|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |
View Poll Results: Kerüljön be a súgóba a 4,2 mrd-os limit?
|
igen
|
|
43 |
89.58% |
nem
|
|
5 |
10.42% |
03-05-2008, 20:17
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
4,2 milliárd arany limittel kapcsolatos felvetések
Sziasztok,
nem találtam meg a néhányak által említett hozzászólásokat ebben a témában, ezért nyitom ezt most.
Az alapprobléma adott. Az egyik klántag átadott több milliárdot egy másik klántagnak (ugyanabban a klánban). A másik klántagnál már volt előtte is néhány milliárd. A pénzátadás a klánraktár segítségével zajlott. Mivel nem tudtuk, hogy van limit (nincs leírva sehol), így "sikeresen" átadta a pénzt a másiknak, de a pénz jelentős része elveszett. Az ok: a 4,2 milliárdos limit. Erről a limitről állítólag nagyon sokan tudnak (valószínűleg főleg az A-ban, mert alsóbb szinteken kevesen tartanak ennyi pénzt maguknál). Mi nem tudtunk róla.
1. javaslat: ez a kitétel haladéktalanul kerüljön be a Súgó Pénzügyek részébe, de szerintem redundancia vagy sem, kerüljön be külön az 1A súgóba is, abból baj nem lehet.
2. A program jelezze, ha elérted a limitet. Valamilyen rendszerüzenettel vagy más módon.
3. javaslat: valamilyen módon a program tiltson meg néhány funkciót, ami túlcsorduláshoz vezethetne. Ezeket részletesen kielemezhetnénk (piac, raktármozgás, bármi más)
Elismerem, hogy a 3. javaslat sokkal nehezebben kivitelezhető, mivel sok mindenre kellene figyelnie a programnak. Pl. pénzlopás előtt néznie kellene, hogy amit lopsz (ez lehet akár tízmilliós nagyságrend is) nem okoz-e majd túlcsordulást. Ez néhány randommal is ellátott funkciónál szinte kivitelezhetetlen. Jelen esetben viszont nagy segítség lett volna, hogy ne menjen a kukába az egész, ha ezt nem engedte volna a progi. Az is lehet egy "nem engedés", ha a limit elérésekor valamilyen figyelmeztetést ad a progi.
Kérem, hogy akit érint a téma vagy van róla véleménye az írja le és szavazzon.
Köszönöm.
|
03-05-2008, 20:21
|
Senior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
A 3. az szerintem hülyeség. A 2. is az. Már akkor inkább a súgóba kerüljön be!
Ha vagy olyan hülye, hogy a tudat mellett még halmozol rá pént, akkor veszítsd is el, ne kelljen már a hódítónak figyelmeztetni! (Ez most általános volt ne rád értettem!)
De ha benne lenne a súgóban, akkor sok bakit lehetne vele kizárni.
Last edited by vityu; 03-05-2008 at 20:23..
|
03-05-2008, 20:23
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
A Súgó kiegészítés részét a dolognak támogatom
A figyelmeztetést nem tudom elképzelni igazából. Mindig mikor a piacon megvesznek újabb 2k gabonádat kapj egy fontos üzenetet, hogy csordult 23k aranyad? Nem hiszem, hogy működőképes lenne.
A 3 részt nagyon nem támogatom. Mindenkinek joga van hülyének lenni, ha benne van a súgóban, és mégis csordul, így járt. Nem beszélve arról, hogy befagyasztom a piacot ha pl van benn 4 mrd-m, és kiteszek jelentősen áron alul 30k íjat, de nem tudják megvenni, mert akkor csordulnék. Elképzelhetetlen
03-05-2008, 20:24
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
A 3 részt nagyon nem támogatom. Mindenkinek joga van hülyének lenni, ha benne van a súgóban, és mégis csordul, így járt.
|
Látom elég egyformán vélekedtünk...
|
03-05-2008, 20:26
|
Member
|
|
|
|
A súgó részével egyet értek...
|
03-05-2008, 20:41
|
Junior Member
|
|
|
|
Nem így értettem. Hanem, amikor ki-be rakosgatsz a raktárból pénzeket és eléred a limitet, jöjjön elő egy ablak. A piaci eladásnál ne jöjjön elő
A saját felvetéseim 3.részével én sem értek egyet )))
|
03-05-2008, 21:00
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Survivor
Nem így értettem. Hanem, amikor ki-be rakosgatsz a raktárból pénzeket és eléred a limitet, jöjjön elő egy ablak. A piaci eladásnál ne jöjjön elő
A saját felvetéseim 3.részével én sem értek egyet )))
|
Nem hinném, hogy 3 kattintásnál több kellene ahhoz hogy mgnézd, hogy mennyi amit ki be pakolgathattok. Azt meg inkább elő kéne segteni, hogy fejbe ki is tudjuk számolni gyorsan, mert nem a teljes agyi leépülés a cél, ugye!
