként melyiket mennyiért vesztegetik?
|
Igen bocsanat igencsak eltoltam, egy Atis kartyara akartam lecsereleni a masodik gep kartyajat, mert akkor lettek volna arba ugyan ott pontossan, sebaj..
Ati: koszonom a felvilagositast, nekem is pontossan az volt a bajom az AMD vel, hogy ott nem a Mh et irtak... mert ok ugye csinalnak 3800+ meg ilyen egyeb hulyeseget is...
Nekem vegulis akkor valoszinu, hogy az intel fog kelleni... a gep foleg jatekra kellene, persze egy kis net, neha zenet hallgatni, meg megnezni egy filmet... de foleg a jatek
Ar:
Az elso gep(elarulhatom a websiteokat Ati?) az forintra atszamitva kb 400.000 Ft, a masodik pedig asszem 450.000 Ft, de lehet hogy mar keverem oket...
Mindketto, Adoval, hazhozszallitassal egyutt, vegosszeg...
tom hogy rohadt dragak, es alkatreszenkent olcsobban kijonnek...
|
05-19-2006, 08:40
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Szia!
Amit nem árt tudnod:
A P4 az 3.2G sebességű, az AMD viszont 2x1.9G sebességű. Ezzel én is bajban voltam az elején, a neve elég megtévesztő szerintem.
|
Amit talaltam azok ezek:
Intel 3.8 Gh
AMD Fx-60
ezek a "legjobbak" , osszehasonlitva milyenek?
|
05-19-2006, 08:54
|
Member
|
|
|
|
Én meg azt kérdezem: mihez kell a gépállat? Ha ezt tudjuk akkor lehet közeliteni az álláspontokat.
Intel vs. AMD... Nos amennyiben jelenleg teljesítménycentrikusan állunk a dolgokhoz, akkor egyértelműen AMD. Sokan mondják hogy stabilitás= Intel. NA ezt mára nyugodtan el lehet felejteni. Ez a tézis talán megállta a hejét a PIII kontra SlotA-s AMD Thunderbirdök idején, de utána fokozatosan beérte az AMD az intelt, mind processzorban, mint a körítésben. Sőt!!! MAnapság a mem-kezelése jóval fejlettebb az AMD-nek!!! HA bevezetik a Z-vaffer technikát, akkor meg agyon veri az Intel minden eddig bejelentett és megszellőztetett processzorát. Ezt előre borítékolom. Asztali gépek esetén a Pentiumok jóval többet fogyasztanak, ergo nagyobb a hőleadásuk, jobban kell hűteni, zajosabb a gép....
Nos az ényim vélemény:
Asztali masina=AMD
Laptop=Intel
Szerver=Intel /de ott a körítés miatt/
|
05-19-2006, 09:37
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Mike zoostorm
Igen bocsanat igencsak eltoltam, egy Atis kartyara akartam lecsereleni a masodik gep kartyajat, mert akkor lettek volna arba ugyan ott pontossan, sebaj..
|
ATI d3d-ben erősebb, nVidia pedig opengl-ben. De olyan szintű kártyáknál, amikben Te gondolkozol, ez totál lényegtelen dolog.
Quote:
Ati: koszonom a felvilagositast, nekem is pontossan az volt a bajom az AMD vel, hogy ott nem a Mh et irtak... mert ok ugye csinalnak 3800+ meg ilyen egyeb hulyeseget is...
|
3800+, az sebességben (számolási t.) megfeleltethető egy 3,8-as intel-nek. Hülye számozás, de ez van. Emiatt ne menjen el a kedved az AMD-től
Nem is baj, hogy alacsonyabb órajelen tudja azt amit az intel (sőt, többet is), így legalább kisebb a fogyasztás és kisebb a melegedés is.
Játékra egyébként pont az AMD a jobb.
05-19-2006, 10:30
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Lyra
Én meg azt kérdezem: mihez kell a gépállat? Ha ezt tudjuk akkor lehet közeliteni az álláspontokat.
Intel vs. AMD... Nos amennyiben jelenleg teljesítménycentrikusan állunk a dolgokhoz, akkor egyértelműen AMD. Sokan mondják hogy stabilitás= Intel. NA ezt mára nyugodtan el lehet felejteni. Ez a tézis talán megállta a hejét a PIII kontra SlotA-s AMD Thunderbirdök idején, de utána fokozatosan beérte az AMD az intelt, mind processzorban, mint a körítésben. Sőt!!! MAnapság a mem-kezelése jóval fejlettebb az AMD-nek!!! HA bevezetik a Z-vaffer technikát, akkor meg agyon veri az Intel minden eddig bejelentett és megszellőztetett processzorát. Ezt előre borítékolom. Asztali gépek esetén a Pentiumok jóval többet fogyasztanak, ergo nagyobb a hőleadásuk, jobban kell hűteni, zajosabb a gép....
Nos az ényim vélemény:
Asztali masina=AMD
Laptop=Intel
Szerver=Intel /de ott a körítés miatt/
|
Ehhez azért hozzátenném, hogy most AMD-m van, és a WinXP random rebootolgat, amit Intellel sose tett. Most már teljesen random, eddig videokártyához lehetett picit közelíteni, legújabb driverekkel ez megszűnt, most már akár egy számológép elindításakor képes rebootolni.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|