|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Fantasy, szerepjátékok Fantasy, RPG, szerepjáték |
04-08-2009, 17:12
|
Administrator
|
|
Activity: 5%
Longevity: 100%
|
|
Szerepjáték Skype-on
A másik téma ( http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3261) kapcsán nézegettem online szerepjátékokat, és találtam jópár olyan csapatot, akik Skype-on keresztül játszanak. Kvázi mintha élőben összeülnének, csak nincs fizikai korlát, lehet játszani Zalaegerszegről, Debrecenből, Soroksárról is egyidőben, és még az utazásra sem kell órákat fordítani.
Bár nem ez az, amire abban a témában célzok (arra még várni kell húsvét utánig), kíváncsi vagyok, hogy lenne-e valaki, akit érdekel egy ilyen jellegű játék. Vagyis előre meghatározott időben "összeül" egy társaság, és mintha személyesen játszanának, Skype-on keresztül végigvisznek egy-egy kalandot.
Ha van érdeklődő, akkor szívesen keresek egy jó kis kalandot próbaképp.
|
04-08-2009, 17:20
|
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A másik téma ( http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3261) kapcsán nézegettem online szerepjátékokat, és találtam jópár olyan csapatot, akik Skype-on keresztül játszanak. Kvázi mintha élőben összeülnének, csak nincs fizikai korlát, lehet játszani Zalaegerszegről, Debrecenből, Soroksárról is egyidőben, és még az utazásra sem kell órákat fordítani.
Bár nem ez az, amire abban a témában célzok (arra még várni kell húsvét utánig), kíváncsi vagyok, hogy lenne-e valaki, akit érdekel egy ilyen jellegű játék. Vagyis előre meghatározott időben "összeül" egy társaság, és mintha személyesen játszanának, Skype-on keresztül végigvisznek egy-egy kalandot.
Ha van érdeklődő, akkor szívesen keresek egy jó kis kalandot próbaképp.
|
A menetét nagyjából leírnád ennek? Összeülünk egy időben és rögtönözve csinálunk ezt-azt,vagy .. ? A rutintalanság beszél belőlem
|
04-08-2009, 17:24
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Tsobi
A menetét nagyjából leírnád ennek? Összeülünk egy időben és rögtönözve csinálunk ezt-azt,vagy .. ? A rutintalanság beszél belőlem
|
Gyakorlatilag egy normál, "offline" játékhoz hasonlóan történne minden.
Adott, hogy ki milyen karakterrel játszik (ezt mindenki saját maga előre kitalálja, ide kell egy egyeztetés a tényleges játék előtt), majd a kaland kezdetekor a mesélő felvázolja a szituációt: hol vannak a karakterek, miért vannak ott, mi történt előzőleg, és most mi van körülöttük.
Innen indul a játék, beszélgetésekkel, körbenézésekkel a helyszínen, a küldetés megoldásával, közben pedig sok csatával.
|
04-08-2009, 17:33
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Gyakorlatilag egy normál, "offline" játékhoz hasonlóan történne minden.
Adott, hogy ki milyen karakterrel játszik (ezt mindenki saját maga előre kitalálja, ide kell egy egyeztetés a tényleges játék előtt), majd a kaland kezdetekor a mesélő felvázolja a szituációt: hol vannak a karakterek, miért vannak ott, mi történt előzőleg, és most mi van körülöttük.
Innen indul a játék, beszélgetésekkel, körbenézésekkel a helyszínen, a küldetés megoldásával, közben pedig sok csatával.
|
Éértem
Engem érdekelne egy hasonló.
|
04-08-2009, 18:15
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Asszem kitalálható, hogy én is szívesen csatlakoznék...csak még beszerzek egy működő mikrofont, mert a mostani elromlott
|
04-08-2009, 18:17
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Asszem kitalálható, hogy én is szívesen csatlakoznék...csak még beszerzek egy működő mikrofont, mert a mostani elromlott
|
Egy-két kellék még nekem is hiányzik hozzá. Például sok-sok papír, amin követni tudom majd a történet alakulását.
|
04-08-2009, 18:29
|
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Ha lehet jelentkezni hallgatónak, akkor én megteszem
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
04-08-2009, 18:35
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Egy-két kellék még nekem is hiányzik hozzá. Például sok-sok papír, amin követni tudom majd a történet alakulását.
|
Notepad.exe.
(Aztan irhatsz belole regenyt, mint Nemes Istvan a Skandar Graunt!
04-08-2009, 18:36
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
Ha lehet jelentkezni hallgatónak, akkor én megteszem
|
Hallgatónak nem igazán. A játék végén a felvétel felkerülhet netre, akkor utólag lehet hallgatni, és szemlélni a kaland térképeit, miegyebeket.
|
04-08-2009, 18:37
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Notepad.exe.
(Aztan irhatsz belole regenyt, mint Nemes Istvan a Skandar Graunt!
|
Ha lehetne benne rajzolni is, és nem enne erőforrást a játék közben, akkor egész ideális lenne. Így azonban sajnos.........
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|