|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
View Poll Results: Használnád-e a hadisarcot, ha a játék szabályai lehetővé tennék?
|
Igen használnám.
|
|
38 |
62.30% |
Nem, nem használnám.
|
|
23 |
37.70% |
07-09-2007, 23:54
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Hadisarc, szabályozott keretek között.
Hadisarc, szabályozott keretek között.
Tisztában vagyok Attila állásfoglalásával a hadi sarcot illetően, sejtem, hogy milyen okok vezethettek az állásfoglalás kiadásához. Ennek ellenére mégis a hadi sarc bevezetésére tennék egy javaslatot.
A hadi sarc, szabályozott keretek között a diplomácia egyik lehetősége lenne, mint ahogy ez a való életben is van.
A javaslatom lényege az, hogy a hadisarc, nem egy msn-en vagy egyéb kommunikációs csatornán kerülne megbeszélésre. A megbeszélés a játékon belül történne üzenetben. A hadisarc és a békeszerződés a diplomácia menüpont egy al menüje lehetne, ahol a felek meghatároznák a hadi sarc összegét és az ezért járó béke (MNT) időtartamát.
Tehát eddig egy lapfül a diplomáciában, két legördülő menü és egy elfogad/elutasít feliratú gomb.
Véleményem szerint a hadisarc valamelyest színesítené a játékot, nagyobb szerepet kapnának ez által a tolvaj és varázsló akciók. Előtérbe kerülhetnének a diplomácia képességek. Esetleg háborús jóvátételként is lehetne használni.
A szabályozás:
- Hadisarc és az ezt követő békeszerződés csak a 4. szintöl felfelé jöhetne létre.
- A hadi sarc minimális és maximális összege 50-1000millió arany.
- A békeszerződés minimális és maximális időtartama 2-26hét.
- A békeszerződés a lejárat előtt fel nem bontható egyik fél részéről sem, szintlépéssel viszont automatikusan törlődik.
- A megállapodás akkor jön létre, ha mindkét fél rákattintott az e célra készült űrlapon/bejelentőn található elfogad gombra. Innentől kezdve a felek között határozott idejű MNT jön létre. A vesztes féltől levonódik a hadi sarc összege.
- A hadisarcot megkapó játékos egy a távolságtól független, két körös karaván segítségével kapja meg a hadisarcot.
- Ha a békekötés szövetség vagy klán vezérek között történik akkor az MNT is klán vagy szövetségi szintű lesz.
Esetlegesen a fizetett hadisarc lehet egyenesen arányos a békemegállapodás idejével és nem felek határoznák meg, elkerülendő azt hogy kéthetente 1milliárdot áttoljon valaki egy baráti országnak.
A hadisarcot lehetne még kötni bizonyos számu támadó akcióhoz is, legyen ez ártó tolvaj, mágikus vagy katonai akció.
Gyulaword (#79796)
Last edited by Gyula; 07-20-2007 at 19:08..
|
07-09-2007, 23:59
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
A hadisarc modul 90%-ban elkészült, mielőtt elvetésre került volna, így tesztben teljesen jól lehetett sarcolgatni, de az éles játékba soha nem került be.
A modulnak két fő hátulütője volt: az egyik az ezzel elkövetett csalások számának várható elszaporodása, a másik egy általános ellenszenv a játékosok részéről, hogy egy ilyen modul "megalázó", amikor nem épp csalásra van használva.
Jelenleg nincsenek olyan irányú tervek, hogy ez az irányvonal fel legyen élesztve.
|
07-10-2007, 00:03
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A hadisarc modul 90%-ban elkészült, mielőtt elvetésre került volna, így tesztben teljesen jól lehetett sarcolgatni, de az éles játékba soha nem került be.
A modulnak két fő hátulütője volt: az egyik az ezzel elkövetett csalások számának várható elszaporodása, a másik egy általános ellenszenv a játékosok részéről, hogy egy ilyen modul "megalázó", amikor nem épp csalásra van használva.
