|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
06-27-2007, 13:26
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Firefox
Sziasztok
Tüzesróka használóknak egy kis netgyorsítás /kipróbáltam hatásos!/...
A Firefox "alaptelepítésben" nem használja ki a mai internetelérések igen széles sávját, egyszerre csak egy lekérést indít a weboldal elemeinek letöltéséhez, noha a több megabites ADSL-eléréseken több elem is könnyen letöltődhet párhuzamosan. Ehhez a megjelenő konfigurációs oldalon meg kell keresnünk a network.http.pipelining és network.http.proxy.pipelining logikai kapcsolókat -- vagy a filter mezőbe beírni őket --, majd ezeket egy kettős kattintással igaz-ra (true) állítani.
Ezt követően a network.http.pipelining.maxrequests mező értékével állíthatjuk be, hogy mennyi lekérést indítson egyszerre a Firefox, az alapértelmezett 4-es értéket akár 30-ra is megnövelhetjük. Ezt a funkciót a weboldalak, pontosabban az alattuk futó webszerverek többsége támogatja, így már ezzel a három paraméterváltoztatással is jelentős gyorsulást érhetünk el.
A megjelenítést is felturbózhatjuk, az nglayout.initialpaint.delay kapcsoló értéke azt határozza meg, hogy a weboldal betöltődését követően mennyi idő elteltével kezdje el megmutatni a legenerált weblapot a Firefox. Az alapértelmezett érték egynegyed másodperc, ezt nullára csökkenthetjük, ehhez viszont hozzá kell adnunk a kulcsot a konfigurációhoz, mivel alapból nem tartalmazza ezt a rendszer. Ehhez jobb gombbal kattintsunk az about :config oldal üres területére, majd adjunk hozzá egy integer (egész) kulcsot, neve legyen nglayout.initialpaint.delay, értéke pedig nulla. Ugyanígy sebességnövekedést hozhat az IPv6 névszerver-kezelés letiltása is, melyre egyelőre nincs szükségünk. Ehhez a network.dns.disableIPv6 kapcsolót kell igazra állítanunk.
Nem a sebességet növeli, de egy idegesítő FireFox beállítást szabályoz a content.interrupt.parsing logikai kapcsoló, mely szintén nem szerepel alapvetően a rendszerben. A kulcs hozzáadásával (logikai, boolean) és igazra állításával a weboldal összeállítása alatt is működőképesek maradnak a böngészősáv gombjai, így míg korábban meg kellett várnunk a legenerálás végét, és csak ezt követően léphettünk vissza az előző weboldalra, ezt követően bármikor megtehetjük. A Helpero.com weboldalán további, haladóbb beállításokat is találhatunk, melyek szintén növelhetik a Firefox kezelhetőségét és sebességét. A módosításokat követően újra kell indítani a Firefox böngészőt.
Forrás: HWSW
|
06-27-2007, 17:59
|
Member
|
|
|
|
Aki nem akar kézzel mókolni, annak itt egy kiterjesztés: http://fasterfox.mozdev.org/
06-29-2007, 12:34
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
|
anyám borogass
ezt csak ajánlani tudom mindenkinek... kipróbáltam, a hatás drámai!!
köszönöm, hogy megmutattátok az igaz utat
|
06-29-2007, 12:40
|
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by AndrewB
anyám borogass
ezt csak ajánlani tudom mindenkinek... kipróbáltam, a hatás drámai!!
köszönöm, hogy megmutattátok az igaz utat
|
Egyetértek
Áldott legyen az Ori:d
06-26-2008, 13:33
|
|
Member
|
|
|
|
Csodás az adblock plus firefox kiegészítő...
Böngészés közben nem villog egy csomó reklám.
Végre nem vágja ketté például az index cikkeit a reklámkép.
Egér a sajton... (#3744)
|
06-26-2008, 13:43
|
Administrator
|
|
Activity: 8%
Longevity: 100%
|
|
Tényleg, a 3-as firefox-szal mik a tapasztalataitok?
|
06-26-2008, 13:45
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Tökéletes...
|
06-26-2008, 13:45
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Nekem tetszik, szép is, jó is, az én igényeimnek tökéletesen megfelel (bár lehet hogy nekem alacsonyak az elvárásaim )
|
06-26-2008, 14:32
|
|
Member
|
|
|
|
Egész jó, elég sok add-on-t írták már át rá. Csak egy bajom van vele...majdnem kétszer annyi memóriát eszik, mint az előző verzió. Bár sebességben verhetetlen és emiatt nem is cserélem vissza.
[SZ]Régi Nagy Magyarország/Phoenix (#322834)
[SZ]Picurmanoo (#396769)
"All this has happened before, and all this will happen again...
End of line..."
(BattleStar Galactica)
|
06-26-2008, 14:37
|
Administrator
|
|
Activity: 8%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Phoenix
Egész jó, elég sok add-on-t írták már át rá. Csak egy bajom van vele...majdnem kétszer annyi memóriát eszik, mint az előző verzió. Bár sebességben verhetetlen és emiatt nem is cserélem vissza.
|
Ha telepakolod addonokkal, akkor persze, hoyg sokat eszik. Nekem most 100k, szemben az előző verzió 100-150-200-250-300k memóriafoglalásával, ami folyamatosan nőtt a nap folyamán.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|