|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
08-28-2009, 22:30
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Egér gombkiosztásának megváltoztatása
Húú, szép magyaros cím
Na mindegy. A lényeg, hogy most vettünk egy új egeret, amin csak egy gombot nem próbáltam még ki a boltban, és az a görgetőnek a gombja. Működik, csak meglehetősen hangos. Nem tudtok valami programot, vagy módot megcserélni valamelyik gombbal? Van rajta még közvetlenül mögötte egy dpi változtató gomb, leginkább ezzel szeretném, de a 'forward' nevű oldalsó gombbal is szívesen megcserélném
Amúgy ez lenne az egér, ha bárkinek is mondd valamit. Nem tudom, hogy jó-e vagy rossz, sürgősen kellett meg azért kényelmes, szóval ha ez az apró szépséghibája nem lenne, akkor teljesen meg lennék vele elégedve.
u.i.: a driver config.ini-két már megpróbáltam átírni, de semmire sem mentem vele. Pedig mindenható adminisztrátori hatalmammal felruházva még sikerült is
|
08-28-2009, 22:36
|
Administrator
|
|
Activity: 20%
Longevity: 100%
|
|
A windows egérbeállításainál a fő gombokat meg tudod cserélni (bal, jobb). A görgőt minek akarod nyomkodni? Komolyan szoktad hazsnálni azt a funkciót? :-o
|
08-28-2009, 22:46
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A windows egérbeállításainál a fő gombokat meg tudod cserélni (bal, jobb). A görgőt minek akarod nyomkodni? Komolyan szoktad hazsnálni azt a funkciót? :-o
|
Iiiigen, a bal és a jobb gombot meg lehet cserélni, de nekem sajnos ez kevés
Például FF-ben és a Total Commanderben rendszeresen használom a középső gombot új ablakok megnyitására és bezárására. Így egy kattintással tudok megnyitni egy linket új lapon, vagy éppen több mappa között is könnyen tudok navigálni.
A vicces az, hogy ugyan ez volt egyik haverom kérdése is, amikor megkérdeztem
|
08-28-2009, 22:51
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Andrew
Iiiigen, a bal és a jobb gombot meg lehet cserélni, de nekem sajnos ez kevés
Például FF-ben és a Total Commanderben rendszeresen használom a középső gombot új ablakok megnyitására és bezárására. Így egy kattintással tudok megnyitni egy linket új lapon, vagy éppen több mappa között is könnyen tudok navigálni.
A vicces az, hogy ugyan ez volt egyik haverom kérdése is, amikor megkérdeztem
|
TotalCommander-t nem használom, FF-ben az új lap megnyitására valahogy nekem hihetetlenül nem áll kézre az a gomb. Jah, nekem is Trust egerem van, picit más, mert a görgö alatt nincs ott az a plusz gomb. Viszont a görgő kattintása halk, ha oda erőltetem az ujjam. Tudom, hogy ez Rajtad most nem segít, csak megjegyeztem...
|
08-28-2009, 22:54
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
TotalCommander-t nem használom, FF-ben az új lap megnyitására valahogy nekem hihetetlenül nem áll kézre az a gomb. Jah, nekem is Trust egerem van, picit más, mert a görgö alatt nincs ott az a plusz gomb. Viszont a görgő kattintása halk, ha oda erőltetem az ujjam. Tudom, hogy ez Rajtad most nem segít, csak megjegyeztem...
|
Nekem sem létszükséglet az a gomb... Becserélném egy halk görgőgombra
De ha már itt tartunk, mire jó, hogy 1000 vagy 500 dpi-s az egér?
|
08-28-2009, 22:58
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
De ha már itt tartunk, mire jó, hogy 1000 vagy 500 dpi-s az egér?
|
Most lehet, hogy marhaságot mondok, de úgy tudom, hogy garfikánál lényeges, hogy mennyire tudsz vele precízen mozogni.
|
08-28-2009, 23:06
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Most lehet, hogy marhaságot mondok, de úgy tudom, hogy garfikánál lényeges, hogy mennyire tudsz vele precízen mozogni.
|
Akkor sanszos, hogy az alacsonyabb a jobb, mert ha bekapcsolom, akkor sokkal lassabban mozog az egér, gondolom így finomabban lehet vele dolgozni.
|
08-28-2009, 23:56
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Akkor sanszos, hogy az alacsonyabb a jobb, mert ha bekapcsolom, akkor sokkal lassabban mozog az egér, gondolom így finomabban lehet vele dolgozni.
|
A dpi ugyanaz, mint a nyomtatónál is (dot per inch), tehát magas szám--> jó minőség.
Az egy dolog, hogy feldolgozott pontonként x elmozdulást produkál, a sebességet lehet változtatni az oprendszerben. A lényeg, hogy finom mozdulatokra jobban reagál a nagyobb felbontású.
The Following 2 Users Say Thank You to Xeper For This Useful Post:
|
|
08-29-2009, 00:55
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
u.i.: a driver config.ini-két már megpróbáltam átírni, de semmire sem mentem vele. Pedig mindenható adminisztrátori hatalmammal felruházva még sikerült is
|
Nekem is volt ilyen márkájú egerem, a driver telepítése után egy kis ikon jelent meg az óra mellett, ott lehetett variálni a gombok funkcióit.
08-29-2009, 02:47
|
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by szamóka
Nekem is volt ilyen márkájú egerem, a driver telepítése után egy kis ikon jelent meg az óra mellett, ott lehetett variálni a gombok funkcióit.
|
az enyém Genius és ráadásul ezen egy picivel több gomb van (oldalt 4 felül 3+a görgő gombja ) és a görgő gombot én is elég előszeretettel használom ff-hoz, ráadásul a driverével mindent lehet szinte mindennel variálni én pl az oldalsó gombokat winamphoz,illetve a Vistához használom ki, nagyon kellemes, amikor nem kell játékközben a billentyün 3gombbal számot váltani, hanem egyszerüen csak baloldalt 1klikk
De nézd meg a gyártó oldalát sztem lesz vmi pro driver, amivel lehet programozni, de ha ott nem is, akkor tán a gugli segithet.
|
|
Posting Rules
|