|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
A fórumról... :) Tippek, észrevételek ezzel a fórummal kapcsolatban. |
11-21-2008, 22:50
|
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 90%
|
|
Belső fórumokkal kapcsolatos probléma
Jó estét.
Azt szeretném mondani, hogy egy érdekes hibát véltem felfedezni a belső fórumokkal kapcsolatban...
A hibajelenség elég egyszerű.
Egy olyan ország, ami több fórumnak is a tagja, VIP tag.
Ugye ebből következően minden belső fórum neve kipirosodik, ahol az utolsó belépés óta új üzenet érkezett. Eddig minden jó.
A probléma ott kezdődik, hogy elkezdem egyesével végignyomkodni a fórumokat, hogy ugye megnézzem az új üzeneteket.
Nyomkodom-nyomkodom egyszer csak kivágott az országból, hogy "elírtam a jelszót, lépjek ki a főmenübe és írjam be jól"...
Nagyon jó, mondom biztos becsinált a böngészőm.
Szépen kilépek a www.hodito.hu -ra, és begépelem újra a felhasználónevet, jelszavat.
Be is enged az országba (tehát a jelszó NEM rossz), majd mintha az előbb semmelyik fórumba nem léptem volna be, megind az összes piros.
Ok. Elkezdem előröl végigolvasni őket, a 4. (vagy 5.?) fórumra való átlépésnél megint ugyanazzal a szöveggel kivágott az országomból... és így tovább.
Ezt a "kidoblak egy fals hibaüzenettel, ha fórumozgatsz" dolgot 4x egymás után eljátszottam, mire annyira megúntam, hogy indítottam ezt a topicot..
Ez most akkor mi...
A 3. ilyen esetnél azt hittem, hogy esetleg azért vág ki az országomból, mert közben más belépett oda. (Egyébkétn senki nem tudja rajtam kívül a jelszót, de hát minden megeshet.) De direkt ellenőriztem, be van kapcsolva a "figyelmeztetés eltérő IP cím ..." sor, úgyhogy elméletileg rajtam kívül senki nem járt bent.
Mi a megoldás? Napi 5 fórumnál többre nem tudok belépni? Vagy beakadt a rendszer? Az ország azt hiszem több, mint 10 (konkrétan 15) fórumnak a tagja. Ez eddig nem okozott semmilyen gondot. Ha ez esetleg már gond, akkor kéne valami üzenet, hogy 1 ország max 10 fórumnak leheta tagja, vagy valami ilyesmi.
|
11-21-2008, 23:02
|
|
Senior Member
|
|
Activity: 1%
Longevity: 94%
|
|
Ez a jelenség nálam is feltűnt,de kizárólag IE használata közben. Először azt hittem,hogy a munkahelyi géppel van valami bibi,de aztán ugyanitt FF-szal ment. Otthon nem is használok IE-t,de majd kipróbálom ezt ..
|
11-21-2008, 23:05
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Ez IE esetén jelentkezik, sajnos az IE minden más böngészőnél korlátozottabban kezeli a cookie-kat, és sokkal előbb úgy dönt, hogy ő töröl pár régit, biztos nem kell az neked.
Megoldás: más böngésző használata, vagy kevesebb fórumon való részvétel.
Ennek különben mi köze van ehhez a fórumhoz?
|
11-21-2008, 23:07
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
ie alatt én nem tapasztaltam ilyet
|
11-21-2008, 23:12
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
1. Először is köszönöm a gyors válaszokat, igen, IE-vel jött elő, de meg mernék esküdni, hogy hódítóztam már IE-ről úgy, hogy ez a jelenség nem ütötte fel a fejét. (Feltételezem, ez akkor függ az IE verziószámától is...)
2. Úgy jön ide, hogy konkrétan az új fórumokról van szó. Igaz, hogy nem a külsőről. Ezért elnézést, hogy ide nyitottam, de hirtelen ez tűnt a legjobb helynek neki.
3. Még egyszer köszi, megnyugodtam, hogy nem az én gépem a hülye (..már megint, mert mostanában rakoncátlankodik. Windaz reinstall lesz a vége, én már látom..).
|
11-21-2008, 23:15
|
|
Senior Member
|
|
Activity: 1%
Longevity: 94%
|
|
Nekem sem mindig jelentkezik a probléma ..
|
11-21-2008, 23:21
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
1. Először is köszönöm a gyors válaszokat, igen, IE-vel jött elő, de meg mernék esküdni, hogy hódítóztam már IE-ről úgy, hogy ez a jelenség nem ütötte fel a fejét. (Feltételezem, ez akkor függ az IE verziószámától is...)
|
Én úgy tudom, hogy még a 8-as IE is igen korlázotott ilyen téren.
Trükkös sajnos a dolog, mert 2 dolog törölheti a cookie-kat:
a, a Hódtól sokat kapsz, és ez nem tetszik neki
b, bármi más oldaltól sokat kapsz, és ez se tetszik neki
c, összességében túl sok oldalt nézel meg, ami cookie-kat használ, és ez se tetszik neki
Ebből a b-re és a c-re nincs ráhatásunk sajnos... Ilyen korlát (b és c) más böngészőknél tudtommal egyáltalán nincsen.
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
2. Úgy jön ide, hogy konkrétan az új fórumokról van szó. Igaz, hogy nem a külsőről. Ezért elnézést, hogy ide nyitottam, de hirtelen ez tűnt a legjobb helynek neki.
|
Akkor pontosítsunk: ez a téma ERRŐL a fórumról szól, amit a http://forum.hodito.hu címen érsz el.
|
12-23-2008, 09:35
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
sziasztok, nekem ugyan ez volt mos ff alatt is, és a vakációs hódítós cookik törlése után újra jó minden
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|