Ha mindent kiír nekünk a játék, akkor már lassan sz fog játszani helyettünk! (Szvsz)
Last edited by vityu; 03-05-2008 at 21:02..
|
03-05-2008, 21:02
|
Senior Member
|
|
|
|
Látom Ati is arra szavazott, hogy bekerüljön súgóba asszem ez így el is dőlt!
|
03-05-2008, 21:07
|
Administrator
|
|
Activity: 5%
Longevity: 100%
|
|
A "figyelmeztetés", és a "megakadályozás" elég problémás lehet. Ahogy bent is írtam, csak néhány példa:
- Van a szövinek 3 milliárdja, nekem is, és átküldön neki ezt karavánon. Ne tehessem meg, mert túlcsordul? De mi van, ha addigra elkölti? Vagy a maradék pénz jöjjön vissza? De mi van, ha közben nekem is lesz újabb 3 milliárdom. Oda-vissza ingázzon a karaván, az idők végezetéig?
- Piacon ne lehessen 4 milliárdnál nagyobb értékű árú? Mert ha azt mind megveszik, akkor túlcsordulok. Ha van 3 milliárdom, akkor csak 1 milliárdnyi áru lehessen kint?
- Ha tele vagyok, akkor ne tudjak másik országtól lopni? El akarnám venni a pénzét, de nem tehetem, mert akkor nálam elveszik, és mint ilyen, gátolva lenne?
- Ne indíthassak fosztásra seregeket, mert mi van, ha a másik félnek közben lesz 4 milliárdja, és a visszahozott pénz már túlcsorog?
- Aranyalmát se varázsolhassak, mert már van elég pénzem, minek azt?
- Ne léphessek be/segélyt se használhassak, mert a kapott pénz elveszne?
- Stb.
Azt gondolom, hogy ezekre oda kell figyelni, amikor valamilyen akciót indítasz.
|
03-05-2008, 21:32
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A "figyelmeztetés", és a "megakadályozás" elég problémás lehet. Ahogy bent is írtam, csak néhány példa:
- Van a szövinek 3 milliárdja, nekem is, és átküldön neki ezt karavánon. Ne tehessem meg, mert túlcsordul? De mi van, ha addigra elkölti? Vagy a maradék pénz jöjjön vissza? De mi van, ha közben nekem is lesz újabb 3 milliárdom. Oda-vissza ingázzon a karaván, az idők végezetéig?
- Piacon ne lehessen 4 milliárdnál nagyobb értékű árú? Mert ha azt mind megveszik, akkor túlcsordulok. Ha van 3 milliárdom, akkor csak 1 milliárdnyi áru lehessen kint?
- Ha tele vagyok, akkor ne tudjak másik országtól lopni? El akarnám venni a pénzét, de nem tehetem, mert akkor nálam elveszik, és mint ilyen, gátolva lenne?
- Ne indíthassak fosztásra seregeket, mert mi van, ha a másik félnek közben lesz 4 milliárdja, és a visszahozott pénz már túlcsorog?
- Aranyalmát se varázsolhassak, mert már van elég pénzem, minek azt?
- Ne léphessek be/segélyt se használhassak, mert a kapott pénz elveszne?
- Stb.
Azt gondolom, hogy ezekre oda kell figyelni, amikor valamilyen akciót indítasz.
|
Persze értem és el is fogadom. Csak az "fájt", hogy nem tudtunk róla. A törvény nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól - igaz. De a törvény az "írva vagyon". Ez meg nem volt leírva sehol, csak azok tudtak róla, akik már belefutottak valahol. A benti fórumos hozzászólásokból nekem az derült ki, hogy azért jópáran hallották már, de legalább annyian vagy többen nem.
Egyébként viccen kívül nincs olyan, hogy időnként felülvizsgáljátok/felülvizsgáljuk, hogy némely limiten nem lenne-e célszerű módosítani pl. játékoslétszám növekedése vagy más okok miatt? Nem biztos, hogy kell, de esetleg hátha. Tőlem is elvárták, hogy vigyem fel a kezdeti 4 mega/email limitet, így most már a céghez 12 megás mailek is bejöhetnek. Mert változott a világ. Itt tudna változni a világ, ha mondjuk a többség szeretné? Bár úgy érzem, hogy az itt hozzászólók 90%-a egyetért a limittel és talán ez a 90% a mértékével is egyetért. Csak nem tudom volt-e szó arról, hogy nőjön ez a limit vagy ennek semmi értelme?
Egyébként egy észszerű érv, ami ezt indokolhatná:
A 2-ből megszűnt az 5-be lépés közvetlenül. Ebből az következne talán logikusan, hogy az 1A létszáma lassan, de biztosan növekszik. Több felhasználó, több készpénz. Több készpénz, több klántámadás/egyéni támadás, magasabb klánvagyon. Emellett az érv mellett van értelme gondolkodni esetleges limitemelésen? Vagy nincs összefüggés?
Köszi.
Last edited by Survivor; 03-05-2008 at 21:34..
Reason: a magyar nyelv helyesírási szabályai :)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|