A szokásosnál is korábbi keléssel indult a nap, hogy lehetőleg még világosban célba érjek a túra végén, úgyhogy hajnal 4-kor ki az ágyból! :)
A rajtban a szöveges útvonalleírás mellé kaptunk egy színes térképet, ami mind a túra útvonalát, mind a környék ajánlott túraútvonalait tartalmazza.
Az első pontig békés tempóban haladtunk, majd itt egy kis sorbanállás következett, amíg a biciklis táv résztvevői a közel függőleges sziklafalon valahogy felvitték, feladták, kötéllel felhúzták a bicikliket. :)
A második ponton lekváros fánk várt, ezt a reggeli hűvösre tekintettel egy kis forró teávalmegtoldottuk, és eleszegettünk/iszogattunk vagy fél órát. ;)
A harmadik pont után Cassandrával elváltunk egymástól, én a hosszabb útra vállalkoztam, amit nem bántam meg, mert rengeteg szép várhoz felvitt a túra, illetve egy kis kitérővel más szép helyeket is fel lehetett keresni.
A vízellátásra nem volt panaszom, ez sokszor vesszőparipám, hogy hogy lehet például a budai hegyekben olyan túraútvonalat találni, ahol egyetlen vízvételi lehetőség sincs, és még inni se adnak sehol. Itt voltak kutak is, források is, de üveges vizet is kaptunk szépen mindenhol.
A vérteskozmai kulcsosházban forró tea, kenyér, és persze egy kis pihenő várt mindenkire. :)
A túra elejei ücsörgéseknek, és a túra közbeni partizánakcióimnak (geoládászás) köszönhetően 40 perccel a szintidő előtt estem be... Szépen ki volt ez számolva. :)
Nagyon jó túra volt, köszönjük a szervezést és a lehetőséget!
Szokás szerint néhány kép kedvcsinálónak:
Az első pont utáni megmászandó sziklafal. Kb ezen a részen, ami látszik. :) Néhány biciklis látszik a tetején.
Őszi színek... Igazából csak azért teszem be, mert idén még nem nagyon volt olyan túra, ahol látszott volna az ősz... Most kezdődik... :)
Mobil útvonaljelzés. ;) Oda lehet tenni, ahol épp szükség van rá. :))))
Át kellett vágnunk egy mezőn, ahol lovak, juhok, bocik legelésztek... Ez itt épp néz, és támadásra készül! :)))
Várgesztesi vár maradványai. Elég jó állapotban megmaradt, ma turistaszálló is működik benne.
Kilátás Zsigmond-kőről.
Ez medig maga a Zsigmond-kő.
Ő pedig Zsigmond király. ;)
Vitányvár romjai. Sajnos nincsenek olyan szép állapotban, mint a Várgesztesi vár maradványai.
Csákvári vadászkápolna:
A megtett út:
És a szinttérkép:
Sajnos a térkép és a szintvázlat egy kicsit elnagyolt már, mert utána még logolt egy hosszú utat a gps, és a túra elejét elkezdte felülírni. :(
Idei stat:
688,2 km + 52,4 km = 740,6 km