|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |
02-08-2010, 11:47
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
Sereg elengedés&koptatás az A ban
Sziasztok nem olyan rég óta játszom A ban.És lenne pár kérdésem evvel kapcsolatban. Elsőként szeretném ha valaki elmagyarázná a seregelengedéses taktikát. Mindent amit tudni kell róla mikor és hogyan lehet használni és milyen hadis fajokkal érdemes erre játszani.
A másik kérdésem a seregkoptatás: Nem biztos hogy jól értelmezem de ez azt jelenti hogy támadás után mikor jön vissza a sereg akkor eladom az összes laki tekit és a következő kör alatt elmennek mondjuk a lovasaim ha velük támadtam mert nincs elég hely a barakokkban(és persze nincsenek otthon ijaim)? És a visszavásárolt laki teki hatására megüresedett helyre veszek mondjuk ijakat?
Elöre is köszönöm a segítségeteket
|
02-08-2010, 12:03
|
|
Junior Member
|
|
Longevity: 78%
|
|
Quote:
Originally Posted by csakegygnóm
Sziasztok nem olyan rég óta játszom A ban.És lenne pár kérdésem evvel kapcsolatban. Elsőként szeretném ha valaki elmagyarázná a seregelengedéses taktikát. Mindent amit tudni kell róla mikor és hogyan lehet használni és milyen hadis fajokkal érdemes erre játszani.
A másik kérdésem a seregkoptatás: Nem biztos hogy jól értelmezem de ez azt jelenti hogy támadás után mikor jön vissza a sereg akkor eladom az összes laki tekit és a következő kör alatt elmennek mondjuk a lovasaim ha velük támadtam mert nincs elég hely a barakokkban(és persze nincsenek otthon ijaim)? És a visszavásárolt laki teki hatására megüresedett helyre veszek mondjuk ijakat?
Elöre is köszönöm a segítségeteket
|
Én se játszom túl régóta de ha jól tudom a seregelengedés hasonló
mint a koptatás csak itt az emberhiánnyal és az intézővel kell ügyeskedni hogy ne működjön az összes barakk, értelem szerűen minél több barakk nem megy annál több megy el a seregből.
|
02-08-2010, 12:08
|
|
Senior Member
|
|
Activity: 1%
Longevity: 94%
|
|
Próbálom értelmezni a kettő közti különbséget, de nem nagyon megy.
|
The Following 3 Users Say Thank You to Tsobi For This Useful Post:
|
|
02-08-2010, 12:10
|
|
Junior Member
|
|
Longevity: 78%
|
|
Quote:
Originally Posted by Tsobi
|
akkor olvasgassad még
|
02-08-2010, 12:12
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
|
Hiéba, kezdő vagy na
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|
The Following User Says Thank You to Dragi For This Useful Post:
|
|
02-08-2010, 12:20
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Quote:
|
Bár az elnevezésbeli különbséget én sem értem, de az egyik az amikor lakitekivel a barakkhelyekre hatva koptatod a sereget (tehát a gnómnál max 1/3-ot, orknál kb 23%ot tudsz elengedni), a másik pedig mikor bontasz házat is bőven, a barakkot alulra teszed az intézőben, és a házbontás (és katonaképzés) mértékétől függően a koptatásnál adott esetben nagyobbat is tudsz így elengedni.
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
|
The Following 2 Users Say Thank You to Von For This Useful Post:
|
|
02-08-2010, 12:22
|
Member
|
|
Longevity: 81%
|
|
szerintem a 2 ugyanaz
a lényeg hogy lehetsz eleve emberhiányos, pl van 10% tornyod + bankok + raktárak mittudomén, amik nem mennek
kitámadsz full barakkal és mikor jössz haza átállítod az intézőt (esetleg éheztetsz, ha még lehet) és kiteheted a lakitekit is: a lényeg a sereg jó része dezertál, utána tudsz venni a felszabadult helyekre (miután a viszonyokat visszaállítod ) íjakat a hiénák és kísérés ellen, vagy újabb sereget ha van tábid
drága módszer, de hatásos
|
02-08-2010, 12:22
|
|
Senior Member
|
|
Activity: 1%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Bár az elnevezésbeli különbséget én sem értem, de az egyik az amikor lakitekivel a barakkhelyekre hatva koptatod a sereget (tehát a gnómnál max 1/3-ot, orknál kb 23%ot tudsz elengedni), a másik pedig mikor bontasz házat is bőven, a barakkot alulra teszed az intézőben, és a házbontás (és katonaképzés) mértékétől függően a koptatásnál adott esetben nagyobbat is tudsz így elengedni.
|
Nálunk vidéken mindkettőt koptatásnak hívják Köszi.
|
The Following User Says Thank You to Tsobi For This Useful Post:
|
|
02-08-2010, 12:24
|
Junior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
|
Rendben most már értem a különbséget köszönöm a segítséget.
|
02-08-2010, 12:24
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Nálunk vidéken mindkettőt koptatásnak hívják Köszi.
|
Azt gondoltam, hogy ismered mindkettőt
Na mindegy, csak azért írtam le, mert úgy tűnt erre gondoltak a két elnevezés közti különbségben
ui: logika éppen lehet benne, hogy két különböző módszert más névvel illess
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
Last edited by Von; 02-08-2010 at 12:26..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|