|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |
12-15-2006, 14:00
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Lakosok túltöltése, elköltözés...
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy mi befolyásolja azt, hogy a túltöltött házakból mennyi ember megy el?
Lakossági morál? Egyéb? Vagy fix?
Tapasztalataim szerint 50%-a a túltöltésnek elmegy (feltéve ha nincs éhezés, nem megy vihar, stb, stb). Viszont épp tegnap teszteltem egy másik orival, és ott 65% ment el...
Szóval, elsősorban Atit kérdezem, hogy erre van-e valami fix szabály? Ami esetleg publikus is?
Köszi,
Kisbér
|
12-15-2006, 14:29
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kisbér
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy mi befolyásolja azt, hogy a túltöltött házakból mennyi ember megy el?
Lakossági morál? Egyéb? Vagy fix?
Tapasztalataim szerint 50%-a a túltöltésnek elmegy (feltéve ha nincs éhezés, nem megy vihar, stb, stb). Viszont épp tegnap teszteltem egy másik orival, és ott 65% ment el...
Szóval, elsősorban Atit kérdezem, hogy erre van-e valami fix szabály? Ami esetleg publikus is?
Köszi,
Kisbér
|
Természetesen van rá fix érték. Az el nem férő lakosok fele megy el alapesetben, ezen felül jönnek az egyéb tényezők: vihar, morál, éhezés.
|
12-15-2006, 15:46
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Természetesen van rá fix érték. Az el nem férő lakosok fele megy el alapesetben, ezen felül jönnek az egyéb tényezők: vihar, morál, éhezés.
|
Értem és köszönöm.
Arra is van "publikus" képlet, hogy a morál hogy befolyásolja ezt (hiszen a többi dolgot ki tudod szűrni, de gondolom a morálra már egy másfajta algoritmus van)?
Tehát mondjuk a lakossági morál ha 80%-os, akkor az 1k túltöltött lakosból mennyi megy el, illetve ha 100%-os a morál, akkor mennyi?
|
12-15-2006, 15:47
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Értem és köszönöm.
Arra is van "publikus" képlet, hogy a morál hogy befolyásolja ezt (hiszen a többi dolgot ki tudod szűrni, de gondolom a morálra már egy másfajta algoritmus van)?
Tehát mondjuk a lakossági morál ha 80%-os, akkor az 1k túltöltött lakosból mennyi megy el, illetve ha 100%-os a morál, akkor mennyi?
|
Én azt gondolom, hogy vannak olyan részei a játéknak, ahol a kísérletezés örömét nem szabad elvenni.
|
12-15-2006, 16:13
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Én azt gondolom, hogy vannak olyan részei a játéknak, ahol a kísérletezés örömét nem szabad elvenni.
|
És annyit elmondhatsz azért, hogy a felétől mennyire tud eltéríteni a morál?
Tehát nagyon tudja ezt befolyásolni a morál, vagy csak kis mértékben?
|
12-15-2006, 18:39
|
Member
|
|
|
|
Na, teszteltem 4 orival...
(most már legalább tudom pontosan, hogy a népvándorlás elmenetel előbb van, mint ahogy a helytartó képez)
Nos, szóval 4 morálra sikerült néznem:
88%
92%
95%
100%
Mind a 4 esetben pontosan 50% lépett le...
Majd ki akarom próbálni egy 75%-os morálnál is (asszem az angol orimban annyi), de szerintem ott is annyi lesz az elvándorlás.
Ati, cáf?
|
12-15-2006, 18:48
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
(most már legalább tudom pontosan, hogy a népvándorlás elmenetel előbb van, mint ahogy a helytartó képez)
88%
92%
95%
100%
Majd ki akarom próbálni egy 75%-os morálnál is (asszem az angol orimban annyi), de szerintem ott is annyi lesz az elvándorlás.
Ati, cáf?
|
Szerintem nem van cáf, mert akkor elvenné a kísérletezés örömét tőlünk többiektől
|
12-15-2006, 19:01
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
88%
92%
95%
100%
Ati, cáf?
|
Nincs cáf, ilyen átlag feletti morálnál persze, hogy nem megy el több... Rosszabb morálnál megy el több.
|
12-15-2006, 19:21
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nincs cáf, ilyen átlag feletti morálnál persze, hogy nem megy el több... Rosszabb morálnál megy el több.
|
Jókor mondod...
Leteszteltem 75%-nál is
Annál is 50% ment el...
Most azt csekkolom, ha egy körben baromi boldogok az emberek, akkor is ennyi megy-e el...
Osztottam 30 millát a népnek, csak hogy 75%-ról 100%-ra menjen a morál
Akkor ugyanaz lesz az eredmény?
Király
Amúgy mennyi az a morál, ahol ez már aktív?
|
12-15-2006, 21:29
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Szerintem mondjuk 58% alatt
S az alatt...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|