Jelenleg nincsenek olyan irányú tervek, hogy ez az irányvonal fel legyen élesztve.
|
Háborúk lezárásakor a vesztes fél a való életben is fizet jóvátételt, még ha megalázó is.
Ez normális dolog.
Ha lelopják az orkomat akkor én csak ezen a módon tudom visszaszerezni a kárt, ha az ellen elkölti a pénzt.
Neki is jobb lenne, mintha "Végképp eltörölném" :-P
Vagy szabira kényszerülne.
|
07-10-2007, 00:21
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Gyula 4.-es szinttől felfelé hamarabb szabizik valaki minthogy akárkinek is hadisarcot fizessenek csak ennyit akartam hozzáfűzni
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|
07-10-2007, 00:25
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dragon,Szamár :))
Gyula 4.-es szinttől felfelé hamarabb szabizik valaki minthogy akárkinek is hadisarcot fizessenek csak ennyit akartam hozzáfűzni
|
Ha valaki komoly kárt okozott, de le tudja a szövim győzni akkor esetleg megvárnám, hátha szeretne játszani, és fizetne
|
07-10-2007, 00:31
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Reaktor
Ha valaki komoly kárt okozott, de le tudja a szövim győzni akkor esetleg megvárnám, hátha szeretne játszani, és fizetne
|
Vagy megszorulok anyagilag, de van egy ismim aki tele van lével, és jól megsarcolom...
Nekem nem tetszik.
|
07-10-2007, 00:32
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Vagy megszorulok anyagilag, de van egy ismim aki tele van lével, és jól megsarcolom...
Nekem nem tetszik.
|
Igen, emiatt lenne jó olyan javaslatokat is hozzáteni, amivel ez kiküszöbölhető.
Gyulaword (#79796)
|
07-10-2007, 00:35
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Nekem nem tetszik.
|
Ez ellen kellene valamit kitalálni.
Például hadisarc csak akkor lenne kiszabható, ha valós hadiesemények előznék meg.
Károkozás, majd a károkozó elleni akciók.
És a mértéke is legyen elfogadható, kifizethető.
|
07-10-2007, 00:39
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
általános ellenszenv a játékosok részéről, hogy egy ilyen modul "megalázó", amikor nem épp csalásra van használva.
|
Az miért nem megalázó, amikor akciózok, lopok, rengetek?
Ha valaki legény a károkozásban akkor vállalja fel a következményeit is, ha alúlmarad.
Azt azonban elképzelhetőnek tartom, hogy csak a harcot kezdeményező felet súlythassa Hadisarc, a támadó és győztes agresszor ne követelhesse azt.
|
07-10-2007, 00:43
|
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
Igen, emiatt lenne jó olyan javaslatokat is hozzáteni, amivel ez kiküszöbölhető.
|
Igen elgondolkodtató dolog, magát az ötletet támogatom, inkább azon filózgatok, hogy lehetne kiszürni a "baráti" sarcokat.
Az sztem nem jó ha nagyon lekorlátozzuk az összeget, mert kb annyit érne akkor mint anarchban a vérdíj, emellett minden háborúban más és más az anyagi veszteség.
1-ik ötletem hogy legyen vmennyire viphez kötött, pontosabban úgy hogy feltétele legyen a hadüzenet, és ennek a megszüntetésének egyik lehetőségeként.
2. hogy a rendszer a hadisarc mértékét a tényleges támadóakciók alapján korlátozza, terület függően. (ez kiszürné a támadás nélküli pénz átadósdit. illetve az irreálisan nagy követeléseket. emellett figyelembe venné hogy nem úgyanaz a kár mértéke 400hekin, mint 2000-en.)
Kiegésziteném még ezzel is:
Quote:
Originally Posted by Reaktor
Azt azonban elképzelhetőnek tartom, hogy csak a harcot kezdeményező felet súlythassa Hadisarc, a támadó és győztes agresszor ne követelhesse azt.
|
Last edited by Kutyuleee; 07-10-2007 at 00:45..
Reason: Kieg.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|