|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
07-11-2007, 13:57
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
25. Kezdési stratégiák
Általános tanácsok...
|
07-11-2007, 14:54
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Hát nem tudom, kezdésnél már érdemes tudni,hogy mi is lesz az ember. én kezdésnél mindig bontom a piacot. felhuzok 10kórházat, és a bányákat. a maradék nyersiből pedig elkezdek könyvtárat épiteni és 3-4kocsmát. a kórházat, azért hogy hamarabb legyen teljes a lakosság, bányákat meg a nyersi miatt, és hogy a fölösleges bánya területeket bontani is tudjam. általában épitek 60-70könyvtárat, hogy a laki tekit és a hadit közel maxolhassam a védelem alatt. a kocsmákat meg azért huzok fel, hogy a katmorálom elinduljon felfele. emelett képzésbe elsőrorban ijjakat képzek, aminek meg nem jut fegyver, az megy varinak tolinak.
07-11-2007, 14:59
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Hát nem tudom, kezdésnél már érdemes tudni,hogy mi is lesz az ember. én kezdésnél mindig bontom a piacot. felhuzok 10kórházat, és a bányákat. a maradék nyersiből pedig elkezdek könyvtárat épiteni és 3-4kocsmát. a kórházat, azért hogy hamarabb legyen teljes a lakosság, bányákat meg a nyersi miatt, és hogy a fölösleges bánya területeket bontani is tudjam. általában épitek 60-70könyvtárat, hogy a laki tekit és a hadit közel maxolhassam a védelem alatt. a kocsmákat meg azért huzok fel, hogy a katmorálom elinduljon felfele. emelett képzésbe elsőrorban ijjakat képzek, aminek meg nem jut fegyver, az megy varinak tolinak.
|
Amíg építkezem általában nem szoktam fajt választani mert egyes fajoknak vannak bizonyos hátrányai az építésnél ezért amíg építkezem nem érdemes még fajt választani
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|
07-11-2007, 15:02
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
|
Nagyából ugyan ez ,csak én nem képzek a 3 napban katit csak varit tolit:-)
És amennyire lehet lemerülök a csopi aljára utána bontom az összes bányát és még méjebbre merülök:-)
|
07-11-2007, 15:11
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dragon,Szamár :))
Amíg építkezem általában nem szoktam fajt választani mert egyes fajoknak vannak bizonyos hátrányai az építésnél ezért amíg építkezem nem érdemes még fajt választani
|
Ez igaz, kifelejtettem, óriásnál mondjuk a könyvtárak felépülése után már kiszoktam választani a fajt, a gyorsabb tekiirás miatt nah meg az 1.nap után adok el mindent ami mozditható
07-11-2007, 16:30
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Ez igaz, kifelejtettem, óriásnál mondjuk a könyvtárak felépülése után már kiszoktam választani a fajt, a gyorsabb tekiirás miatt nah meg az 1.nap után adok el mindent ami mozditható
|
nem akartam belekontárkodni az írásodba csak ezt kihagytad
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|
07-11-2007, 17:13
|
|
Member
|
|
|
|
Amúgy rögtön az elején leirnám hogy milyen játékstilusra milyen faj a legjobban ajánlott kezdőknek:
Hadisnak: Óriás, Gnóm (ork)
Tolisnak: Fél-elf, Ember
Varis: Óriás, Gnóm
Termelő: Törpe
Deffenzív fedezgetős játékra:Elf
fontos, hogy törpével, orkal, élőhalottal nehéz játszani mivel könnyen sebbezhetőek ezért nem ajánljuk kezdőknek.
Kezdésnél lényeges tudni, hogy mit akar játszani az ember, így fontos szerepe van a faj és személyiség választásban ennek már, illetve az ország tényleges felépitésében. egy jó varázsló legalább 30% templomot tart, egy tolvaj is ugyanennyi kocsmát. viszont egy jó hadisnak nem árt 50% körüli barakk+torony arány, úgyhogy probálj erre törekedni az épitkezésnél, és használd ki a választott faj előnyeit.
|
|
Posting Rules
|