|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
09-22-2007, 21:02
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
szövetségi segitségkérés
nemreg tortent olyan eset, hogy belepett 1 uj tag 1 szovibe, szandekosan elszipkazta a szovi ijaszait, majd ezzel lehetove tette, hogy a haverjai tobb sereggel 1szerre beverhessek a masik szovi tagjait.
mivel nem nullazhato le a szovetsegi segitsegkeres - minimum 10% -, es mivel tobb sereget is behivhat a tag segitsegul, joforman kiuritheti a tobbi szovitag vedelemre szant 1segeit, ezert sztem jogosan felmerulhet nehany gondolat, ami uj szabaly utan kialt.
1. ha vki kilep a szovibol, vagy kirakja a szovivezer, akkor a kilepese utan a segitsegul kuldott/kert seregek azonnal kezdjek meg a hazaterest fuggetlenul attol, hogy odaertek-e, vagy odaerve vedekeztek-e. esetleg az utolso korben mar ne is kerhessen segitseget, mert azok a 2 koros ut miatt ugyse erhetnenek oda, hiszen az uj javaslat miatt a kilepes utan haza is indulnanak rogton.
ez a javaslat azt akadalyozna meg, hogy a kilepo/kirakott ori ne vihesse el bosszubol a tobbi tag 1segeit es a szovin kivul ne elvezhesse a mar nem jogos vedelmet akar 10 koron keresztul.
2. ne lehessen szinte vegtelen mennyisegu vedelmet bekerni. ismeretes, hogy kitamadashoz minden tagtol 1 sereg kerheto el, akkor vedekezesre miert lehet akarhanyat? sztem ugy lenne fair, ha vedekezeshez is csak 1 sereg lenne kerheto, igy amellett, hogy igy lenne igazsagos, az is elkerulheto, hogy az 1ik tag okkal vagy ok nelkul kiurithesse a masik ori barakkjait a sajat vedelmere (vagy szivatasbol).
mellesleg igy kikalkulalhato elore, hogy a szovitag mennyi vedelmet kerhet be, tehat atlathatobb lenne ez is.
|
09-22-2007, 21:06
|
Senior Member
|
|
|
|
A javaslat első részét támogatom. Amikor a szövetségi viszony felbomlik azonnal induljanak haza a segítségben kinn lévő seregek.
A második részt viszont nem. Támadáshoz is annyiszor viszel helpet ahányszor akarsz, illetve max ahány tábornokod van. Védekezésnél is meg kell hagyni a lehetőséget. Varis ori kitámad pl, és marad 1k íja. Arra sokszor kell helpet vigyen a szöviktől, hogy védekezni is tudjon.
09-22-2007, 21:11
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
A második részt viszont nem. Támadáshoz is annyiszor viszel helpet ahányszor akarsz, illetve max ahány tábornokod van. Védekezésnél is meg kell hagyni a lehetőséget. Varis ori kitámad pl, és marad 1k íja. Arra sokszor kell helpet vigyen a szöviktől, hogy védekezni is tudjon.
|
Ez nem érv, ha bekerül ez a javaslat, akkor nyilván úgy építed fel majd az oridat, szövidet, hogy tudod, csak egyszer hívhatsz helpet.
Most is azért tartasz 1K íjat, mert tudod, hogy akármennyit be tudsz hívni.
|
09-22-2007, 21:14
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Ez nem érv, ha bekerül ez a javaslat, akkor nyilván úgy építed fel majd az oridat, szövidet, hogy tudod, csak egyszer hívhatsz helpet.
Most is azért tartasz 1K íjat, mert tudod, hogy akármennyit be tudsz hívni.
|
Nem értem, mi értelme lenne az 1 szövihelpnek. Hogy előre ki tudjam számolni, az ellenfél max mennyit tud behívni? Általános véleményeddel ellentétben egy komoly taktikai lehetőséget vennél ki a játékból?
09-22-2007, 21:15
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
mivel nem nullazhato le a szovetsegi segitsegkeres - minimum 10% -, es mivel tobb sereget is behivhat a tag segitsegul, joforman kiuritheti a tobbi szovitag vedelemre szant 1segeit, ezert sztem jogosan felmerulhet nehany gondolat, ami uj szabaly utan kialt.
|
Még nem, még szerencse, hogy annak a javaslatnak fog előbb eldőlni a sorsa, szóval azt hiszem, azt még megvárom
Last edited by Valezius; 09-22-2007 at 21:18..
|
09-22-2007, 21:16
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Nem értem, mi értelme lenne az 1 szövihelpnek. Hogy előre ki tudjam számolni, az ellenfél max mennyit tud behívni? Általános véleményeddel ellentétben egy komoly taktikai lehetőséget vennél ki a játékból?
|
Egy szóval se mondtam, hogy támogatom, érzésre inkább ellenzem így elsőre.
Annyit mondtam, hogy amit felhoztá érvet, az cáfolható.
|
09-22-2007, 21:31
|
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Az elsővel egyetértek!
A másodiknál talán ha nem is 1-re az sztem is kevés, de pl 5-re vmi hasonló nem kerek számra lehetne korlátozni a segítségkérések számát.
A Száműzött visszatér! (#708833)
|
09-22-2007, 22:04
|
Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Átolvasva a kérdéses esetet mind a 2 javaslatot
jónak tartom.
És mint ahogy Valezius is leírta:
Úgy építse mindenki az oriját,hogy elég legyen az 1 help.
(Ha a Varis ori kitámad,viselje a kockázatát)
|
09-22-2007, 22:09
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by webesc
jónak tartom.
|
Akkor töröljük el a helpet is esetleg? Építse mindenki úgy az oriját, hogy help nélkül is boldoguljon...
09-22-2007, 22:09
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by webesc
jónak tartom.
|
oké ez az csináljunk a hódból tamagocsit igen ez azzzzzzzz a hadis is tartson 15% tornyot ha ütni akar akkor meg várja a csodát
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|